Missafir Avrupa Pazarında

missafir

2014 yılında kurulan Golden Leaf Properties’in 110’dan fazla evini portföyüne katan Missafir, yüksek kalite villa ve dairelerin kısa dönem kiralama sürecini uçtan uca yöneten şirketi hizmet ağına dahil etti. Özellikle Sibenik, Split, Hvar Adaları, Zadar ve Trogir gibi Adriyatik bölgesinin en popüler destinasyonlarını kapsayan bu hizmet ağı; en çok Almanya, Birleşik Krallık, Polonya ve İtalya gibi Avrupa ülkelerinden gelen turistleri ağırlıyor. Missafir, bu destinasyonlarda ev sahipleri için de eşyalandırma, temizlik, listeleme ve müşteri hizmetleri olarak geniş çaplı bir hizmet sunarak sektörde farklılaşacaklar.

missafir

Missafir’in kurucusu ve CEO’su Mehmet Yüksel, satın almadan sonra açıklamalarda bulundu:

‘Türk misafirperverliğini dünyaya tanıtacak global bir marka olma yolculuğunda Hırvatistan’a girişimiz ve Golden Leaf Properties’İ satın almamız bizim için önemli bir adım. Bölgenin önemli ve son yılların en popüler turizm ülkelerinden biri olan Hırvatistan’a büyük bir portföyle ve iyi bir takıma sahip olarak giriyoruz. Bu, bizim için pazara girişte hem bir rekabet avantajı sağlayacak hem de hızla devam edeceğimiz CEE ülkelerine açılma yolunda stratejik bir adım olacak.”

Golden Leaf Properties kurucularından Maksimilijan Šprung ise “Missafir ailesine katıldığımız için çok heyecanlıyız. Golden Leaf yıllardır lokal bir gayrimenkul yönetim şirketiydi ve şimdi uluslararası bir marka haline geliyoruz. Bu birleşmeden elde edilecek çok fazla deneyim ve potansiyel çıktıları olacak, ev sahiplerine benzersiz hizmet ve misafirlerimize evlerimizde unutulmaz bir deneyim sunabilecektir. Çok yakın zamanda iki tarafın da kaslarını birleştirerek bu coğrafyanın en büyük ev konaklaması markası olacağımıza inanıyorum.’’ yorumunu iletti.

Golden Leaf Properties’in satın alımıyla ağırlıklı olarak lüks ve VIP segmentindeki ürünlere yenilerini ekleyen Missafir, tatillerinde üst düzey bir deneyim arayan yabancı turistlere daha fazla hizmet veriyor olacak.

missafir

Yeni lokasyonlarla birlikte hizmet kalitesini geliştireceklerini belirten Mehmet Yüksel açıklamalarına aşağıdaki şekilde devam etti:

‘Son yıllarda yaptığımız teknoloji yatırımıyla bu sektörde Avrupa’nın en iyi teknolojik alt yapısına sahip olduğumuzu düşünüyoruz. Bu satın alma ile birlikte teknolojimizi ilk gün karşı tarafa entegre edebileceğimiz ve onların lokal pazar ve operasyon tecrübelerinden yararlanabileceğimiz bir fit yarattık. Bu sadece Hırvatistan’da hızlı büyümemize değil aynı zamanda diğer pazarlara çok hızlı girmemizi sağlayacak bir deneyim oldu.”

Bu satın alma ile birlikte Missafir, Türkiye, Kuzey Kıbrıs, Karadağ (yakın zamanda) ve Mikonos’ta konumlanan toplam 100’den fazla gözde lokasyonda 2000’den fazla eve sahip olarak hizmet kapsama alanını genişletmiş oldu. Önümüzdeki yıl sonu itibarıyla Avrupa’nın en büyüğü olmayı hedefleyen girişim; Karadağ, Yunanistan, Slovenya ve Macaristan’ı da hedeflediklerini ekledi.

Bu sayede konaklama tarafında müşteri portföyündeki yabancı turist oranını artıran Missafir, Türkiye’ye daha kaliteli konaklama deneyimi ve dolayısıyla döviz girişinde büyük bir yükselişe aracılık edeceğini ön görüyor.

Türkiye’den Dünyaya Açılan Bir Marka

Missafir, ayrıca Golden Leaf’in satın alımıyla birlikte kuruluşundan bu kadar kısa bir süre sonra yurt dışı pazara açılan sayılı Türk girişimleri arasında yerini almış oldu. İlk günden beri “Türkiye’ye değer katan global bir marka olma” vizyonuyla hareket eden Missafir için bu atılım, yeni iş modelleri ve müşteri segmentlerini de beraberinde getiriyor. Girişim, bu satın alma için bir süredir pazar araştırmasından stratejik planlamaya kadar pek çok alanda detaylı ve özenli bir hazırlık sürecinde olduklarını da belirtti.

Yakın zamanda Seri A öncesi yatırım turunu tamamlayan Missafir’in Avrupa pazarına açılımı devam edecek. Aynı zamanda teknolojik altyapısını da güçlendirerek proptech alanında bir lider olma yolunda ilerleyen girişim, yeni teknolojik ürünlerini de hayata geçiriyor. Marka, kısa bir süre içinde gelişmelerle ilgili bir lansman da gerçekleştireceğini duyurdu.

Birçok teknoloji girişiminin küçülmeye gittiği bu dönemde, 2022 yılını 10 kat büyüyerek kapatan Missafir’in, bu satın almayla birlikte hız kesmeden 2023 yılında da gelişimine devam edecek olması sevindirici bir haber ve bu zor dönemde hepimize umut veriyor…

Ev sahiplerine kısa ve orta dönem kiralamalarda teknoloji tabanlı akıllı mülk yönetim sistemiyle dijital çözümler sunan Missafir hakkında daha fazla bilgi almak için www.missafir.com adresini ziyaret edebilirsiniz. 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Eray Avcı

Kendimi arıyorum, yoldayım, tadını çıkarıyorum

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.