Moovit Nasıl Kullanılır?

Moovit

Büyükşehirlerde seyahat etmek hiç bu kadar kolay olmamıştı. Moovit’i daha yakından tanımaya ne dersiniz?

Moovit Nedir?

Bir Intel şirketi olan Moovit, dünyanın lider Hizmet Olarak Mobilite (Maas) çözümleri şirketi ve #1 toplu taşıma uygulamasının üreticisidir.

Herhangi bir okula, AVM’ye, kafeye, hastaneye veya sokağa ya da önemli bir toplu taşıma durağına adım adım yol tarifi veren Moovit; özellikle kalabalık ve sokakları karışık şehirlerdeki insanlara çok büyük ayrıcalık tanıyor. Moovit ile ayrıntılı güzergâhları görüntüleyebilir, otobüs saatlerini ve servis bildirimlerini kontrol edebilirsiniz. Böylece bir şehirde herhangi bir yere kaybolmadan nasıl gideceğini keşfedebilirsiniz.

Bir şehri gezerken veya o şehirde bilmediğin bir yere giderken “İnme Zamanı Bildirimleri” ile “Canlı Yol Tarifi” özelliklerini kullanarak nereye ne kadar yürümen gerektiğini, otobüsü ne kadar bekleyeceğini ve otobüse binince kaç durak sonra ineceğini tam olarak bilebilirsin. Ayrıca Moovit, inme zamanı geldiğinde seni uyarır. Böylelikle kullanıcıların sürekli durağı kaçıracağım diye tedirgin olmasını engeller.

Moovit

Nasıl Kullanılır?

Moovit’i kullanmak için “arama çubuğuna” nereye gitmek istediğini yazmak yeterli. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamada, gitmek istediğin yeri yazdıktan sonra yapay zeka senin için en kısa zamanda ulaşacağın rotaları belirler. Ayrıca, hangi ulaşım aracını kullanmak istiyorsan, istediğini seçebilirsin. Uygulama gerçek zamanlı olduğundan ulaşmak istediğin yere kolayca ulaşabilirsin.

Hangi Şehirlerde Hizmet Veriyor?

Dünya genelinde 43 dil sürümüyle, 1,200 şehirde 50 milyondan fazla kullanıcıya ulaşan Moovit, Türkiye’de, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Aydın, Elazığ, Kayseri, Konya, Samsun, Düzce ve Şanlıurfa’daki tüm ulaşım ağlarını kullanıcılara sunuyor.

Türkiye’deki kullanıcı sayısı 2,5 milyonu geçen Moovit, 150’nin üzerindeki şehirde toplu taşıma kullanımıyla ilgili bilgileri ve istatistikleri de göstermektedir. Yolcular için ortalama gidip gelme ve bekleme sürelerini, insanların toplu taşıma araçları ile seyahat etme sıklığını ve şehirlerde her gün yürünen ortalama mesafeyi bulmaya da yardımcı olur.

İstanbulluların Gözdesi!

İstanbul’da bir kere bulunmuş olanlar,  İstanbul’daki trafiğin yoğunluğunu deneyimlemişlerdir. Nüfusu, 15 milyon 840 bin 900 kişi olan İstanbul, Türkiye’nin de en kalabalık şehirlerinden biridir. Bir hayli kalabalık olan bu şehrin trafiğine bu kadar şaşılmamalı. Trafikte daha fazla zaman harcamamak isteyen İstanbullular, toplu taşımayı daha fazla kullanıyorlar. Moovit uygulaması da bu noktada kullanıcılarına büyük avantajlar sağlıyor.

Toplu taşıma için İstanbul 7 farklı ulaşım aracına sahip:

Otobüs, Tren, Metro, Tramvay, Vapur, Minibüs / Dolmuş, Füniküler.

Moovit’in Özellikleri

Moovit

-Canlı Yol Tarifi Özelliği:

Uygulama canlı yol tarifi özelliği ile yol boyunca sizlere adım adım yol rotası çizerek varacağınız noktaya kadar yol tarifi yapar.

-Yürüme Mesafesi ve Zaman Ölçümü Özelliği:

Moovit her zaman ve anlık olarak varacağınız durağa ne kadar mesafe kaldığını ve yürüyerek kaç dakika sürede varacağınızı yapay zekâ özelliği ile hesaplamaktadır.

-Varış Noktasına Kaç Durak Kaldı Bilgisi:

Uygulama konum bilgisi paylaşımı sayesinde bulunduğunuz konum ile varacağınız konum arasında kaç durak olduğunu ve kaç durak sonra ineceğiniz bilgisini sizlere gösterir.

– Alarm Özelliği:

İneceğiniz Durağı Kaçırmak Yok! Toplu taşıma araçlarında kaç durak kaldı, ne zaman ineceğim diye etrafı kolaçan etmek gerekmez. Moovit son 1-2 durak kala sizleri alarm sistemi ile uyararak bilgilendirir. Sizler de bu sayede durak kaçırmadan varış noktasına varabilirsiniz.

Moovit

Moovit’i indirmek için aşağıdaki linkleri takip edebilirsiniz;

Play Store:  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tranzmate&hl=tr

App Store: https://itunes.apple.com/tr/app/moovit-toplu-ta%C5%9F%C4%B1ma/id498477945?l=tr&mt=8

Web sitesi:  https://moovitapp.com/istanbul-1563/poi/tr?customerId=4908&ref=5

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Nasıl Kullanılır? Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.