Başarılarımıza Rağmen Neden Başarılı Hissedemeyiz?

başarılı

Başarılı olmak ile başarılı hissetmek arasında büyük bir fark vardır . İnsanlar kendilerini başarılı hissetmediklerinde, başarıya ulaşmalarını gerçekten umursamıyorlar. Onlar için bir anlam ifade etmesi için başarılı olmalarından ziyade başarılı hissetmeleri gerekiyor. Kendi başarılarından tatminkâr olmayan insanlar, başkaları onları başarılı olarak tanımladığında kendilerini sahtekar gibi hissedebiliyorlar.

başarı

Hedeflerinizi ve Kilometre Taşlarınızı Belirlediniz mi?

Başladığınız yeri işaretlemezseniz, ne kadar ilerlediğinizi nasıl bileceksiniz? Tam olarak nereye gittiğinizi ve yolda geçeceğiniz farklı kilometre taşlarını bilmiyorsanız, rotayı düzeltmeniz veya hızı artırmanız gerekip gerekmediğini nasıl bileceksiniz?

İlerlemenizi ölçmek için hiçbir şeyiniz yoksa başarılarınız size tatmin edici gelmez ve bir anlamı kalmaz. Listedeki bir sonraki hedefiniz tarafından yutulur. Bir süre sonra kendinizi devamlı süren bir at yarışında gibi hissetmeye başlayabilirsiniz.

Hedeflerinizi ve kilometre taşlarınızı belirlemediyseniz, muhtemelen yol boyunca elde ettiğiniz küçük zaferlerinizi de kutlamazsınız. Küçük kazanımları kabul etmek ve kutlamak, devam etmeniz için size ivme kazandıracaktır.

Küçük galibiyetlerinizi fark edemiyorsanız ve bunu kutlamak için zaman ayırmıyorsanız, kendinizi yetersiz hissetmeniz kaçınılmazdır.

Kendinizi Sürekli Başkalarıyla Kıyaslıyor Musunuz?

Ne kadar başarılı olursa olalım, her zaman bizden daha ileride olan veya daha iyi olduğunu düşündüğümüz farklı şeyler yapan birileri olacak.

Bu onların hayat yolculuğu. Sen ise kendi hayat yolculuğundasın. Hedefler seçmemizin, bu hedeflere ulaşmak için zaman çizelgesi oluşturmamızın ve planlar yapmamızın nedenleri vardır ve bunlar benzersiz şekilde bize aittir.

Bir an için kıskandığımız insanlarla yer değiştirme şansımız olsaydı, muhtemelen mutsuz olurduk. Şu an hayal ettiğimiz gibi mutlu olmazdık çünkü önemli bir şeyler eksik olurdu ve aslında dışarıdan sandığımız gibi bir hayatları olmadığını gördüğümüzde hayal kırıklığı yaşardık.

Bu hayatta yapabileceğiniz en iyi şey, kendinize sunabileceğiniz en iyi hayatı sunmak ve başkalarını da kendi hayatlarını yaşamaları için rahat bırakmaktır .

Çok Çalışıp Bunaldınız, Sizi İyi Hissettirecek Neler Var?

Bir gün uyanacak ve tüm bu yıllarınızın nereye gittiğini merak edeceksiniz. İyi bir hayatınız olmasına rağmen neden mutlu olmadığınızı ve tatmin olmuş hissetmediğinizi merak edeceksiniz.

Sizi tatminsiz hissettiren başarı için çabalamanız değil. Başarılarınızın sevincini çalan şey, nasıl çabaladığınızdır. Kendinizi parçalar şekilde çabalamanız size yarardan çok zarar verecektir. Sonuçta bizler robot değiliz, birer insanız.

Hayatın hedeflerle ilgili değil, asıl yolculuğun kendisiyle alakalı olduğunu daha önce duymuşsunuzdur. Yolculuğunuzun gidişatından memnun değilseniz, yolculuğa farklı bir bakış açısıyla bakmanız gerekir.

Yaptığınız iş, kaydettiğiniz ilerleme, yaptığınız veya yapmadığınız şeyler, düzenli olarak etkileşimde bulunduğunuz kişiler hakkında kendinizle ve başkalarıyla yaptığınız konuşmalara dikkat edin.

Eğer yaptığınız konuşmalar sizi artık heyecanlandırmıyorsa, o zaman bir şeyler değişmeli. Hayat her zaman istediğiniz gibi gitmese de hayatınızda olan olayların sorumluluğunu alarak hayatınızın yönünü değiştirmeyi deneyebilirsiniz.

Kendi Hayat Yolculuğunuzun Eşsizliğini Kabullenin.

Kendinizi başarılı hissetmiyorsanız, başarılı olmak başlı başına size pek bir şey ifade etmeyebilir. İlerlemenizi görmenize ve kendinize büyük, küçük tüm başarıları kutlamanıza izin verin. Kendi yolculuğunuzda olduğunuzu ve bunun diğer herkesinkinden farklı olacağını kabul edin. Başarı için çabalamak bir yük gibi geliyorsa, enerjinizi, neşenizi neyin çaldığını belirleyebilmeniz ve bir bakış açısı kazanmak için sizi dışarından gözlemleyebilen insanlara sorup kendiniz hakkında objektif bilgiler edinmeye çalışın.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Kişisel Gelişim Yazılarımız İçin Buraya Tıklayınız

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.