Nasıl Etkileniyor ve Motive Ediliyorsunuz?

Nasıl Etkileniyor ve Motive Ediliyorsunuz?

Negatif güdüleyiciler, bizi belirli eylemlere yönlendiren etkilerdir. Bir tür korkuya ve belki de belirli bir sonuçtan hoşlanmamaya dayanır. Olumsuz motivasyon unsuru, sonuçla ilgili bir kaygı ile ilişkili olabilir. Eylemsizliğimizin, belirli bir görevi üstlenmememizin veya bir yükümlülüğü yerine getirmememizin sonucu buna bağlanabilir.

Denklemin diğer tarafındaki olumlu motivasyonlar, zihnimizde veya alışkanlık doğamızda arzu edilen bir imaj, duygu veya etkiye sahip olan etkileyicilerdir.

Bunlar, başarılı bir şekilde tamamlandığında yaşam kalitemize değer katacağını, mevcut durumumuzu geliştirebileceğini, koşullarımıza harika bir etki sağlayabileceğini ve hatta bizi bir şekilde ilerletebileceğini bildiğimiz etkileşimlerdir.

Bu olumlu motive ediciler, tamamlandığında daha iyi bir uyum, çevreye, iş yerine veya eve barışçıl bir etki getirecekleri anlayışından da kaynaklanıyor. Kendimizi üretken çabaya yatırım yaparken buluyoruz.

İki motivasyon kategorisi arasındaki farkı nasıl algıladığımız arasındaki temel fark, seçim özgürlüğümüzdür.

Kayıp, kınama, eleştiri alma ve hatta kendi içimizde bir uyumsuzluk hissi gibi belirli eylemlerden tezahür eden olumsuz deneyimlerimiz olduğunda, zihinsel ve duygusal olarak eylemlerimiz ve bu olumsuz çağrışımlar arasında otomatik bir ilişki yaratırız. Bu nedenle, bu etkilerin sonucu olumsuz güdüleyiciler haline gelir.

Bu bağlamda, yapmaktan gerçekten zevk aldığımız bazı eylemler veya girişimler olabilir. Ancak tekrarlanan eleştirilerden sonra, bilgisiz kişilerin alayına maruz kaldıktan sonra, hatta bir kınama aldığımızda, hevesimizi veya sevincimizi kaybederiz ve bunları olumsuz olarak sınıflandırmaya başlarız.

Nasıl Etkileniyor ve Motive Ediliyorsunuz?

Bununla birlikte, olumlu motive ediciler, kendimizi kötümser bakış açılarının üzerine, mevcut gerçekliğimizin ötesinde, söz konusu eylemin coşkulu bir şekilde tamamlanmasına bağlı fayda ve bolluğa odaklanan bir duruma yerleştirmemize izin veren düşünceler, fikirler ve arzulardır.

Anlamaya başladığımız şey, aslında iki motivasyon kategorisi arasındaki temel farkın aslında belirli eyleme kendi kişisel yaklaşımımız olmasıdır. Algımız, enerjimiz, coşkumuz, düşüncelerimiz, duygularımız, tutumumuz… Bunlar, iki zıt motivasyonun ilerlememizi nasıl etkilediği konusundaki temel farklara karar verecektir.

Rezonansa girmemiz gereken temel bir anlayış, benimsememiz gereken önemli bir başarı odaklı tutum: Yaptığımız her şeyin, yaptığımız her eylemin, aklımıza girmesine izin verdiğimiz her düşüncenin bizi arzularımıza yaklaştırma kapasitesine sahip olduğunu bilmek, sonuçları veya bizi daha önce öngördüğümüzden daha ileri götürür.

Etkili eylem ve belirli bir şekilde hareket etmek, bizi her şeyin bir amacı ve ona bağlı bir potansiyeli olduğu ve ondan büyümemiz gerektiği anlayışıyla eğitir. Bununla birlikte, nerede olduğumuza ve nereye ilerlediğimize odaklanmamızı içselleştirmeye başladığımızda, içimizde ifade edilmeyi bekleyen potansiyelimizle aynı hizaya geldiğimizde, başkalarının etkilerinin veya korkulan sonuçların uygulamalarımızda bir etkisi olmamaya başlar.

Dolayısıyla, her eylemi bizi büyütecek bir şey olarak yeniden değerlendirmeye devam ederken, benzer etkiler ve benzer sonuçlar veren duygusal ve zihinsel bir evrim yaşarız. İyi olanın süregiden devam etmesi, istemediğimizi reddetmemiz için bir direnç göstermemize ve ne istediğimize odaklanmamıza izin verir.

Öyleyse, yakınlaştığımız şey, belirli motive edicilerimizin ne olduğuna dair anlayışımızı artırdığımızda, seçim özgürlüğümüzün aslında gelecekteki değişimlerin hangi sınıfa gireceğine karar vereceğidir. Seçme özgürlüğümüz, bize doğumda özgürce verilen olağanüstü bir armağandır. Ancak aynı zamanda çok özgürce ve çok çabuk pes ettiğimiz bir hediyedir.

Cezalandırma korkusu, kaybetme korkusu, başarısızlık korkusu ve kınama korkusu eylemsizliğe yol açar. Bu da tüm korkuların tezahürüyle birlikte olumsuz sonuçlar doğurur. Ancak sorumluluklarını olumlu motivasyonlarla yerine getirenler, hayattan hediyelerini alırlar.

Verimli ve kesin bir şekilde harekete geçmeyi seçelim. Böylece olumlu motivasyonla gerçekleştirdiğimiz eylemlerimizle alacağımız hediyelerimiz artacaktır. Hayat tahmin ettiğinizden daha cömert.

 

2021 Kariyer Planlaması

Mutlu Olmak İçin Bırakmanız Gereken 4 Şey

Nasıl Özgüvenli Olabiliriz?

Startup Nedir? Nasıl Kurulur?

11 Başarılı Girişim Örneği

Girişimciler İçin 9 Sağlıklı Alışkanlık

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.