Microsoft’tan Yapay Zeka Hamlesine Devam

Microsoft'tan Yapay Zeka Hamlesine Devam

Microsoft gün geçtikçe yapay zeka hamlelerine devam ediyor. Bildiğiniz üzere şirket öncelikle ChatGPT’nin çatı şirketi olan OpenAI’ya yatırım yapmış ve bu yatırmını sürdürmüştü. Bunların ardından şirket kendi arama motorları olan EDGE ve BING için ChatGPT’yi entegre etmişti. Sonrasında ise şirket bu uygulamaların mobil versiyonlarına da (ayrıca skype’a) ChatGPT’yi entegre edeceğini duyurmuştu. Şayet ChatGPT şu anın en popüler ve ne yeni teknolojisi olarak geçiyor. Bu eklemeleri tek yapan Microsoft değil.

Microsoft'tan Yapay Zeka Hamlesine Devam

Microsoft Teams ve ViVa Sales’a OpenAI tarafından desteklenen yapay zeka özelliklerini eklediğini duyurdu.

Şirket geçtiğimiz haftalarda OpenAI’ya olan yatırımlarını artırmış 10 milyar dolara kadar genişletmişti. Microsoft ve OpenAI arasındaki anlaşmanın, Microsoft’un OpenAI’ın araştırmasına yardımcı olmak için süper bilgi işlem sistemlerinin geliştirilmesi ve dağıtılmasına yönelik yatırımlarını artırmasını sağlayacağı bilgisi paylaşılmıştı. Şimdi ise bu özellikleri Teams ve ViVa Sales için kullanacak.

Teams Premium’la Gelen Özellikler

Bu gelen özelliklerin ücretsiz versiyona değil premium versiyona gelecek. Buna göre Teams Premium, artık OpenAI’nin GPT-3.5 yapay zeka dil modeli tarafından desteklenen özelliklerle sunuluyor. Microsoft Teams’in yeni premium katmanı, toplantı içeriklerini daha iyi korumak için markalı toplantılar, özel toplantı şablonları ve filigran gibi özelliklerin yanı sıra GPT-3.5 sayesinde toplantıların notlarını, görevlerini ve önemli anlarını otomatik olarak oluşturan akıllı bir özetleme özelliği içeriyor.

Microsoft'tan Yapay Zeka Hamlesine Devam

Şimdilik fiyatı 30 Hazirana kadar 7 dolar. Ancak bu tarihten sonra 10 dolara yükselecek.

ViVA Sales İçin Özellikler

Satıcı deneyimi uygulaması olan ve üretkenlik araçlarını ve iş süreçlerini harmanlayan bir platform olan ViVa Sales için daha akıcı ve yapay zeka destekli bir satış deneyimi sağlamak için tüm müşteri ilişkileri yönetimi teknolojilerini (CRM), Microsoft 365’i ve Teams’i bir araya getirdiğini söylüyor. Bu sayede uygulamanın konuşma zekası yetenekleri otomatik olarak bir çağrı özeti oluşturmayı, soruları tespit etmeyi, konuşma KPI’larını hesaplamayı ve eylem öğelerini çıkarmayı içeriyor.

Microsoft'tan Yapay Zeka Hamlesine Devam

Azure OpenAI Hizmeti ve GPT-3.5 tarafından desteklenen yeni Viva Sales özellikleri, karışıma otomatik olarak önerilen e-posta içeriğini ekliyor. Viva Sales, yeni güncelleme ile kişiselleştirilmiş metin ve sıradaki en iyi eylemlerin yanı sıra fiyatlandırma, promosyonlar veya son tarihlerle ilgili ayrıntıları içeren önceden biçimlendirilmiş bir e-posta yanıtını otomatik olarak oluşturabiliyor.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.