/

Low-Code SaaS Girişimi Monday Hero 225 Bin Dolar Destek Aldı

İki Türk kurucu ortağın, San Francisco’da kurduğu Monday Hero, AWS Impact Accelerator programına kabul alan ve programı tamamlayan 25 girişimden biri oldu.

Tasarım dökümanlarını koda dönüştüren, low-code SaaS girişimi olan Monday Hero, Figma, Adobe XD ve Sketch tasarım dökümanlarını, native ve cross-platform mobil uygulama kodlarına çevirerek, startup, freelancers ve mobil yazılım ekiplerinin %60 oranında daha hızlı uygulama geliştirmelerini sağlıyor.

Amazon Web Services’in ABD’deki girişimleri desteklemek için başlattığı, 8 haftalık yoğun bir hızlandırma programı olan AWS Impact Accelerator’ın, ilk haftasının Seattle’da Amazon Headquarter Ofisinde geçtiğini ve girişimlerin AWS’teki önemli pozisyonlardaki kişilerle bir araya geldi.

Programa katılan girişimlerin, 225 bin dolar değerinde nakit ve AWS kredi desteğini aldılar. Program süresinde girişimciler, AWS bünyesinde yer alan Business ve Tech mentörleri ile birebir çalıştılar. 

Monday Hero, bu program süresinde ek olarak AWS’in Las Vegas’ta düzenlediği 55 bini aşkın katılımcıya ev sahipliği yapan AWS re:Invent 2022 etkinliğinde katılmaya hak kazanan girişimlerden oldu ve Expo alanında yer aldı.

AWS Impact Accelerator programı 8 Aralık Perşembe günü, AWS Startup Loft, San Francisco’da düzenlenen, Silikon Vadisinin önemli yatırımcılarının çağırıldığı bir Demo Day etkinliği ile sona erdi.

Monday HeroGirişimi Yakından İnceleyelim

Monday Hero, Figma, Adobe XD ve Sketch tasarım dökümanlarını, native (iOS) ve cross-platform (Flutter) mobil uygulama kodlarına çeviriyor ve IT ekiplerinin tasarımdan kodlamaya geçiş süreçlerini otomatize ediyor.

Girişim tohum-öncesi yatırım turunda, Türkiye’den Can Aksoy, Koray Bahar gibi melek yatırımcılardan yatırım aldığını açıklamıştı. Bu yatırımla, platformunu Mac, Windows işletim sistemi ve web üzerinden kullanıcılarına açan Monday Hero, köprü yatırım turu ile Koray Bahar,  Angel Effect ve Aegean Ventures gibi güçlü yatırım ve yatırımcı ağlarının da ortaklığı ile U.S. pazarındaki operasyonlarını genişletmek üzere, faaliyetlerini hızlandırmıştı.

Geçtiğimiz Mayıs ayında, cross-platform mobil uygulama geliştirmeyi sağlayan Flutter diline de destek vermeye başlayan platform hem iOS hem de Android uygulamalar için çözüm sağlıyor. Kullanıcılarına platformdan ayrılmadan, üretilen kodun, mobil uygulamada nasıl çıktı verdiğini gösterdiği Preview özelliği ile çıkan kodun ve yapılan değişikliklerin kolaylıkla görüntülenebilmesi ile de rakiplerinden farklılaşıyor.

Monday Hero

Monday Hero kurucu ortağı ve CTO’su Burcu Geneci, özellikle teknoloji üreten ve teknoloji dikeyinde hizmet veren bir girişim olarak bu alandaki en güçlü firmalar arasında yer alan AWS partner’liğini elde etmek ve AWS bünyesindeki çözüm mimarları ve değerli mentörlerle çalışmak, sistemlerimizin gücünü test etmek ve kanıtlamak oldukça önemliydi dedi. 

Monday Hero CEO’su Nazlı Temurtaş, “AWS tarafından, 2000’i aşkın U.S. girişimi arasından ilk 25’e seçilmek büyük bir gurur, Monday Hero ile sağladığımız faydanın ne kadar önemli bir ihtiyaç olduğunu ve ürünün/ekibin potansiyelini bir kez daha gösteriyor. Yazılım uygulama pazarı her yıl %27 oranında büyüyor ve pazarda yazılım/ürün geliştirme ekiplerini hızlandıracak, otomasyon araçları gittikçe önem kazanacak, yeni oluşmuş bu pazarda önemli oyunculardan biri olmak istiyoruz. Bu destekle birlikte, girişimcilerin fikirlerini mobil uygulama olarak hayata geçirmelerini bir aşama daha kolaylaştıracak özellikleri platformumuza katacağız” dedi. Girişim, Şubat ayı itibariyle yeni bir yatırım turuna hazırlandıklarını belirtti.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.