Neden Kendi Websitenizi Kurmalısınız?

Neden Kendi Web Sitenizi Kurmalısınız

Son yıllarda internetin hızla yaygınlaşmasıyla beraber, sosyal medyada çok fazla zaman harcamakta ve hep bir içerik tüketme konumunda olmaktan sıkılmadınız mı? Biz insanlar olarak bu dünyada var olduğumuzu göstermek için çeşitli eserler bırakmak isteriz. Yazılar yazmak ve düşüncelerimizi yayınlamak da bunlardan bazıları olabilir. Bunun için bir websitesi açıp düşüncelerinizi yazabilirsiniz. Bu alan yalnızca sizin olduğu için istediğiniz konularda yazabilir ve insanlarla tanıştığınızda kendinizi tanıtmak yerine direkt olarak sitenizin adresini karşı tarafa verebilirsiniz.

Peki bu açacağınız website size ne kadara mal olacak? Enflasyonun bu denli arttığı ülkemizde domain, hosting gibi belki hiç bilmediğiniz kavramları araştıracak ve bunlara bir miktar para vereceksiniz. Siz hiç zahmet etmeyin diye bu yazıda hem bu kavramları açıklayacağım hem de bu miktarları nasıl en uyguna indirebileceğinizi anlatacağım.

Domain Nedir?

Neden Kendi Web Sitenizi Kurmalısınız
Neden Kendi Web Sitenizi Kurmalısınız

Domain, bilgisayarınızdan veya telefonunuzdan internete girdiğinizde karşınıza çıkan her sayfanın üstünde arama çubuğunda yer alan ve sonu genelde .com veya .org gibi uzantılarla biten adreslerdir. Her sayfanın hatta Google’ın bile bir domain adresi bulunur. Örnek olarak google.com, instagram.com gibi olabilir. Domain adresleri özeldir ve bir domain farklı kişilerde kullanılamaz. Bunun için Google’da domain sorgulama diyerek arattığınızda ve karşınıza çıkan ilk sayfada istediğiniz domaini aratabilir ve sizden önce kimse kullanmadıysa bu adresi bir ücret karşılığında alabilirsiniz. Kendi isminizin veya soyisminizin olduğu domain adreslerinizi sorgulatarak farklı kombinasyonları deneyebilirsiniz.

Hosting Nedir?

Neden Kendi Web Sitenizi Kurmalisiniz
Neden Kendi Web Sitenizi Kurmalisiniz – Photo by Stephen Phillips – Hostreviews.co.uk on Unsplash

Hosting’i şöyle düşünebilirsiniz, aldığınız domaini entegre etmiş olduğunuz websitesinin barınacağı alan olarak düşünebilirsiniz. Site için kurmuş olduğunuz tüm eklentiler, yazdığınız yazılar ve yüklediğiniz resimler bu hostingin içerisinde yer alacak. Bundan dolayı bir hosting satın alırken, ortalama beklediğiniz ziyaretçi sayısına ve gerçekleşecek operasyonlara göre paket tercih etmelisiniz. Peki bu size bahsettiğim Türkicaret.net’ in kampanyasında neler mevcut?

  • Sınırsız disk alanı*
  • Sınırsız Aylık Trafik
  • 2 Domain Tanımlama Hakkı
  • 75 adet Mail
  • 100 Mb Kota (E-posta başına)
  • 10 MySQL
  • 50 Mb Ücretsiz MsSQL

Bu verilen haklar bana yeteceğini düşündüğümden dolayı bu paketi aldım ve sitemi kurdum (erayavci.com buradan görebilirsiniz).

WordPress Nedir?

Neden Kendi Web Sitenizi Kurmalısınız
Photo by Fikret tozak on Unsplash

WordPress, sitemizi kuracağımız hizmettir. Bir tür içerik yönetim sistemi olarak düşünebilirsiniz. Bu hizmetin içerisinde yazılarınızı yazacağınız alanlar, ücretsiz kullanabileceğiniz temalar, websitenizin ayarları gibi birçok alan görebilirsiniz.

Burada da görebileceğiniz gibi sol tarafta bazı sayfalar mevcut. Bu sayfaların her birinde farklı işlemleri yapabiliyorsunuz.
Bunlara ek olarak kendi sitem için kurduğum ilk eklentiyi size göstermek istiyorum.
Fotoğrafta görebildiğiniz gibi Starter Templates sayesinde siteme hazır temalardan bir tanesini entegre edip Elementor yardımıyla sitenizi düzenleyebilirsiniz.
Eğer bir yazı yazmak isterseniz sol taraftaki seçeneklerden “yazılar” kısmından yeni ekle diyerek yazınızı yazabilir veya “tüm yazılar” seçeneğiyle de yayınlamış olduğunuz yazılarınızı görebilirsiniz.

Bu yazıyla beraber kendi websitenizi nasıl daha uyguna açabileceğinizi ve bu konuya ilişkin bazı önemli kelimeleri sizlere açıklamaya çalıştım. Türkticaret.net’in bu kampanyası bitmeden öğrenci belgenizle üye olabilir ve sitenizi çok uygun bir fiyata (sadece 59.99 TL’ ye domain alarak) açabilirsiniz.

Kampanyaya gitmek için: Türkticaret.net

Üretmek, üretmek, üretmek 🙂

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #GirişimPedia Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Eray Avcı

Kendimi arıyorum, yoldayım, tadını çıkarıyorum

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.