Mobil Uygulamalarda Bu Hafta Neler Oldu? (13-20 Mart 2023)

Mobil Uygulamalarda Bu Hafta Neler Oldu? (13-20 Mart 2023)

Girişim Haberlerinin haftalık uygulama raporuna hoş geldiniz. Her hafta cebimizde taşıdığımız uygulamalara ne gibi yenilikler geldiğini ve uygulama dünyasında neler yaşandığını sizlere başlıklar altında aktarıyoruz. Kaçırdıysanız geçen haftanın raporuna buradan ulaşabilirsiniz. Gelin bakalım uygulamalar dünyasında bu hafta neler oldu?

 

Platformlar

 

  • Google

  1.  Google, geliştiricileri üçüncü taraf uygulamalarda faturalandırmalarını geçmemeye ikna etmek için tasarladığı Play Commerce aracılığıyla 2 milyar doları aşan sahte ve suistimal içeren işlemleri önlediğini söylüyor.
  2.  Google, Doğu Afrika ülkesindeki dijital borç verenlerin faaliyet göstermek için bir lisans kanıtı sunmasını gerektiren yeni bir politikanın başlatılmasının ardından Kenya’daki Play Store’dan yüzlerce kredi uygulamasını kaldırdı.
  3.  Çin’deki üç büyük telefon üreticisi olan Xiaomi, Oppo ve Vivo cihazlar arasında geçiş yapmayı kolaylaştırmak i.in bir ortaklığa gitti. Telefonlar arsında geçiş için taşıma aracı sunacaklar.

Mobil Uygulamalarda Bu Hafta Neler Oldu? (13-20 Mart 2023)

  • Apple

  1.  Apple’ın iOS 16.4 sürümü, aramalar için “sesinize öncelik veren ve çevrenizdeki ortam gürültüsünü engelleyen” ses yalıtımı gibi yeni özellikler içeriyor Apple’ın sürüm notları. Ayrıca, Apple Books’un kıvrılma animasyonunun geri dönüşünü görüyor ve iCloud Paylaşılan Fotoğraf Kitaplıklarına yinelenen öğe saptama özelliği getiriyor.
  2.  Apple, bazı Apple Music kullanıcılarının kitaplıklarında diğer kişilerin çalma listelerini görmelerine izin veren bir hatayı düzeltti.

Mobil Uygulamalarda Bu Hafta Neler Oldu? (13-20 Mart 2023)

Uygulama Güncellemeleri ve Haberleri

 

  • Yapay Zeka

  1.  Adobe üretici yapay zekaları kendine eklemeyi hedefe koyuyor. Şirket bu hafta kurumsal teklifi Adobe Sensei Generative AI Services ile pazarlamacılara yönelik üretken AI modelleri ve üretken AI araçlarından oluşan yeni Firefly ailesini piyasaya sürdü. Bu aile sayesinde Adobe programlarında (Express, Photoshop, Illustrator ve Adobe Experience Manager dahil olmak üzere) içerik oluşumu olabilecek.
  2.  Data.ai analizine göre tüketiciler bu yıl ChatGPT veya OpenAI teknolojilerini kullanımlarının reklamını yapan en çok kazandıran 10 uygulamaya toplamda 14 milyon dolardan fazla harcama gerçekleştirdi

Mobil Uygulamalarda Bu Hafta Neler Oldu? (13-20 Mart 2023)

  • Sosyal Medya

  1.  Snapchat, AR Enterprise Services’ı piyasaya sürdü. Şirketin AR Lenslerini ve Filtrelerini markalara sunan bir alt yapı sunuyor. Snapchat, doğrudan işletmenin kendi uygulamalarına ve web sitelerine de entegre edilebilen çözümlerini özelleştirmeye yardımcı olmak için böyle bir adım attığını söylüyor.
  2.  Twitter bu hafta kendi abonelik sistemi olan Twitter Blue’nun dünyaya açılmasını ve aynı zamanda 1 Nisan’da eski onay işaretlerini kaldırma planı dahil olmak üzere bir dizi değişiklik ve güncelleme duyurdu.
  3.   Twitter bu sistemden şimdilik 11 milyon dolar kazandığını açıkladı. Ayrıca Android ve İOS’ta toplamda 385 binden fazla aboneye sahip olduğu ve ABD’de 246 bin abonesinin olduğunu belirtti.
  4.   Instagram, reklamları aram sonuçlarına entegre etmek için bir hazırlık yaptıklarını duyurdu. Bu entegre sayesinde kullanıcılar arama sonuçlarından bir gönderiye dokunduklarında kaydırdıkları akışlarda da reklam görecek. Bu özellik önümüzdeki hafta kullanıma giriyor. Ayrıca, işletmelerin ilgilerini çekebilecekleri gelecekteki etkinlikleri veya lansmanları insanlara duyurmasını, hatırlatmasını ve bilgilendirmesini kolaylaştıran Hatırlatıcı Reklamları da kullanıma sunuyor.
  5.   TikTok, kongre oturumundan önce topluluk yönergelerine dair bir güncelleme yayınladı. Şirketin bu yönergeleri daha iyi anlamak için bazı yanlış ikilemler, yapay zeka ve kişisel verilerle ilgili yeni politikalar eklediğini açıkladı. Ayrıca, sivil ve seçim bütünlüğü, yaş kısıtlamaları ile ilgili mevcut politikaları hakkında daha fazla ayrıntı ekledi ve derin sahtekarlıkları kapsayan bir bölümü genişletti.
  6.   Netflix yeni 40 oyununu duyurdu. Ayrıca şirket 2024 yılında Monument Valley’i kadrosuna eklemeyi planladığını duyurdu. Yeni oyunlar arasında Ubisoft’un Mighty Quest: Rogue Palace, adı açıklanmayan bir Super Evil Megacorp oyunu ve diğerleri yer alıyor. Monument Valley’in eklenmesi ilginç, çünkü bu, oyunun Nextflix üyesi olmayanlar için ücretli olarak indirilebileceği ve Apple Arcade ve Google Play Pass üzerinden abonelik yoluyla erişilebileceği anlamına geliyor.

