Metinleri Gerçekçi Görüntülere Dönüştüren Araç: GauGAN2

GauGAN2

NVIDIA, son zamanlarda oldukça ilgi gören yapay zeka destekli araçlarıyla bilinen bir şirket. Daha öncesinde hayata geçirdikleri kısmen silinmiş görselleri yapay zekayla onaran araçları, NVIDIA Canvas adlı manzara eskizlerini görsele taşıyan uygulaması ve günlük yaşantımızın bir parçası haline gelmiş online toplantılarda kamerasını açmak istemeyenlere konuşan selfie hizmeti ile yeniliklere kapı açan bu şirket şimdi de bir başka yeni, yaratıcı ve etkileyici bir araçla karşımızda. 

NVIDIA’nın bu yeni aracının fonksiyonu yapay zeka desteği ile metinlerden gerçekçi resimler yaratma. Bu aracın yaratılmasındaki ilham ise post-Empresyonist sanatçı Paul Gauguin.

Yeni araçlarına GauGAN2 adını veren NVIDIA, resimde kötü olan fakat içindeki artisti yaşatmak isteyen kişiler için çok güzel bir çözüm. Kullanıcı, fare veya benzeri bir araç kullanmaya gerek kalmadan birkaç sözcükle araca vereceği talimatlarla kolayca ilerleyebiliyor. 

GauGAN2

Yukarıda bahsettiğim diğer NVIDIA araçlarında olduğu gibi bu araçta da GAN (generative adversarial networks) adlı bir yapay zeka biçimi tercih edilmiş. Bu yapay zekada, birlikte çalışan bir üreteç ve bir ayrıştırıcı yer alıyor. Üreteç, materyal haritalarını görüntülere dönüştürüyor. Diğer kısım olan ayrıştırıcı ise, üretilen şeylerin belirli yönlerini anlayabiliyor. 

GauGAN2 ile oluşturabileceğiniz resimlerde üç veya dört kelimelik bir komut istemiyle sıfırdan oldukça gerçekçi manzaralar elde edebilirsiniz. Diyelim ki bir manzara için komut verdiniz, bunun başına ekleyeceğiniz zaman diliminlerine göre farklı farklı resimler elde edebilirsiniz.

 

Son olarak GauGAN2’yi kullanırken hayalinizde anın tüm öğesini çizmek yerine, dilediğiniz görüntünün temel özelliklerini hızlı bir şekilde araca aktarmak adına kısa metinler de girebiliyorsunuz. Eklediğiniz metinler yapay zeka tarafından halihazırda oluşturulmuş görüntüye isteğiniz dahilinde daha fazlasını eklese de dilediğiniz görüntü, hayal gücüyle paralel olarak ilerleyebiliyor. Günün sonunda ekstrem şeyler dilemiş bile olsanız dilediğiniz resmi elde edebiliyorsunuz. 

Kendilerine ve araçlarına dair daha fazla bilgiye ulaşmak isterseniz NIVIDIA’ya buradan ulaşabilirsiniz.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer İlham Al Yazılarımız İçin Buraya Tıklayınız

Ayça Doğan

Gezmeyi, hayal kurmayı, yeni kültürleri ve dilleri öğrenmeyi seven bir üniversite öğrencisiyim. Okumak ve devamlı araştırarak kendime bir şeyler katmak ve bunları insanlarla paylaşmak beni ben yapan temel yapı taşlarından.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.