Nedir bu Udemy?

Kuşkusuz ki, insanoğlunun gerçekleştirmiş olduğu en önemli keşiflerden biri internettir. Öyle ki, günümüzün en çılgın girişimcilerinden biri olan Elon Musk, bu teknolojinin ilerlemesi adına Starlink projesi ile atmosfer içerisine on binlerce uydu yerleştirerek, internetin daha hızlı ve efektif kullanılabilmesi için milyar dolarlar harcıyor. Bugünü bırakıp geçmişe dönecek olursak, bundan 10, 15 ve hatta 20 yıl öncesinde ise farklı girişimler görmüş oluyoruz. Bu örneklerden biri de Udemy Online Kurs platformu.

Dünyanın en önemli dijital kurs platformu olma özelliğine sahip olan Udemy, 2009 yılında hayata geçirilmiş, oldukça kayda değer bir Start-up. Pazardaki açığı çok iyi değerlendiren ve bu alandaki boşluğu niş bir sistem kurarak dolduran Udemy, 11 yılından beri hayatımızda. Bu özel girişimin nasıl kurulduğunu ve hizmetlerini öğrenmek istiyorsanız, hemen anlatalım.

Udemy Nasıl Kurulmuştur?

2009 yılı Mayıs ayı içerisinde öğrencilere, profesyonellere, amatörlere, çocuklara, yetişkinlere ve çok daha fazla bireysel alıcıya online kurs vermek amacı ile kurulan Udemy, bu anlamda dünyanın en önemli girişimidir. Udemy sonrası hayatımıza giren pek çok dijital eğitim platformu bulunmasına karşın, bahsi geçen girişim bugün itibari ile 50 milyondan fazla öğrenciye hizmet vermiş durumda.

Kuruluş hikâyesi oldukça sancılı olan Udemy Online Kurs platformu, 2’si Türk, biri ise Hintli olmak üzere, toplamda 3 girişimci sayesinde hayata geçirildi. Ortaokul çağlarından arkadaş olan Eren Bali ve Oktay Çağlar’ın uzun yıllar süren inatçı çalışmaları neticesinde, Udemy ilk yatırımını 2009’da, Silikon Vadisinin en önemli yatırımcılarından biri olan Dave McClure’dan aldı. Bu yatırımın üzerine resmen kurulmuş olan Udemy, bugün dünyanın uzaktan eğitim alandaki lideri.

Udemy Hangi Hizmetleri Verir?

‘’Dünyayı evinize getirin’’ sloganı ile uzaktan eğitim veren Udemy Online Kurs platformu, bugün hem web aracılığı ile hem de mobil uygulamalar ile uzaktan eğitime devam ediyor. Udemy’nin vermiş olduğu hizmetler arasında ise şu kategoriler yer alıyor;

● Yazılım geliştirme

● İşletme

● Finans ve Muhasebe

● BT ve Yazılım

● Ofis Verimliliği

● Kişisel Gelişim

● Tasarım

● Pazarlama

● Yaşam

● Fotoğrafçılık

● Müzik

● Sanat

● Öğretim ve Akademi

● Sağlık ve Fitness

Üstelik bahsi geçen kategoriler içerisinde, kendine has alt kategorilere de sahip olan Udemy, toplamda 1.500’ü aşkın konuda online kurs verilen, hayata dair bir eğitim girişimi.

https://www.udemy.com/

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.