MusicLM Nedir, Nasıl Kullanılır?

Musiclm
Musiclm

 MusicLM, Google tarafından AI Test Kitchen programının bir parçası olarak geliştirilen bir metinden müziğe dönüştürme modelidir.

Doğal dil istemine benzer basit metin açıklamalarından yüksek kaliteli müzik oluşturur. MusicLM, 24kHz’de daha yüksek bir örnekleme oranıyla müzik üretir, bu da üretilen sesin yüksek kalitede olduğu anlamına gelir. Ayrıca, MusicLM’nin yapay zeka destekli müzik üretimi çok hızlıdır. Google MusicLM yapay zeka modeli, Google Arts and Culture Lab’da çalışan ses sanatçıları tarafından benzersiz şekilde oluşturulmuş 5.500 müzikten oluşan bir veri kümesi üzerinde eğitildi. MusicLM ayrıca, müzik alanındaki insan uzmanlar tarafından zengin metin açıklamalarıyla altyazılıdır. Google, gelecekteki araştırmaları desteklemek için MusicCaps adlı veri kümesini herkese açık olarak yayınladı. Temel olarak basit metin komutlarıyla kendi müziğinizi oluşturabilirsiniz. Belirli bir müzik türü hakkında bir fikriniz varsa, ancak buna parmak basamıyorsanız, MusicLM hayal gücünüzü harekete geçirebilir ve istediğinizi sunabilir. Şu anda MusicLM, girişiniz için 20 saniyeye kadar iki parça oluşturuyor. Ancak araştırma makalesine göre, 5 dakikaya kadar tutarlı müzik oluşturma yeteneğine sahip. Popüler yapay zeka uygulamaları arasında sayılan ChatGPT ve DALL-E ile kıyaslandığında, DALL-E ile benzerlik gösteren yapay zeka aracı, dört farklı yapay zeka modelinin birleşiminden oluştuğu belirtiliyor.

Söz konusu olan yapay zeka modelleri ise şu şekilde sıralanıyor:

  • SoundStream
  • MuLan
  • w2v-BERT
  • Audio
Musiclm
MusicLM

MusicLM Nasıl Kullanılır?

MusicLM uygulamasını kullanmak için öncelikle bekleme listesine kayıt olmanız gerekiyor. Uygulamanın sitesinden başvurabileceğiniz bu listede sıra size geldiğinde tarafınıza e-mail ile dönüş yapılıyor. Gelen maildeki yönergeleri izleyerek MusicLM’i denemeye başlayabilirsiniz.

Uygulamayı açtığınızda arayüzünün oldukça basit ve ChatGPT ile benzer özelliklere sahip olduğunu görmeniz mümkün. Tıpkı ChatGPT’de olduğu gibi almak istediğiniz sonuca uygun bir prompt girmeniz için ayrılmış bir alan bulunuyor. Bu alana istediğiniz müzik tarzına ilişkin detayları yazmanız gerekiyor. Ayrıca slow mu yoksa hareketli bir müzik mi istediğinizi de belirtmenizde fayda var.

Yapay zeka aracının üreteceği müzikte  kullanılmasını istediğiniz belli başlı enstrümanlar varsa bunu prompt içinde belirtmeniz şart. Benzer şekilde kesinlikle kullanılmasını istemediğiniz enstrümanlar varsa onları da belirtmelisiniz.

Girdiğiniz prompt sonucunda uygulama size iki farklı müzik alternatifi sunuyor. Bu sunulan alternatifler arasından seçim yapabilir, daha farklı alternatiflere ulaşmak için yapay zeka uygulamasından aynı komuta uygun farklı müzikler üretmesini isteyebilirsiniz.

MusicLM’e giriş yapmak istediğinizde karşınıza örneklerle dolu birkaç sayfa çıkıyor. Bu sayfalarda girilen promptlarla eşleşen müzikleri dinleme imkânınız bulunuyor. Aslında bu örnekleri göz önünde bulundurduğunuzda nasıl bir müzik elde etmek için nasıl bir prompt girmeniz gerektiğini daha iyi anlayabilirsiniz.

Girdiğiniz prompta uygun olarak üretilen müzikleri cihazınıza indirebilirsiniz. Ayrıca uygulamanın kendisi de girdiğiniz prompta uygun farklı alternatifleri size sunuyor. Yapay zekanın sunduğu bu alternatiflerden birini seçerek de ilerleyebilirsiniz.

MusicLM’de müzik üretirken hangi saniyeler içinde nasıl bir ses duymak istediğinizi belirterek, oluşturmak istediğiniz müziği detaylı bir şekilde tarif edebilirsiniz.

MusicLM Ücretli Mi?

MusicLM’ye giriş yaparken şu an için bir ücret ödemeniz gerekmiyor. Uygulamaya giriş yapmak isteyenler öncelikle AI Test Kitchen’a yönlendiriliyor. Bu bölümden ‘sign up’ diyerek bekleme listesine adınızı yazdırmak için giriş yapabilirsiniz.

Üyelik için de bekleme listesine kaydolmak için de ücret ödemeniz gerekmiyor. Benzer şekilde size uygulamadan mesaj geldiğinde sisteme giriş yaparken de herhangi bir ücret talebinde bulunulmuyor.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #NasılKullanılır Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Sena Yıldırım

22, öğrenci hemşire’3, girişimcilik dünyasıyla büyülenmekle meşgul. Dijital pazarlama, girişimcilik ve yaratıcı marka kurma hikayeleriyle ilgileniyor. Özgün, tutkulu, meraklı bir dünya anlayışına sahip.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.