Teknoloji Devi Microsoft, Malezya’da İlk Veri Merkezleri Bölgesini Kurmak İçin 1 Milyar Dolar Yatırım Yapacak!

Teknoloji devlerinden Microsoft, “Bersama Malaysia” olarak adlandırılan girişim projesi kapsamında Malezya’da ilk veri merkezi bölgesini kurmak için 1 milyar dolar yatırım yapacak! Veri merkezlerinin, 19 milyon Malezyalıya istihdam sağlaması planlanıyor.

Dünyanın ileri gelen teknoloji şirketlerinden biri olan Microsoft’un, Nuance Communications’ı yaklaşık 19 milyar dolara satın alacağını ve hisse başına 56 dolar ödeme yapacağını, “Teknoloji Devi Microsoft, Nuance Communications’ı Yaklaşık 19 Milyar Dolara Satın Alıyor!” adlı yazımızda, sizlerle paylaşmıştık. Aradan çok uzun bir zaman geçmedi ki, ABD merkezli teknoloji şirketi başka bir yatırım ile gündemde yer aldı.

Yatırım haberleri ile gündemimizde olan şirket, Malezya’da veri merkezleri kurmak için 1 milyar dolarlık dev bir yatırım yapacak. Malezya’da, “Bersama Malaysia” olarak adlandırılan girişim projesini yürüten Microsoft, bu proje kapsamında ülkedeki ilk veri merkezlerinden oluşan bölgesini kuracak. Kurulması planlanan veri merkezleri, Greater Kuala Lumpur adlı bölgede kurulacak. Ayrıca, ülkenin ilk veri merkezi bölgesi, bir cloud hizmeti olan Azure, Dynmamics ve Microsoft 365 gibi hizmelere erişim sağlayacak.

Malezya hükümeti ile görüşen şirket, gerçekleşen törende Malezyalı şirketler ile 4 mutabakat anlaşmasını imzaladı. Microsoft Malezya Direktörü K Raman ve Malezya başbakanı Muhyiddin Yasin’in katıldığı tören, ülkenin idari başkenti Putrajaya’da düzenlendi.

Malezya’nın dijitalleşmesine katkıda bulunacak veri merkezleri, aynı zamanda ülkenin ekonomisine de olumlu katkıda bulunacak gibi gözüküyor. Ülkenin başbakanı Muhyiddin Yasin ise “5 yılda bu veri merkezleri sayesinde 19 bin kişiye istihdam sağlamayı planlıyoruz.” sözleri ile yapılacak yatırımı değerlendirdi.

Şirketin, Bersama Malaysia projesi kapsamında, 2023 yılının sonuna kadar 1 milyon kişiyi eğiterek dijitalleşme sürecine katkıda bulunacağını ve gençlere destek vereceğini ek olarak belirtelim.

Kısaca Microsoft

Genel merkezi Amerika’da bulunan şirket, Bill Gates ve Paul Gardner Allen tarafından kurulan teknoloji şirketidir. 2014’den itibaren Satya Nadella, CEO koltuğunda bulunmaktadır. Bill Gates ‘in ilham veren başarı hikayesine buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi çekebilecek diğer yazılarımız için:

Dünya’nın En Kapsamlı 5 Dijital Kütüphanesi

Kumbaravan’da Sınırsız Tiyatro

Kripto Para 30 Nisan’dan İtibaren Türkiye’de Yasaklandı mı?

GSM Operatörleri Ramazan Ayı’na Özel Bedava İnternet mi Veriyor?

Cruelty Cutter: Markaların Hayvanlar Üzerinde Deney Yapıp Yapmadığını Tespit Edebilen Uygulama

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.