//

Missafir Seri-A Öncesi Yatırım Turunda 26 Milyon USD Değerleme Üzerinden Yatırım Aldı

missafir

Missafir’in bu yatırım turunda Ege Yapı Teknoloji Girişim, stratejik yatırımcı olarak yer aldı.

Kasım 2018’de Türkiye’nin ilk profesyonel kısa/orta vadeli ev kiralama yönetim platformu olarak kurulan yerli girişim Missafir, Seri A öncesi yatırım turunda 26 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım alarak hem Türkiye’de hem de Adriyatik bölgesinde hızlı büyümesine devam edecek.

Türkiye’nin en büyük gayrimenkul geliştiricilerinden Ege Yapı’nın teknoloji yatırımları şirketinin bu turda Missafir’in yatırımcıları arasına katılması, PropTech alanının geleceğine dair de önemli bir gelişme oldu. Sermayenin artık geleneksel modellere yatırım yapmak yerine teknolojiye ve yenilikçi çözümlere yöneldiğini gösteren bu yatırım, hem Missafir’in hem Ege Yapı’nın hem de sektörün büyümesinde önemli bir kilometre taşı olacak.

2022 yılında 11 kat gibi yüksek bir büyüme başarısı gösteren Missafir’in kurucusu Mehmet Yüksel, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Bu yatırımın bizim için ayrı bir önemi var. Ege Yapı gibi ülkenin en büyük gayrimenkul oyuncularından birinin PropTech alanına yatırım yapması hem ülkemiz için hem de sektör için önemli bir gelişme. Ayrıca, bu yatırım sadece sermaye yatırımı değil; hem portföyümüzü hızla büyütecek stratejik bir adım hem de yatırımcımız ile yapacağımız potansiyel iş birliklerinin sadece bir başlangıcı. Stratejik iş ortaklarının da masada olmasıyla daha güçlü büyümenin gerçekleşeceğine inanıyorum. İlk günden itibaren hedeflediğimiz önce bölgesel sonra global ev konaklaması markası olma yolunda bir adım daha atmış olduk. Şimdi tüm takımımla birlikte tüm teknoloji kapasitemizle sadece lokal değil dünyada da çok daha hızlı büyütebileceğimizi kanıtlayacağız“

Missafir ve Ege Yapı’nın böyle bir yatırımda bir araya gelmesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Ege Yapı Teknoloji Girişim Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı ise şu açıklamalarda bulundu:

“Missafir’in PropTech dikeyinde ülkemizde çok değerli bir girişim olduğunu düşünüyoruz. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiler ve bugüne kadar yaptıklarıyla büyük değer yarattılar. Bizler de ülkemizde PropTech alanına yapılan en büyük yatırımlardan birini gerçekleştirerek onları destekledik. Missafir’in bundan sonraki yolculuğunda Ege Yapı olarak yanında olacağız ve ülkemizden dünyaya açılan bir marka olmasını destekleyeceğiz.”

missafir

Bu yatırımla birlikte Missafir  4. yatırım turunu tamamlamış oldu. Girişimin, aralarında startup ekosisteminin tanınan isimlerinin yer aldığı mevcut yatırımcıları da Seri-A öncesi yatırım turuna katılarak Missafir’i desteklemeye devam ettiler.

Missafir’in ilk yatırımcılarından aynı zamanda CSO rolünü de üstlenen Mehmet Onarcan, “Missafir 5. yılında halen Türkiye’nin en hızlı büyüyen startup’ları arasında. Bu hikayeye inanan 160 kişinin üzerinde, motive ve çok yetenekli bir takımla ilerliyoruz. Artık sadece Türkiye’de değil, Avrupa’da da hızlı bir büyümemiz var ve bundan sonraki yatırım turlarında Avrupa’dan yatırımcılar da aramıza katılacak.” şeklinde açıklamasını iletti.

Missafir’in rekabet avantajının teknoloji ve hızlı ölçeklenebiliyor olması olduğunu vurgulayan MissafirTech’in yöneticisi Mesut Çilingir ise şu açıklamalarda bulundu:

“Missafir olarak ilk günden bu yana teknolojiyi önceliğimiz olarak yönetiyoruz. A’dan Z’ye tüm süreçlerimizi kendi teknolojimiz ile yönetiyoruz ve dünyadaki rakiplerimize kıyasla çok daha ileri bir noktadayız.. Teknolojimiz bizi bugün noktaya taşıdı ve yakın gelecekte de ürünlerimizde AI ve Web3 gibi yeni dünya teknolojileri ile altyapımızla teknoloji takip eden değil bu alanda dünyaya yön veren bir şirket olmak istiyoruz.”

PropTech sektöründe Türkiye’nin en önemli girişimi Missafir’in sunduğu teknolojik çözümler arasında dinamik fiyatlama, çoklu platformlarla tek arayüz üzerinden entegrasyon, kanal yönetimi, akıllı ev teknolojileri ve veri analizleri bulunuyor. Sektörün dijital dönüşümünde liderlik bayrağını taşıyan marka, bu alandaki yatırımlarını büyüterek global başarıyı yakalamayı amaçlıyor.

Missafir ev sahiplerine kısa/orta dönem kiralamalarda uçtan uca yönetim desteğiyle kira gelirlerinde stressiz, güvenilir ve daha fazla kazanç; konuklarına ise 7/24 iletişim, temizlik ve konsiyerj gibi hizmetlerle 5 yıldızlı otel kalitesinde ev konforu sunuyor. 4 ülkede, 20’den fazla şehir ve 90’dan fazla ilçede konuklarını ağırlıyor. Kendi geliştirdiği teknolojik altyapısı ile ev sahiplerine, konuklarına ve iş ortaklarına uçtan uca dijital bir deneyim sunuyor. Şirket bu sayede sadece rekabet üstünlüğü değil hem ülkemize bir kaliteli konaklama deneyimi hem de büyük bir ihracat geliri potansiyeli de sağlamış durumda.

Girişim, bu yatırımla birlikte Avrupa pazarına açılmayı hızlandıracağını ve teknoloji geliştirme yatırımlarını artıracağını da duyurdu. Ayrıca, yurt dışından yatırımcılarla görüşüldüğü ve bu yıl içinde yeni yatırım turuna çıkacağı da aldığımız duyumlar arasında.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Eray Avcı

Kendimi arıyorum, yoldayım, tadını çıkarıyorum

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.