Motivasyonunuzu Kaybetmemek için 6 İpucu

Kendinizi motive etmek ve yapmak istemediğiniz şeyleri ertelemeden halletmek kolay değildir. Belki sabah işe gitmeden koşuya çıkmak ya da akşam kanepede uzanmak yerine biraz egzersiz yapmak bize zor gelen ama yapmak istediğimiz aktivitelerdir.

Özellikle günlerin kısaldığı kış aylarında havaların etkisiyle daha da depresif bir hale bürünebiliriz. Motivasyonumuz düşer ve bazen kendimizi harekete geçirmekte çok zorlanırız. İşte motivasyonunuzu kaybetmemek için size yardımcı olacak altı ipucu!

1-Seni Motive Eden Şeyleri Tanı!

motivasyon

Seni ileriye iten ne? Para mı, ünlenmek mi yoksa bir tür mücadele zihniyeti mi? Amerikalı psikolog  Steven Reiss’e göre yaşamak için 16 farklı güdü vardır ve bunlar bir araya gelerek bireyin “motivasyon profilini” oluşturur. Neden hedefler koyduğunuzu veya plan yaptığınızı anlayın. Sizi neyin heyecanlandırdığını biliyorsanız, kendinizi teşvik etmek ve ona bağlı kalmak daha kolaydır. Motivasyonlarınızın ne kadar farkında olursanız, hedefinize o kadar hızlı ve hevesli bir şekilde ulaşabilirsiniz.

2-Hedeflerinizi Aklınızda Görselleştirin!

Başarının sonrasında nasıl görüneceğini görselleştirmemiz genellikle hedeflerimize ulaşmamızda yardımcı olur. Hayal gücünüzü kullanın ve sabahları koşmaya gitmenin ne kadar rahatlatıcı olacağını, birkaç ay sonra nasıl daha fit görüneceğinizi düşünün. Bu size otomatik olarak motivasyon sağlar ve düşüncenizi daha olumlu hale getirir. “sıkıcı” görevlerinizi “zevk verici” görevlere dönüştürmeye çalışın. Rus yazar Leo Tolstoy bunu çok iyi ifade ediyor:

Bugün düşündüğünüzü yarın yapacaksınız!

3-Kendini Ödüllendir!

Kendiniz için ara hedefler belirleyin ve bunları tamamlamak için iyi ödüller düşünün. Başarılarınızı kutlarsanız, motivasyonunuzu artırırsınız. Bir şeyi dört gözle beklemek, hem motivasyonu artırmak hem de gelecekte motivasyon eksikliğinden kaçınmak için önemlidir.

4-Planın Önceden Hazır Olsun!

Motive olmak için iyi plan yapmanız çok önemlidir. Hedefleriniz için gerçekçi bir zamanlama gereklidir, çünkü bunun sayesinde çok stresli olmadan daha iyi iş yapabilirsiniz. Programınızı çok fazla zorlamaktan kaçının. Egzersiz yapmaya başlamak istiyorsanız her gün 10 dakika ile başlayabilirsiniz. Her gün o 10 dakikanızı egzersize ayıracağınızı kendinize hatırlatın.

5-Mola Vermenin Keyfini Çıkar!

Kendinizi hedefleriniz üzerinde aşırı çalışmaya zorlamamalısınız. Çok çalıştığınız ve sıkıntılar yaşadığınız bir zamanda mola verin ve başka bir zaman üzerinde çalışmak için planınıza dahil edin. Çok kararlı olmak gerçek bir motivasyon katili olabilirken, iyi zamanlanmış bir mola motivasyonunuzda büyük bir artışa yol açabilir. Ve bu maddeyi suistismal etmemeye çalışın.

6-Sana İlham Veren Öğeleri Hayatına Dahil Et!

Başkalarından ilham almak sizi zenginleştirir ve başarınızı teşvik eder; Fikirleriniz üzerinde ilerlemenizi sağlayan şey genellikle çok ihtiyaç duyulan itici güçtür. Egzersiz yaparken sizi gaza getiren müzikleri dinlemek, üstüne çok düşündüğünüz işiniz hakkında başka biriyle sohbet etmek, bunlar heyecanınızı artırabilir ve hareket etmenizi sağlayabilir.

Motivasyon açıkça bireysel bir şeydir: Bir kişinin motive edici bulduğu şey, mutlaka bir başkası için heyecan verici olmak zorunda değildir. Motivasyonunuz tükendiğinde istikrarlı olmak en önemli kuraldır.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Kişisel Gelişim Yazılarımız İçin Buraya Tıklayınız

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.