Michael Jordan, İlham Veren Başarı Hikayesi

Michael Jordan; (Michael Jeffrey Jordan) 1963 yılının 17 Şubat gününde, Brooklyn New York’ta dünyaya gözlerini açtı. Jordan küçükken ailesi North Carolina’da bulunan Wilmington kentine taşındı. Babası General Electric tesis sorumlusu, annesi ise bir banka çalışanıydı.

Michael Jordan’ın sporcu kişiliği daha çocukken fark edilmişti. Wilmington’da Emsley A. Laney Lisesi‘nde ikinci sınıfı okuyorken basketbol elemelerine katıldı fakat takıma boyu kısa olduğu için seçilemedi. Sporu sevmeyi ve oynamayı asla bırakmayan Jordan, çalışmalara devam edip gelecek sene olan seçmeleri kazanarak takıma seçildi.

Üniversiteye geçerken  baş antrenör Dean Smith ile beraber çalışarak North Carolina Üniversitesi’nden basketbol sayesinde sporcu bursu kazanmayı başardı.

Chicago Bulls Başlıyor!

Michael

North Carolina Üniversitesi’ndeki ilk sezonunda 1982 Yılı Atlantik Kıyı Konferansı (ACC) Çaylak Ödülü’nü almaya hak kazanan Michael Jordan, üniversitedeki iki yılı boyunca kolej oyuncusu unvanını aldı. Bu sırada bulunduğu takım ise ACC şampiyonluğunu kazanmayı başardı. Daha sonra takımından ayrılan Jordan, 1984 yılında Ulusal Basketbol Birliği (NBA) Chicago Bulls  takımına seçilmeyi başardı.

Chicago Bulls’taki ilk yıllarında takımla yaptığı sözleşmelerin yanı sıra Nike (Nike markasının nasıl kurulduğunu ve kurucusu Phil Knight’ın ilham veren başarı öyküsünü merak ediyorsanız Sadece 500 Dolarla Nike’ı Yaratan Phil Knight yazımıza göz atabilirsiniz.) ve diğer spor markaları ile de sözleşme imzalamaya başladı.

Michael Jordan ve Air Jordan

Michael

Michael Jordan kısa süre içerisinde ün kazanmaya başladı. Chicago Bulls’ta geçen 2 yılın ardından sonra herkes Jordan ve Bulls için maçlara gelmeye başladı. Bu sırada birçok yerde reklama çıkan Jordan’ın, Nike ile yaptığı iş birliği onu büyük bir dev yapmaya yetti. Nike ile yaptığı iş birliği ve ona özel çıkan ayakkabılar ile bir ilke imza attı. Bu sırada yasak reklam yapıyor gerekçesiyle NBA’den ceza yiyen Jordan’ın cezalarını Nike markası seve seve ödüyordu. Çünkü Nike’ın Jordan ile yaptığı iş birliğinden doğan ayakkabıları her gün yüzlerce satılıyordu.  Bu sayede Air Jordan doğdu.

Alçak gönüllülüğü ve mütevazi tavırlarıyla bilinen Jordan ilk All Star maçına 1985’te çıktı. Bu maçta 22 dakika oynadı ve 7 sayı aldı. Bundan sonraki sezonda ayağı kırılan Jordan, 64 maç forma giyemedi.

1986-87 sezonu Michael Jordan için yükseliş yıllarının habercisiydi. Bu sezon birçok rekor kıran Jordan, durmak bilmeyen bir NBA oyuncusu olmuştu. Artık “Air Jordan” diye anılıyordu.

Chicago Bulls İlk Şampiyonluk

Michael

Üst üste Pistons’a karşı kaybeden takım artık şampiyonluk istiyordu. Bu zor yılların sonunda Lakers’a karşı peş peşe alınan 4 galibiyetten sonra Jordan’ın 31.4 sayı, 6,4 ribaund ve 8,4 asist ortalamaları ile takım şampiyon olmayı başardı.

1997-98 döneminde takım arkadaşlarının da takımdan ayrılmasından sonra 2 sezon daha oynayan Michael Jordan takıma veda edip emekli oldu.

Jordan, film sektöründe de yerini almayı unutmadı. Kendi yaşam öyküsünü anlatan bir belgesel çekildi. Netflix’te bulunan “The Last Dance” belgeselini izlemenizi ve Michael Jordan’ın bu yükseliş hikayesini görmenizi tavsiye ederim.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Serra Taş

Müzikten, spordan ve gezmekten keyif alan bir üniversite öğrencisiyim. Her gün yeni bilgiler keşfedip bu bilgileri paylaşmak, farkındalık yaratmak, insanların hayatlarına biraz olsun iyi bir şekilde dokunabilmek ise beni ben yapan motive kaynaklarım.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.