/

Mobil oyun girişimi Compactive 3,4 milyon TL fon talebiyle yatırım turuna çıktı

Sevilen bir animasyon karakterinin oyunu yanında Counter Squad oyununu da geliştirmekte olan Türkiye menşeli teknoloji girişimi Compactive Oyun Stüdyosu yatırım turuna çıktı. 2023 Ağustos’ta bu iki oyunu tüm dünyada yayına almayı planlayan ve aynı zamanda yapay zeka destekli oyun ekonomisi motoru geliştiren girişim, fonbulucu platformunda çıktığı paya dayalı kitle fonlama kampanyasında şirket paylarının %10’unun yatırımcılara arzıyla 3,4 milyon TL fon toplamayı hedefliyor. Fonlama 10 Mayıs 2023’e kadar bireysel ve kurumsal yatırımcıların katılımına açık. 

200 milyar dolarlık global oyun pazarı içerisinde güçlü bir varlık göstermek üzere çalışan Compactive, sevilen bir animasyon karakterinin oyunu ile Counter Squad oyununun yayın aşamasına geçmek ve Compactive AI isimli yapay zeka tabanlı teknolojisini geliştirmek üzere yatırım turuna çıktı. İhtiyaç duyduğu finansmana erişerek hareket kabiliyetini hızlandırmayı amaçlayan girişim, fonbulucu platformundaki yatırım turunda 3,4 milyon TL fon toplamaya çalışacak.

Paya dayalı kitle fonlaması mevzuatı gereği toplanan fona karşılık şirket paylarının %10’ununu yatırımcılara arz eden Compactive, yatırım turunun başlama tarihi olan 10 Nisan Pazartesi günü saat 10.00 itibari ile 20 iş günü içerisinde EFT veya kredi kartı ile yapılan yatırımlarda yatırımcılara %20 fazladan pay verecek. Erken aşamada çıktığı bu yatırım kampanyası ile amaçladığı ölçeğe ulaşınca daha yüksek değerleme ile alacağı yatırımlarla hisse payını artıracak olan Compactive, önümüzdeki beş yıl sonunda yüksek karlılık ile exit hedefliyor. 

Oyunlarımızın ana mekaniğini geliştirmiş durumdayız

Oyunlar hakkında bilgi veren Compactive Oyun Stüdyosu Kurucu Ortağı Cem Say, ”Çok sevilen ve yüksek izlenme sayısına sahip bir Türk çizgi karakterinin çok farklı türlerde oyununu tasarlayabilecek lisansa sahibiz. Compactive olarak puzzle kategorisinin bulmaca türünde kurguladığımız bu oyun içerisinde çeşitli alt kategorilerde yüzlerce seviyeye sahip bulmaca bulunacak.

Oyuna ait 200 üzerinde seviye üretilmiş durumda olup, 2023’ün ilk çeyrek sonunda yayınlamayı planlıyoruz. Counter Squad oyunumuz ile ilgili de Oyun Tasarım Belgesini (GDD) tamamladık ve oyunun ana mekaniğini geliştirerek Eylül 2022’de ilk oynanabilir demoyu yayınladık. Bugüne kadar dört farklı iterasyon yaparak ürün/pazar uyumunu yakalamaya çalıştık. Oyunun ana mekaniğinin oynanış deneyimini oldukça iyi bir seviyeye getirdik. Oyunumuzun beş farklı bölümünden dört tanesinin geliştirmeleri sona erdi” dedi. 

Cem Say Compactive AI teknolojisinin detaylarını aktarırken, “Oyun ekonomisi tasarımı, oyuncu katılımını para kazanma fırsatlarına dönüştürmek için bu oyun sistemlerinin oluşturulmasını, dengelenmesini ele alır ve oyun döngüsüne yerleştirir. Analiz araçları aracılığıyla toplanan verileri kullanarak oyuncu davranışlarını anlamak, geliştiricilerin oyuncuları daha iyi anlamalarına yardımcı olur.

Türkiye’de henüz ürün olarak ortaya çıkmayan bir teknolojiye sahip olan Compactive AI projemizde, ilgili algoritmaları oluşturmak için Gebze Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ile iş birliği yapacağız” ifadelerini kullandı.

