Next Games, Netflix Tarafından 72 Milyon Dolara Satın Alınıyor

20 Ocak Cuma Neler Oldu? 📢

Finlandiya Merkezli oyun şirketi Next Games, Netflix tarafından 72 milyon dolara satın alınıyor.

Next Games Netflix Tarafından 72 Milyon Dolara Satın Alınıyor

Geçtiğimiz günlerde Netflix, oyun geliştiricisi Night School Studio’yu satın almıştı. Medya devi şirket, kullanıcılarını film ve dizilerin yanında oyun ile de etkilemek istiyor. Bunun bir diğer kanıtıysa, Netflix’in ünlü bilgi yarışması Trivia Crack’tan etkileşimli dizi hazırlaması olarak gösterilebilir.

Next Games ile Netflix arasındaki ilişki yeni değil. 2013 kurulumlu şirket, daha önce Netflix yapımı ‘Stranger Things’ adlı diziyi (Stranger Things: Puzzle Tales) ve Netflix bünyesinde bulunan ünlü zombi dizisi ‘The walking Dead’ için oyun tasarlamıştı.

Next Games Netflix Tarafından 72 Milyon Dolara Satın Alınıyor

Uygulama içi satın almalar ile ana gelir kaynağını sağlayan Next Games, 2021 yılında yaklaşık olarak 27 milyon dolar seviyesinde yıllık gelir elde etmişti. 120 çalışanı bulunan şirket, Netflix’e katılacak olmanın heyecanını yaşadıklarını belirtti. Bu katılımın ise 2022 yılının ikinci çeyreğinde tamamlanması bekleniyor. Yaklaşık olarak 65 milyon euro değerinde olacak anlaşmadan sonra oyun şirketinin hisseleri, hisse başına 2.03 euroya kadar yükseldi.

Tüm bu olanlar bize şunu gösteriyor ki, olan hiçbir etki tek başına ilerlemiyor ve yeni sonuçlar doğurarak gelişim gösteriyor. Düşünsenize, ilk olarak Netflix’in etkileşimli dizilerini konuşurken konunun buraya gelebileceğini pek azımız tahmin etmiştir. Şirket bunu başlangıç olarak belirleyip mi küçük başladı yoksa film/dizi etkileşiminden bu evrimi mi yakaladı bilemiyorum ama çıkan strateji gayet hibrit ve etkili. Bu konuda daha neler olabileceğini duyuruyor ve tartışıyor olacağız. Başka bir haberde tekrar görüşmek üzere, bilgiyle kalın.

Next Games Netflix Tarafından 72 Milyon Dolara Satın Alınıyor

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Fatma Koyun

Güncellenen dünyayı kendi değerlerim etrafında dizayn ederek her gün deneyim kazanmaya çalışan bir üniversite öğrencisiyim. Asıl maharetin bilmekten geldiğine inanırım ve buna paralel olarak da bir öğrenme hevesine sahibim . Ayrıca gözlemlemeyi , yazmayı , insanlarla konuşmayı ve araştırmayı da çok severim.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.