Mobil Uygulamalarda Bu Hafta Neler Oldu? (13-20 Mart 2023)

  • Mesajlaşma
  1.  WhatsApp, yeni Windows istemcisini duyurdu. Bu sayede uygulaması gibi 8 kişiye kadar görüntülü konuşmayı ve 32 kişiye kadar sesli konuşmaya izin verecek. Şirket ayrıca, ileriye dönük grup aramalarına izin verilen kişi sayısını artıracağını da söyledi.
  2.  WhatsApp Toplukları, grup yöneticilerine bir gruba kimlerin katılabileceğine karar verme yeteneği veren yeni kontrollerle güncelledi. Ayrıca, artık biriyle hangi grupların ortak olduğunu görmeyi kolaylaştıracak.

Mobil Uygulamalarda Bu Hafta Neler Oldu? (13-20 Mart 2023)

  •  Ekstra

  1.  Microsoft, Notion rakibi Loop’u piyasaya sürdü.
  2.  Dil öğrenme programı Duolingo bir müzik programı üzerinde çalışıyor.
  3.  YouTube, canlı sosyal alışveriş uygulaması Simsim’i satın almasının üzerinden iki yıl geçmeden kapatıyor. Başlangıç, Hindistan’daki küçük işletmelerin video tabanlı e-ticarete geçişine yardımcı oldu.
  4.  Spotify’ın hâlâ nispeten yeni olan sesli kitap hizmeti Kanada’ya yayıldı ve bu deneyimi hem İngilizce hem de Fransızca konuşan müşterilere getirdi. Hizmet şu anda 350.000 başlığa sahip ve ABD’de ve diğer İngilizce konuşulan pazarlarda yayında.
  5.  Twitch, ana şirket Amazon’un AWS ve reklamcılık da dahil olmak üzere bölümler genelinde 9.000 işçiyi işten çıkarmaya yönelik daha büyük planının bir parçası olarak 400 çalışanı işten çıkardığını söyledi.

Mobil Uygulamalarda Bu Hafta Neler Oldu? (13-20 Mart 2023)

Hukuksal Olaylar

  1.  Utah Valisi Spencer Cox, sosyal medya uygulamalarını düzenleyen iki yasa tasarısı imzaladı ve bu, onu sektöre kısıtlamalar getiren ilk ABD eyaleti yaptı. Federal düzenlemenin olmaması, muhtemelen daha fazla eyaletin aynı yolu izlemesine neden olacak ve bu, her eyaletin kuralları farklı olabileceğinden, uyum için büyük bir baş ağrısına dönüşebilir. Utah’ın yeni düzenlemeleri, sosyal medya şirketlerinin tüm kullanıcıların yaşını doğrulaması, reşit olmayanların sosyal medya hesaplarını açmadan önce ebeveynlerinin iznini alması, ebeveyn değişmediği sürece reşit olmayanların sosyal medya kullanımını 22:30 ile 06:30 arasında kısıtlaması gerektiğini söylüyor. Ayarlar, reşit olmayanlardan kişisel veri toplanmasını sınırlayın ve ebeveynlerin tüm gönderileri ve özel mesajları dahil olmak üzere reşit olmayanların hesaplarına erişmesine izin verin. Uyulmaması durumunda para cezası uygulanabilir. Utah gençlerinin çok yakında mesajlaşmaya döneceğini tahmin ediyoruz!
  2. Abonelik ekonomisi bir baskıya doğru gidiyor olabilir. FTC bu hafta, abonelik sunan satıcıların tüketicilerin kayıtlarını iptal etmelerini kaydolurken olduğu kadar kolay hale getirmelerini gerektiren bir “iptal etmek için tıklayın” kuralı önerdi.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.