İTÜ Çekirdek Top20’de yer alan tek oyun girişimi 

Compactive; üretim kalitesine, detaylara gösterilen özene ve stratejik derinliği destekleyen tasarımlara tutkuyla bağlı, deneyimli oyun tasarımcıları ve geliştiricilerinden oluşan İstanbul merkezli bir mobil teknoloji şirketi. 2018 yılında kurulan şirket, 2018-2020 yılları arasında Turkcell, Beşiktaş Kültür Merkezi, Coca Cola, Migros ve LC Waikiki gibi kurumsal markalara mobil uygulama projeleri geliştirdi ve bu projeler için yaklaşık 175 bin dolar ciro elde etti. Şirket, 2020 yılı ortalarında makine öğrenmesi ve yapay zeka konularında kendi ürünlerini geliştirme hedefiyle mobil oyun sektörüne odaklandı.

2021 yılı başında şirket içerisinde oyun stüdyosu organizasyonunu kurarak hypercasual türünde oyun prototipleri tasarladı. Voodoo, Supersonic, Lion Games, Azur Games, Moonee ve TapNation gibi global yayıncılar ile çalışan girişim şirketi, 2021 yılı ortasından itibaren Türkiye’nin en büyük yayıncısı Rollic Games ile münhasıran çalışmaya başladı. 70’in üzerinde oyun prototipi geliştirerek test etti. Bu süreçte ortalama 100 bin dolar ciro sağladı. 2022 yılı ikinci çeyreğinden itibaren aksiyon türündeki Counter Squad adlı oyun projesinin Oyun Tasarım Belgesi (GDD) dokümanını yazmaya başladı.

2022 yılı ortasında hem oyun projesi hem de bu projeye paralel olarak kurguladığı Compactive AI isimli teknoloji fikri ile İTÜ Çekirdek Ön Kuluçka programına dahil oldu. 2022 Ağustos ayında sevilen bir animasyon karakterinin oyun lisansını alan  Compactive; her yaştan oyuncunun oynayabileceği, altı farklı alt kategoriden oluşan bulmaca (puzzle) türündeki global oyununu geliştiriyor.  

Girişim, geliştirdiği oyunları ve ürünleşme potansiyeline sahip teknolojisi ile İTÜ Ön Kuluçka sürecinde çeşitli jüri aşamaları, çeyrek ve yarı final elemelerini geçerek 600‘ün üzerinde girişim arasından İTÜ Çekirdek Big Bang 2022‘de sahneye çıkan 71 girişimden birisi. Yapılan sunumun ardından Top20 girişim arasında tek oyun girişimi olarak yer alan Compactive, Teknoloji Geliştirme Bölgesi (TGB) kapsamına girebilmek için projesini İTÜ Teknokent’e sundu ve değerlendirme sürecini olumlu olarak tamamladı. Compactive şu aşamada 1501 TÜBİTAK Sanayi AR-GE Destek Programı çağrısı için başvuru dosyasını hazırlamakta.

Kampanya sayfası

Kampanya videosu:

 

fonbulucu Hakkında

fonbulucu, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)’dan 8 Nisan 2021 tarihinde lisans alarak “paya dayalı kitle fonlaması” alanında ilk kez faaliyete geçen ve Türkiye’de girişimcilik ve yatırımcılık ekosistemini geliştirmek, sermayeyi tabana yaymak amacıyla kurulan bir finans teknolojileri girişimi.

Platforma 2021 yılı itibariyle 4.000’den fazla girişim finansmana erişmek için başvurdu. Platformda yatırım turuna çıkmaya hak kazanan 75 girişimden 62 tanesi kampanyasını başarıyla sonuçlandırarak toplamda 350 milyon TL’nin üzerinde fon toplandı. Sisteme bugüne kadar 48 binden fazla kişi üye oldu ve dijital girişimcilik yatırımcılığı ile tanıştı.

fonbulucu’nun kurmuş olduğu yenilikçi ve kapsayıcı yatırım ekosisteminin önemli bileşenleri olan “girişim sermayesi yatırım fonu” ve “melek yatırımcı ağı” da hızla gelişmeye devam ediyor. fonbulucu bünyesindeki “Reinves Melek Yatırımcı Ağı”, kuruluşunun akabinde yaklaşık 1 yıl içinde 400’ün üzerinde başvuru aldı. Melek yatırımcılık konusunda yaptığı bilgilendirici çalışmalarla ülkemizde girişim yatırımcılığına ilişkin farkındalığın artmasına da önemli destekler sunan fonbulucu, şu an 3 farklı Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nu da yönetiyor. 

