/

Mixer İlk Yatırım Turunu Tamamladı

Blockchain tabanlı oyunlar geliştiren Mixer Games, ilk yatırım turunu WePlay Ventures ve Diffusion Capital Partners katılımıyla tamamladı.

Mixer, İlk Yatırım Turunu Tamamladı

Alican Karaman, Eren Erenoğlu ve Enver Yumrutaş tarafından 2021 yılında kurulan Mixer Games, 1.6 Milyon USD değerleme üzerinden tohum öncesi yatırım turu gerçekleştirdi. Bu turda Türkiye’nin ilk oyun odaklı yatırım şirketi WePlay Ventures’ın yanı sıra Deep-tech dikeyinde yatırımlar gerçekleştiren Diffusion Capital Partners yer aldı. Bu yatırımla birlikte Mixer Games Diffusion Capital Partners’ın oyun sektöründeki ilk yatırımı olurken, WePlay Ventures’ın ise 12.yatırımı oldu. Mixer Games aldığı bu yatırımı geliştirdikleri ilk oyun olan Chubby Five’ı yayınlamak ve ekibini büyütmek için kullanacak.

 

Puzzle-RPG türünde blockchain tabanlı bir oyun olan Chubby Five, oyunun para birimi olan $CHU sayesinde oyuncuların oyundan gelir elde edebilmelerine olanak sağlayacak!

Ekip içerisinde hem oyun hem de fintech alanında tecrübeli isimlerin yer alması sayesinde hızlı ve başarılı bir geliştirme aşaması geçiren Chubby Five, oyuncuların NFT kahramanlarıyla gerçek zamanlı bir Puzzle-RPG oyun deneyimi yaşayabileceği bir oyun evreni yaratıyor. Chubby Five,  barındırdığı farklı modlar ile oyuncuların $CHU token kazanmasına imkan veriyor. Oyuncular elde ettikleri bu token ile Tank, Nişancı, Savaşçı, Suikastçı ve Destek olmak üzere 5 farklı sınıfta sınıf başına 100.000’den fazla benzersiz NFT karakteri özelleştirebiliyor ve bağımsız platformlarda bu tokenları satarak gelir elde edebiliyorlar. Chubby Five ve $CHU ile ilgili yol haritasına ise bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Mixer, İlk Yatırım Turunu Tamamladı

Çıktığımız bu yolda DCP ve WePlay Ventures’ın bize inanması mutluluk verici.”

Özellikle Web3.0, Metaverse ve Blockchain tanımlarının hayatlarımıza girmesiyle birlikte oyun sektörü de bu dönüşüm ve gelişime hızla adapte olarak bu alanda da öncü sektörlerden biri haline geldi. Bu dönüşüm ve gelişimi yakalayan Mixer Games kurucu ortaklarından Alican Karaman bu yatırım turuyla ilgili görüşlerini “Konvansiyonel mobil oyun deneyimini Play-to Earn yada NFT oyunları olarak bilinen dikeye taşıyarak, oyuncuları merkeziyetsiz oyun ekonomisi ile tanıştırmak için çıktığımız bu yolda, DCP ve WePlay Ventures’ın da bize inanması mutluluk verici. Normalde birbirinden farklı dikeylere yoğunlaşan fonların Mixer’e yaptığı bu yatırım, geleceğin oyunlarının nasıl olması gerektiğine dair bize ipuçları veriyor.” şeklinde ifade etti.

Chubby Five websitesi aracılığıyla oyunla alakalı tüm detaylara, DiscordTwitterTelegram bağlantıları sayesinde ise tüm gelişmelere anlık olarak ulaşabilirsiniz.

Mixer, İlk Yatırım Turunu Tamamladı

*Bültenden Düzenlenmiştir

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Fatma Koyun

Güncellenen dünyayı kendi değerlerim etrafında dizayn ederek her gün deneyim kazanmaya çalışan bir üniversite öğrencisiyim. Asıl maharetin bilmekten geldiğine inanırım ve buna paralel olarak da bir öğrenme hevesine sahibim . Ayrıca gözlemlemeyi , yazmayı , insanlarla konuşmayı ve araştırmayı da çok severim.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.