Milu İTÜ’nün Resmi Çözüm Merkezi Oldu!

“Sorun Çözen Sosyal Medya” uygulaması Milu artık İTÜ’nün resmi çözüm merkezi. Çevredeki sorunların hızla paylaşılmasını ve gündem yaratılmasını sağlayan Milu artık İTÜ mensubu herkesin kullanımına açık!

 

İTÜ Çekirdek, Girişimcilik Vakfı, Startup Wise Guys, Microsoft for Startups, Zemin İstanbul, ÜNLÜ & Co Kadın Girişimciler Akademisi gibi birçok prestijli kurum tarafından desteklenen bir girişim olan Milu bireylerin, belediyelerin, şirketlerin ve derneklerin bir arada çevremizdeki sorunları çözdüğü bir sosyal medya. Böylelikle çevre, kent ve toplum düzeninin gelişimine destek sağlayan uygulama sürdürülebilir bir çevre için gündem yaratıyor.

Milu İTÜ’nün Resmi Çözüm Merkezi Oldu!

Milu’da fayda odaklı markalar “çözüm ortağı” olarak platformda yer veriliyor ve bu markalardan çeşitli ayrıcalıklar Milu kullanıcılarına sunuluyor. Şu ana kadar işbirliği içerisinde oldukları şirketler arasında Malty, Beije, Walkers, Hop, Dissappear, Memoritory ve Psikopark gibi prestijli markalar yer almakta. Hedefleri ise çözüm ortaklarını gün geçtikçe büyütmek  ve ağlarını genişleterek fayda odaklı bir topluluk yaratabilmek.

 

Bireylerin yaşadıkları sorunları bildirim ve çözüm sürecine erişim konusunda yaşanan aksaklık ve belediyelerin çalışmalarını şeffaf bir şekilde bireylere iletilmesi önündeki engellere çözüm olarak yola çıkan Milu, İTÜ’lüleri sevindiren bir haberle İTÜ’de kullanıma açıldıklarını duyurdu. Diğer etaplarda başta üniversiteler olmak üzere şehirlerde de kullanıma açılarak devam etmeyi hedefliyor.

İTÜ Rektörlüğü ile yapmış oldukları işbirliği ile birlikte İTÜ Ayazağa kampüsünde resmen kullanılmaya başlanan Milu’yu İTÜ mensubu herkes İTÜ uzantılı mailleri ile mağazalardan indirip kullanabiliyor. Paylaşılan sorunlar direkt olarak İTÜ rektörlüğüne iletilerek çözüm sürecinin hızla başlaması sağlanıyor.

 

Milu Nedir?

2022’de iki İTÜ’lü öğrenci Berkay Uzuner ve Ayşenur Dedecan tarafından kurulan Milu bireylerin, belediyelerin, şirketlerin ve derneklerin bir arada çevremizdeki sorunları çözdüğü bir sosyal medya uygulaması. Milu sayesinde bireyler çevrelerindeki sorunları kolayca paylaşıp gündeme getiriliyor. Bu sayede kurumların gündemdeki sorunları tespit ederek çalışmalarında kaynak önceliklendirmesi yapmaları ve belediyelerin çalışmalarını şeffaf bir şekilde sunulmasını sağlıyor. Milu ekibinin geliştirmiş olduğu yapay zeka algoritması ile sorunlar doğru kişi ve şirketlerle eşleştiriliyor. Böylelikle sorunlar optimum bir şekilde çözüme ulaştırılıyor. Ayrıca uygulama “Topluluk” arayüzü aracılığıyla sivil toplum kuruluşları ve markalar ile ortak sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştiriyor ve Milu kullanıcıların katılımına sunuyor. Böylece bireylerin ve sosyal sorumluluk bilincine sahip markaların katılımıyla birlikte şehirleri sürdürülebilir bir şekilde iyileştirilmesi amaçlanıyor. Daha fazlası için aşağıdaki linklerden sosyal medya hesaplarına ve web sitesine ulaşabilirsiniz.

*Bültenden Düzenlenmiştir.*

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.