/

Yerli Mobil Oyun Geliştiricisi Cypher Games 3.2 Milyon Dolar Yatırım Aldı!

Ülkemizin önemli mobil oyun geliştiricilerinden Cypher Games, Play Ventures liderliğinde 3.2 milyon dolarlık yatırım almayı başardı!

Play Ventures liderliğinde 3.2 milyon dolarlık yatırım almayı başaran Cypher Games‘in tohum öncesi yatırım turunda 500 Global, Next Games ve Elite Game Developers’ın kurucusu Joakim Achrén ve Akın Babayiğit gibi isimler yer aldı.

Yerli Mobil Oyun Geliştiricisi Cypher Games 3.2 Milyon Dolar Yatırım Aldı!

Anıl Şimşek, Tuan Çilingir, Burak Taban, Emir Kocaağa, Mert Can Özcan ve Ezgi Balkan tarafından kurulan Cypher Games, mobil merge oyunları alanında büyük başarı göstermek istiyor ve bu alandaki hedeflerini geniş tutuyor.

Cyper Games ekibi tarafından daha önce bir merge oyunu çıkmıştı. Cypher Games, 3.2 milyon dolarlık yatırımını gelecek iki senede ekibin sayısını altı katına çıkarmak ve ilk casual mobil merge oyununu geliştirmek için kullanacak. Şirketin diğer hedeflerinden biri ise dünya çapında bir şirket olarak yer almak.

Cypher Games’in kurucu ortaklarından Anıl Şimşek ekip genişletme hedefiyle ilgili Türkiye’deki mobil oyun yetenek havuzu çok güçlü ve Cypher Games’e katılan her ekip üyesini şirketin uzun vadeli bir ortağı olarak görüyoruz.” ifadelerini kullandı. Şimşek’in ifadelerine göre şirket, ekibe yeni katılacak kişiler için önemli bir miktarda stok opsiyon havuzu ayırmış.

Yerli Mobil Oyun Geliştiricisi Cypher Games 3.2 Milyon Dolar Yatırım Aldı!

Cypher Games ekibi ilk oyunlarının yayınlanmasından sonra Berlin’de ikinci ofislerini açmayı da planlıyor. Şirketin çalışanları 2023 yılı itibariyle istedikleri ofiste çalışabilecek.

Yatırım turunda yer alan 500 Global ortaklarından Enis Hulli, Cypher Games gibi başarılı ekiplerin bir araya gelerek oyun odaklı global fonlardan yatırım almayı başarabilmesi Türkiye startup ekosisteminin mobil oyunlarda her yıl yeni bir unicorn çıkarabileceğinin en önemli göstergesi.” ifadelerine yer verdi.

Oyun girişimlerinde global ölçekte ismi bilinen, Elite Game Developers kurucusu Joakim Achrén ise “Bugüne kadar hep yüksek potansiyelli ekiplere yatırım yaptım ve Türkiye’deki ilk yatırımım Cypher Games oldu.” diyerek ekledi.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

 

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.