Mobil Oyunlar Zirvenin Yeni Sahibi!

mobil oyunlar

Mobil oyun sektörü,  PC ve konsolların toplamından daha fazla paya sahip!

Çağımızın vazgeçilmez parçası olan akıllı telefonlar, küçük bir dünyayı içerisine sığdırmayı başarıyorlar. Söz konusu telefonlar, mobil oyunlar oynamak için ise harika bir seçenek. Özellikle pandemi sürecinde mobil oyunlara büyük ilgi gösterilmiş, mobil oyun oynamaktan keyif alan, almayan her kişi keyifli vakit geçirmek için cihazına pek çok mobil oyun indirmişti. Son dönemde, oyun endüstrisi analisti Newzoo, oyun sektöründeki bu gelişmeyi ele aldı ve ortaya çok konuşulacak bir sonuç çıkardı: Mobil oyun sektörü,  PC ve konsolların toplamından daha fazla paya sahip.

Mobil oyunlar

Oyun endüstrisi analisti Newzoo’nun paylaştığı rapora göre mobil oyun sektörü tüm cihazlar arasından yüzde 53’lük bir paya sahip olmuş ve geçen yıl toplam 90 milyar doların üzerinde bir gelir elde etmiş. Bunlara ek olarak, teknoloji pazarının güvenilir dağlarından olan konsollar ve PC’lerin toplamından daha büyük bir paya sahip olan bu sektör, aynı zamanda en hızlı büyüyen oyun segmenti olmayı başarmış durumda. Newzoo raporda elde edilen gelirin büyük bir kısmının Asya-Pasifik bölgesinden geldiği belirtiliyor. Paylaşılan veriler arasında Call of Duty Mobile, PUBG Mobile ve Genshin Impact oyunları var. Bu oyunların geliştiricileri Tencent ve Mihoyo’a toplam 18 milyar dolar gelir sağladığını da ayrıca belirttiler.

mobil oyunlar

EA Games Gelirleri Tavan Yaptı! 

Mobil oyun sektörüne olan ilgiden nasibini fazlasıyla alan ve oyun sektörünün liderleri arasında bilinen EA Games, mali raporunu açıkladı. EA Games’in, önceki dönemlere göre çok daha başarılı bir üç ay geçirdiğini de belirtmek isterim. Şirketin üçüncü çeyrekte gelirleri yüzde 7 seviyesinde artmış bulunmakta. Gelirin bu denli artışı 1,79 milyar dolarlık bir kazancı işaret ediyor. Ek olarak, şirketin net rezervasyonları aynı oranda yükseldi.  Son artıştan sonra  EA Games, 2,58 milyar dolar net rezervasyona sahip oldu.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.