Mobil uygulama optimizasyonu nedir? Mobil entegrasyonu nedir?

Mobil uygulamalar popülerdir çünkü kullanıcılar bunları mobil cihazlarına indirebilir ve her yerde kullanabilir. Bir kullanıcı, bir mobil uygulamayı kütüphaneye veya plaja götürebilir ve internet bağlantısı olmadan kullanabilir.

Başka bir deyişle, mobil uygulamalar kullanıcılar için hayatı kolaylaştırıyor. Ancak, bir kullanıcının cihazına bir uygulama indirmek, onu otomatik olarak kullanışlı hale getirmez. Bir uygulamayı kullanışlı hale getirmek için geliştiriciler, uygulamayı söz konusu cihaz için optimize etmeli ve ardından ilgili hizmetlerle entegre etmelidir. Bu şekilde, kullanıcı uygulamayı açtığında ilgili bilgilere anında erişebilecektir. Uygulama kullanıcıları, optimize edilmiş uygulamalar ve entegrasyon stratejileri sayesinde zamandan tasarruf edebilir ve işleri halledebilir.

mobil uygulama

 “Optimizasyon” terimi genellikle “entegrasyon” ile birbirinin yerine kullanılır. Ancak, aslında başarılı bir mobil uygulama tasarlarken el ele giden iki farklı süreçtir. Optimizasyon, belirli bir platform veya cihaz için belirli bir uygulamanın en iyi nasıl tasarlanacağına odaklanırken, entegrasyon, bu tasarımın diğer hizmetler veya platformlarla en iyi nasıl entegre edileceğine odaklanır.
Wikipedia’ya göre “bir web uygulaması, bir web tarayıcısında çalışan bir bilgisayar uygulamasıdır… Bir web tarayıcısı aracılığıyla erişilir… Web uygulamaları genellikle internet ile iletişim kurar; genellikle HTTP aracılığıyla veritabanlarına erişirler. Bir masaüstü uygulaması, bilgisayarınızda çalışan bir bilgisayar programıdır… Örnekler, masaüstünüzde çalışan muhasebe yazılımını içerir… Bir uygulama, telefonunuzda veya tabletinizde çalışan bir uygulamadır… Uygulamalar genellikle bir Android veya iOS işletim sistemi; her ikisi de kendi işletim sistemlerinde uygulamaları çalıştırır.
mobil uygulama
Hem optimizasyon hem de entegrasyon aynı hedefleri paylaşır: kullanıcıların mobil uygulamalarını kullanırken ilgili bilgilere kolayca erişmelerini sağlamak. Bir uygulama tasarlarken, geliştiriciler öncelikle kullanıcılarının her zaman parmaklarının ucunda olmasını istedikleri ilgili bilgileri tanımlamalıdır. Ardından, yerel bir uygulama aracılığıyla veya başka bir hizmetin platformuyla entegrasyon yoluyla bu bilgileri hangi platformun barındıracağını seçmeleri gerekir. Bu altyapı tamamlandıktan sonra geliştiriciler, tasarımlarını son kullanıcılar tarafından belirlenen hedeflere karşı gerçek dünyada kullanım için optimize etmeye odaklanabilirler.
Yukarıda optimizasyon ve entegrasyon stratejileri hakkında yukarıda açıklananları özetlemek gerekirse, her ikisi de bu amaç için tasarlanmış uygulamaları kullanırken son kullanıcıların ilgili verilere kolayca erişmesi için yollar tasarlamayı içerir. Bununla birlikte, entegrasyon stratejileri daha çok birden fazla platformu entegre etmeye odaklanırken, optimizasyon daha çok telefonlar ve tabletler gibi bireysel platformlara odaklanır. Son kullanıcıların seçtikleri uygulamaları kullanırken verilere sorunsuz bir şekilde erişebilmeleri için her iki strateji birlikte kullanılmalıdır.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.