Mutlu Olmak İçin Bırakmanız Gereken 4 Şey

MUTLU OLMAK İÇİN BIRAKMANIZ GEREKEN 4 ŞEY

‘’Mutlu olmak için ne yapmalıyız?’’ Sorusunun cevabını arar dururuz. Oysaki ne yapmamız gerektiği kadar neler yapmamalıyız sorusunun cevabı da bir o kadar önemlidir. Mutlu olmak için birçok yol deneyebiliriz fakat mutlu olmamıza engel olan, gerek yaşam tarzı gerek farkına bile varmadığımız olaylar ve davranışları hayatımızdan çıkararak farklı bir yol izleyebiliriz. İşte tamda bu noktada mutlu olmak için bırakmamız gereken birkaç konu üzerinde durmamız gerekiyor.

  1. İŞİNİ SEVMİYORSAN DEĞİŞTİR! Mutlu olmak için yapmamız gereken birçok şey olabilir fakat sevmediğimiz bir şeyleri terk etmek mutluluğun ilk adımıdır diyebiliriz. Hele ki sevmediğimiz bir işte çalışıyorsak, bırakın mutsuz olmayı, yaptığımız iş her gün bize bir işkence gibi gelecektir.Yeni bir iş bulmanın çok kolay olduğunu söylemiyoruz ama sevmediğiniz bir işte çalışmak sizin sadece işinize değil, aile hayatınıza, sosyal çevrenize kısacası yaşamınızdaki her alanı negatif etkileyecektir. Üstelik sevmediği bir işte çalışanların büyük çoğunluğu işinde de çok başarılı olamazlar.

    Başarılı insanları gözlemlerseniz işlerini ne kadar sevdiklerini de görürüsünüz. Eğer sizde işinizi sevmiyorsanız yaptığınız işte para kazanma ve başarıya ulaşmanız çok düşük bir ihtimaldir. Sizlerde sevmediğiniz bir işte çalıştığınızı düşünüyorsanız mutlu olmak için hemen o işi bırakın!
    Mutlu Olmak

  2. MAZERET ÜRETMEYİ BIRAKIN! Mutlu olmak için mazeret üretmeyi bırakın. İnsanın mazeret üretmesinin altında birçok neden vardır.  Bunlar; yetersiz olduğumuzu düşünmek, tembel olmamız, hatta yalancılık bile var diyebiliriz.
    Bütün bu saydıklarımızın arkasına sığınarak ve mazeret üreterek başarılı ya da mutlu olamayız. Mutlu olmak için mazeret değil çözüm üretmeniz gerekir. Sorumluluk alabilmeniz gerekir. Sorumluluk almaktan kaçtığınız takdirde ve mazeretlerin arkasına sığınarak mutlu olabilmeniz mümkün değil.
  3. SAÇMA İLİŞKİNİZ VARSA TERKEDİN!  Mutlu olmak için başladığınız ilişkiler eğer sizi daha da mutsuz hale getiriyorsa hemen o ilişkiden uzaklaşın. Sevdiğiniz insanın sizi aşağılayan, hor gören tavırları varsa, sizi sürekli küçük görüyorsa, size sevgi yerine acı veriyorsa hemen terk edin o kişiyi. Sizi değersizleştiren aşağıya çeken bir kişiyi hayatınızda tutmanız için bir sebep yok.Şimdi diyeceksiniz ki ‘’seviyorum’’ duygusal yaklaşabilirsiniz ama bu karakterdeki bir insanı sevmeye devam edersiniz zamanla kendinize olan sevginizin yok olacağının da bilincinde olun. Bu tarz bir ilişkide mutlu olmak mümkün olmadığı gibi hayatınız zindana da dönebilir.

    Sizi hak etmeyen bir insana ömrünüzün en güzel yıllarını vermeyin. Bu tarz bir ilişkiye sahipseniz, mutlu olmak için arkanıza bile bakmadan ilişkiyi terk edin!

  4. AĞLAMAK YERİNE HAREKETE GEÇİN! Hayatımızın her alanında işler yolunda gitmeyebilir. Sızlanmak herkesin yaptığı bir şeydir, harekete geçmek ise cesaret ve direnç gerektirir. Birçoğumuzun hayatında iniş çıkışlar vardır. Sakıntıların yalnızca sizin başınıza geldiğini ve her kötü olayı bir tek siz yaşıyormuşsunuz gibi düşünmeyin.İnanın herkes kendi içinde bu durumu yaşıyor. Kendimiz çaresiz hissedip yaşadığımız kötü olaylar karşısında gereğinden fazla sızlanmak durumu düzeltmez, aksine her şeyin daha da kötüye gitmesine neden olur. Hayatınızdaki gidişattan mutlu değilseniz bunu değiştirmek için harekete geçmeniz gerekir.

    Olduğunuz yerde sızlanarak kaderinize küsmek sizi ileriye götürmeyecektir. ‘’Elimdekilerle yetinmek zorundayım.’’kafasından biran önce çıkmanız gerekir. Hayatınızdan bir şeylerin değişmesi gerektiğini düşünüyorsanız bunun için çaba sarf etmeniz gerektiğini bilmek zorundasınız.

    Kısaca söylemek gerekirse mutlu olmak için sızlanmayı bırakıp biran önce daha mutlu ve hak ettiğiniz hayatı yaşamak için harekete geçin!

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz maddeleri hayatımıza geçirebilirsek, mutluluk yolundaki engellerden bir kaçını hayatımızdan çıkarabiliriz. Mutlu olmak için daha çok sebep bulun, eğer bulamıyorsanız engel olan sebeplerden kurtulun! Sağlıklı ve mutlu bir hayat geçirmeniz dileği ile.

Startup Nedir? Nasıl Kurulur?

11 Başarılı Girişim Örneği

Girişimciler İçin 9 Sağlıklı Alışkanlık

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.