/

Mobil Uygulamalarda Bu Hafta Neler Oldu?

11 Mart Salı Neler Oldu? 📢

Mobil uygulama dünyasında son bir haftada neler olduğuna gelin şöyle bir göz atalım.

Data.ai’nin “Mobil Durumu” raporuna göre, geçen yıl tüketici harcamaları ilk kez %2 düşerek 167 milyar dolara düştüğü için 2023’teki uygulama ekonomisi birkaç engelle karşılaştı. Ancak indirmeler, 2022’de yıldan yıla %11 artarak 255 milyara ulaşarak artmaya devam ediyor. Tüketiciler ayrıca mobil uygulamalarda her zamankinden daha fazla zaman harcıyor. 2022’de yalnızca Android cihazlarda geçirilen saat %9 artarak 4,1 trilyona ulaştı.

   AI ile Mobil Uygulamar

-Snapchat, OpenAI’nin geliştirdiği ChatGPT teknolojisini kendine entegre ederek sohbet robotu olan My AI’yi tanıttı. Bu özellik sadece ücretli abonelere (Snapchat +) sunulacak. Bu chatbot sayesinde doğum günü hediyesi fikirleri önerme, seyahat planlamasına yardımcı olma, yemek tarifleri önerme ve diğer daha az ciddi görevler gibi şeyler yapabilir. Ayrıca herkes kendi chatbotuna bir ad verebilecek ve sohbet duvarını da ayarlayabilecek.

 

-Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg yaptığı açıklamada üretken yapay zekâ teknolojilerini çatısı altında bulundurduğu uygulamalara entegre edeceğini duyurdu. Bu sayede üst düzey bir ürün gurubu oluşturacağını da ekledi. ChatGPT’ye benzer metin tabanlı AI araçlarını WhatsApp ve Messenger’da test etmeye başlayacağını söyledi. Ayrıca, Instagram’da yapay zeka destekli filtreler ve reklam biçimlerinin yanı sıra video ve çok modlu deneyimlerle de ilgili bir yapı oluşturacaklarını açıkladı.

Meta

-ChatGPT’nin hem yatırımcısı hem de iş ortağı olan Microsoft, kendi platformlarından Bing ve Edge’ye bu yapay zekayı eklemişti. Şimdi ise Edge, Bing ve Skype mobil uygulamalarına getirdi. Ancak şimdilik test kullanıcıları bu özellikleri kullanabiliyor.

 

 Sosyal Mobil Uygulamar

-Apptopia, sosyal uygulamalar içinde satın alınmaların raporunu yayınladı. TikTok birinci sırada yer alıyor. 2023 yılının uygulama içi satın almaları arasında TikTok ezici bir üstünlükte bulunuyor. Facebook, Twitter, Snap ve Instagram’ın toplamından 205 milyon dolar daha fazla kazandığını buldu.

 

-Reddit, masaüstü ve mobil uygulamalara gelecek olan yeni gönderideki yorumu bulma özelliği getiriyor. Ayrıca aramalar da daha mantıklı sonuçlar çıkarmak için geliştirilmiş alt dizin arama algoritması, otomatik tamamlama güncellemeleri ve video arama sonuçlarında yukarı ve aşağı kaydırarak video sonuçlarına göz atmanın daha kolay yolları gibi iyileştirmeler yaptı.

-Twitter Blue ücretli aboneliği 20’den fazla ülkeye geldi. Avrupa’da Hollanda, Polonya, İrlanda, Belçika, İsveç, Romanya, Çek Cumhuriyeti, Finlandiya, Danimarka, Yunanistan, Avusturya, Macaristan, Bulgaristan, Litvanya, Slovakya, Letonya dahil olmak üzere toplam 35 ülkede aylık 8$’dan satışa çıkıyor.

 

-Instagram, yaş doğrulama araçlarını Kanda, Meksika ve daha fazla ülkede teste başladı. Test ilk olarak ABD2de başlatıldı. Bir kullanıcı yaşını 18 veya daha büyük olarak değiştirmeye çalışırsa, uygulama üç yöntemden birini kullanarak doğrulama yapmasını ister: kimlik yükleme, video özçekim kaydetme veya ortak arkadaşlardan yaşlarını doğrulamalarını isteme gibi yöntemlerle bunun doğruluğunu test edecek.

 

-Spotify, artı düğmesi lehine şarkıları beğenmek için “kalp” düğmesini öldürüyor. Değişiklik, beğenileri ve çalma listelerine içerik eklemeyi tek bir düğmede birleştirecek, çünkü bir dokunuş parçayı beğenecek ve ikinci bir dokunuş parçayı çalma listelerine ekleyecek.

Mobil Uygulamalarda Bu Hafta Neler Oldu?

-Pinterest, markaların tüketicilere şirketin mobil uygulamasında daha belirgin bir konumdan ulaşmasını sağlayan yeni bir video reklam ürününün alfa testini yapıyor. “Premiere Gündem” reklamıyla, reklamverenler Pinterest uygulamasının arama sayfasında 24 saat boyunca Pinterest’in maksimum genişlikteki video formatına sahip bir eklentiyi öne çıkarabilecekleri premium yerleşime erişim elde edecekler.

-Pinterest’in kolaj oluşturma uygulaması Shuffles, Almanya, Fransa, Avusturya, İsviçre, Danimarka, Norveç, İsveç, Finlandiya ve Hollanda dahil olmak üzere dokuz ülkeye daha genişledi .

Mobil Uygulamalarda Bu Hafta Neler Oldu?

-Kıdemli personelin daha fazla işten çıkarılması şirketin bocalamasına neden olduğundan Twitter kesintileri daha da kötüleşti. Son zamanlarda, bu hafta küresel bir kesinti iki saatten fazla sürdü ve zaman çizelgesi mobil ve web’de yüklenemedi. Ancak kullanıcılar artık genellikle tam kesintilerin dışında da gecikmeler ve hatalar yaşıyor.

 

Mesajlaşa Mobil Uygulamarı

-Telegram, Mac App Store uygulamasını, uygulamanın bilgisayarın pilini tüketmesini önlemeye yardımcı olmayı amaçlayan yeni bir Güç Tasarruf Modu ile güncelledi.

 

Seyahat Mobil Uygulamarı

-Apple Maps’in 3D “Etrafına Bak” özelliği Finlandiya, Norveç ve İsveç’te kullanıma sunuldu.

-Uber, bir ipucunu kabul etmeden önce stokta olmayan ürünler, dijital ödemeler ve sipariş netliği ile ilgili endişeleri gidermek için uygulamasını kurye özelliği Shop and Pay güncellemeleriyle güncelledi.

Mobil Uygulamalarda Bu Hafta Neler Oldu?

Hükümet, Politika ve Davalar

-ABD Temsilciler Meclisi Dışişleri Komitesi, Başkan Joe Biden’a TikTok ve diğer uygulamaları yasaklama yetkisi vermek için 24’e karşı 16 oy kullandı. Demokratlar, “tehlikeli bir şekilde aşırı geniş” olduğu söylenen yasa tasarısına karşı çıktılar.

 

Mobil Uygulamalarda Bu Hafta Neler Oldu?

-Kanada hükümeti , güvenlik endişeleri nedeniyle 28 Şubat’ta TikTok’u federal mobil cihazlardan yasaklamayı planladığını duyurarak ABD’nin izinden gitti.

 

-ACLU, Access Now ve Fight for the Future dahil olmak üzere ABD sivil özgürlükler ve dijital haklar grupları, insanların İlk Değişiklik haklarını ihlal edeceğini söyleyerek olası bir TikTok yasağına karşı çıkıyor.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.