Miro Nasıl Kullanılır?

Bugün ‘Nasıl Kullanılır?’ diyeceğimiz uygulama pandemi dönemiyle iş hayatının ve ekip çalışmalarının merkezi haline gelen bir uygulama: Miro

Miro Nasıl Kullanılır?

Neden Miro?

Bir ressam için tuval neyse, beyaz yakalılar için de Miro aynı anlamı taşıyor. Karma karışık fikirler, belirlenemeyen yol haritaları, iç içe geçmiş belki havada kalmış düşünceler, verilemeyen feedbackler ve daha nice sorun için bembeyaz bir sayfa vererek ‘Bunu istediğin biçime dönüştür’ diyen bir uygulama kendisi.

Uygulama Kurulumu:

Web sitesinden kaydolarak kullanmaya başlayabileceğiniz gibi, uygulamayı mobil, masaüstü ve tabletlerinize indirerek de kullanmaya başlayabilirsiniz. Platform size; sıfırdan hesap yaratma, Google hesabınızla oturum açma, var olan ekip kanalınızı (Slack) Miro’ya bağlama fırsatları veriyor giriş için. Sisteme giriş yapınca da platform sizi tanımaya çalışarak orada ne için bulunduğunuzu tespit edip ona göre araçlar belirliyor.

Miro Nasıl Kullanılır?

Miro’yu Yakından Tanıyalım:

Bahsettiğimiz beyaz tahtamızın belli başlı toolbar’ları bulunmakta. Bunlar:

  • Giriş Araç Çubuğu: Üst kısımda bulunan; kaydetme, yeni pano açma, dışa aktarım ya da yeniden adlandırma yapılabilecek özellikleri bulunduran çubuktur.
  • Ayarlar: İçerisinde eğitim videoları dahil pek çok uygulama özelliğini bulabileceğiniz ve bunları yönetebileceğiniz araç.
  • Araçlar: Uygulamada en sık kullanılacak alandır. Post-it’ler, hazır şablonlar, çizim kalemi gibi işinize yarayacak tüm araçlar burada bulunur.
  • Alt araç çubuğu: Sunum modunun belirlenebileceği ve düzenlenebileceği alandır. Burada ayrıca ekip arkadaşlarınızla ya da diğer insanlarla iletişim kurabilirsiniz. Mesajlaşma, görüntülü konuşma, yorum bırakma gibi özellikler bu alanda mevcut.
  • Navigasyon: Yapılan projenin büyüklüğüne bağlı olarak manuel olarak yakınlaştırma ve uzaklaştırma yapılabilecek alandır. Burada bir harita ikonu bulunur ve bu kullanılarak tüm pano kuş bakışı şeklinde görülebilir.

şeklindedir.

Miro Nasıl Kullanılır?

Temel Miro Becerileri:

Miro’nun genel konsepti itibariyle yaratıcılığınız her şeyden önemli ama bunun için temel seviye özellikleri kullanmayı bilmeniz gerekir. Daha sonra bunu geliştirmek biraz önce bahsettiğim yaratıcılığınıza bağlı.

Templates

Ben bunu basitçe hazır şablon diye tanımlamak istiyorum. Sıfırdan ihtiyacınıza göre bir zemin hazırlayabileceğiniz gibi, çalıştığınız konuya uygun hazır şablonları kullanabileceğiniz bir tool.

Miro Nasıl Kullanılır?

Frame’ler (Çerçeveler)

Bembeyaz tuvalin içinde çalışmak için belirlediğiniz alanlardır. Ekip çalışmalarında çalışma alanınızı bölümlere ayırıp neler olup bittiğini görmeniz ve görev dağılımı yapabilmeniz için iyi bir seçenek.

Post-it’ler

Günlük hayatımızda özellikle biz öğrencilerin kullanmayı çok sevdiği küçük post-it’lerimiz burada da imdadımıza koşuyor. Fikir üretme ve beyin fırtınası aşamalarında oldukça işinize yarayacak özellik taşınabilir olması bakımından da size esneklik sunarak sonrası için taşların yerine oturmasını sağlıyor.

Miro Nasıl Kullanılır?

Connection Line

Hazırladığınız veya hazır olarak kullandığınız şablonunuz arasındaki mantıksal bağları göstermek için kullanabileceğiniz tool.

Comment

Fikri üretmek kadar bunun onaylanması da önemli. Bu aşamada ekip arkadaşlarınız commnet özelliğiyle devreye girerek feedback verme işlemini gerçekleştirebilir.

Miro’da Siz Kimsiniz?

Miro’da kim olduğunuza bağlı olarak kullanabileceğiniz yetkiler de değişiyor haliyle.

Eğer,

Panonun sahibi iseniz;

  • Erişimin kimlere verileceğini
  • Panonun silinip, kopyalanmasını
  • Proje ve ekipler arasındaki koordinasyonu
  • Sahipliğin başka bir kullanıcıya devredilmesini denetleyebilirsiniz.

Editör iseniz;

  • Panonun içeriğini düzenleyebilir, kopyalayabilir ve diğer kullanıcılarla paylaşabilirsiniz.

Konuk Editör iseniz;

  • Editör özelliklerinden sadece düzenleme özelliğine sahip olursunuz.

Metaverse olur da Miroverse Olmaz mı?

Miro’da hazırlanmış tüm template’leri barındıran Miroverse, Miro’nun hazırladığı sayısız hazır template’i görselleştirerek kullanma imkan sağladığı gibi bu template’lerle problem çözme,oyunlaştırma ve interaktif deneyimlerinden faydalanma fırsatı sunuyor. Miro’ya kaydolan herkes bu özellikten yararlanabilir.

Miro Nasıl Kullanılır?

Bir ‘Nasıl Kullanılır?’ ın daha sonuna geldik. Bembeyaz tuvalinizin yaratıcılığınız ve iş birliğinizle anlamlı işler çıkarması dileğiyle, bilgiyle kalın.

Miro Nasıl Kullanılır?

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Nasıl Kullanılır? Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Fatma Koyun

Güncellenen dünyayı kendi değerlerim etrafında dizayn ederek her gün deneyim kazanmaya çalışan bir üniversite öğrencisiyim. Asıl maharetin bilmekten geldiğine inanırım ve buna paralel olarak da bir öğrenme hevesine sahibim . Ayrıca gözlemlemeyi , yazmayı , insanlarla konuşmayı ve araştırmayı da çok severim.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.