Melek yatırımcılar, paya dayalı kitle fonlama platformu ve girişim sermayesi yatırım fonu ile girişimlere desteğini paydaşları ile büyüten fonbulucu, girişimcilik odağında butik çalışmalar yürütecek bir yatırım bankası kurmak hedefiyle de çalışıyor. Fikir aşamasından girişimlerin ölçeklenmesine kadar ihtiyaç duydukları finansman aşamalarında tüm bileşenleri ile girişimlere çözümler sunan fonbulucu, başarılı girişimlerin halka arzına kadar olan finansman ihtiyaçlarını karşılamak için de tüm birimleri ile hizmet veriyor. 

fonbulucu, paya dayalı kitle fonlaması alanında hayata geçirdiği yeniliklerin yanı sıra “Borçlanmaya Dayalı Kitle Fonlaması’ ile ilgili çalışmalarını da büyük ölçüde tamamlamış durumda. Bu sayede üretim ve teknoloji alanında faaliyet gösteren daha fazla girişim finansmana erişim sağlayabilecek. fonbulucu bu çoklu yapının gücüyle 2022 yılı sonunda 150 milyon TL hedefini aşarak 230 milyon TL’den fazla fona ulaştı. Şirket, 2023 sonuna kadar ise 1 milyar TL finansman hacmi hedefi için çalışmaya devam ediyor.

https://invest.fonbulucu.com

Compactive; üretim kalitesine, detaylara gösterilen özene ve stratejik derinliği destekleyen tasarımlara tutkuyla bağlı, deneyimli oyun tasarımcıları ve geliştiricilerinden oluşan İstanbul merkezli bir mobil teknoloji şirketi. 2018 yılında kurulan şirket, 2018-2020 yılları arasında Turkcell, Beşiktaş Kültür Merkezi, Coca Cola, Migros ve LCWaikiki gibi markalara mobil uygulama projeleri geliştirdi ve bu projeler için yaklaşık 175 bin dolar ciro elde etti. Şirket, 2020 yılı ortalarında makine öğrenmesi ve yapay zeka konularında kendi ürünlerini geliştirme hedefiyle mobil oyun sektörüne odaklandı.2021 yılı başında şirket içerisinde oyun stüdyosu organizasyonunu kurarak hypercasual türünde oyun prototipleri tasarladı. Voodoo, Supersonic, Lion Games, Azur Games, Moonee ve TapNation gibi global yayıncılar ile çalışan girişim şirketi, 2021 yılı ortasından itibaren Türkiye’nin en büyük yayıncısı Rollic Games ile münhasıran çalışmaya başladık. 70’in üzerinde oyun prototipi geliştirerek test ett. Bu süreçte ortalama 100 bin dolar ciro sağladı. 2022 yılı ikinci çeyreğinden itibaren action türündeki Counter Squad adlı oyun projesinin Oyun Tasarım Belgesi (GDD) dokümanını yazmaya başladı. 2022 yılı ortasında hem oyun projesi hem de bu projeye paralel olarak kurguladığı Compactive AI isimli teknoloji fikri ile İTÜ Çekirdek Ön Kuluçka programına dahil oldu. 2022 Ağustos ayında Türkiye’nin sevilen bir çizgi karakterinin oyun lisansını alan Compactive, bu çizgi karakterin global marka olma vizyonuna paralel olarak herkesin oynayabileceği, altı farklı alt kategoriden oluşan bulmaca (puzzle) türündeki oyununu geliştiriyor.  

“Geliştirdiğimiz oyunlarımız ve ürünleşme potansiyeline sahip teknolojimiz ile İTÜ Ön Kuluçka sürecinde çeşitli jüri aşamaları, çeyrek ve yarı final elemeleri sonucunda 600 ‘ün üzerinde girişim arasından İTÜ Çekirdek Big Bang 2022 ‘de sahneye çıkan 71 girişimden birisi olduk. Etkinlikte sunumumuzu yaptıktan sonra Top20 girişim arasında tek oyun girişimi olarak yer aldık. TGB (Teknoloji Geliştirme Bölgesi) kapsamına girebilmek için projemizi İTÜ Teknokent’e sunduk. Hakem değerlendirme sürecimiz olumlu olarak tamamlandı. Değerlendirme kuruluna sunumumuzu gerçekleştirdik, nihai kararı beklemekteyiz. Aynı zamanda 1501 Tübitak Sanayi Ar-Ge Destek Programı çağrısı için başvuru dosyamızı hazırlıyoruz”.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.