Metaverse evreninde sanal arsa satışı: İstanbul’da bir parsel 500 TL

metaverse

Geleceğin teknolojisi olarak adlandırılan metaverse’te sanal arsa satışları hız kesmeden devam ediyor. ‘Metaverse’ aleminde satış yapan OVR platformu, dünyanın her yerindeki arsaları sanal olarak satışa sunarken, Türkiye’deki alanlar şaşırtıcı şekilde büyük ilgi gördü.

Dünyanın 1.6 trilyon parsele bölündüğü bu metaverse evreninde Türkiye’nin değerli arazilerinden birçoğu çoktan satın alınmış durumda. Geri kalan alanlar ise alıcılarını bekliyor.

NTV’nin aktardıklarına göre OVR’de Türkiye’den 20 binden fazla parsel satıldı, İstanbul’da ise 11 binden fazla alanın satılmasıyla en çok ilgi gören şehir konumunda bulunuyor. Bağcılar’da bir Metaverse parseli 135 TL’ya bulunabilirken bu fiyatlar Ortaköy sahilinde 500 TL’yı bulabiliyor.

metaverse

Boğazın Avrupa Yakası’nda yer kalmadı

İstanbul’da satın alınan sanal arsaların büyük bir bölümü Avrupa Yakası’nda fakat bunun yanı sıra Anadolu Yakası’nda Kadıköy ve Üsküdar da epey ilgi gören lokasyonlar arasında. Turistlerin ilgisini en çok çeken yerlerden biri olan İstiklal Caddesi’nin üzerindeki bütün parseller satıldı, caddenin ara sokaklarında satılmayan parseller ise 12 OVR’den yani yaklaşık 400 TL gibi bir fiyattan alıcı buluyor. İstanbul’da sahil hattı da ilgi gören konumlardan. Bu hat boyunca önemli cadde ve sokakların çoğu alıcı bulmuşken bu konumlara yakın alanlar ise 8 OVR civarında (250 TL) satılıyor.

İstanbul’un en lüks ve modanın adeta vücut bulduğu semtlerinden Nişantaşı’nda ise durum geri kalan yerlere göre farksız. Cadde ve sokakların büyük bir bölümü satılırken geriye kalan azınlıktaki boş parseller 8 OVR (yaklaşık 250 TL) gibi bir bedel karşılığında sizin olabilir. Çırağan Caddesi üzerindeyse parsel bulunmuyor.

Şehrin yarım daha batısı (Beylikdüzü, Avcılar ve Esenyurt gibi alanlar)pek fazla ilgi görmüyor. Bu bölgelerde arsaların parsel değeri ise 4 OVR etrafında (125 TL) dolanıyor.

Parsel satın almak isteyenler ne yapmalı?

”Sanal arsa satışı gerçekleştiren platform satışı kendi coini ile gerçekleştirirken, arsalar sanal cüzdana gönderilecek OVR coini ya da platforma sanal cüzdanla bağlanılarak yapılan ödeme ile alınabiliyor.”
Fakat satın alımları gerçekleştirirken dikkatli olmakta fayda var. Uzmanların açıklamalarına göre;
Kripto paralarla bu evrenlerde işlem yapılıyor. Henüz kripto paraların denetimi ya da güvenliği konusunda tam olarak yasal düzenlemeler yapılmadığı için çekinceli davranmakta yarar olduğunu söyleyebiliriz.
metaverse

Bu sanal arsalar neden bu kadar ilgi görüyor?

TİM Danışmanlık Kurucu Ortağı Dr. Vedat Güven sanal arsaların alınmasındaki motivasyonun kaynağını şöyle anlatıyor:

Sanal dünyadaki diğer ürünleri neden alıyorsak, sanal arsayı da tıpkı bu sebeplerle alıyoruz. Fiziki dünyadaki gayrimenkul gibi sanal dünyadaki gayrimenkulde de fiyatın artıp değer kazanabileceğini biliyor ve bu sebeplerle alım yapıyoruz. Fiziksel bir şey olmaması hiç sorun değil. Hatta fiziksel olmayan sanat eserlerini de artık alıyoruz. Şu an metaverse üzerinde de yapacağın AVM’deki mağazaları veya evini kiralayabilir, kazanım sağlayabilirsiniz. Evinizin bir odasında NFT’lerinizi sergileyebilir ve yine bunu da para ile yapabilir, kazanım sağlayabilirsiniz. Ege’de bir zeytin bahçesi alıp üretim yapmaktan aslında pek de farkı yok. Sanal arsayı da alıyoruz ve aynı zeytinlik gibi kullanabiliyoruz.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

Zoom Liminal’i Satın Aldı!

n11’in Getir’e devredilmesine onay verildi

Keiretsu’dan uLouder’e 1.3 Milyon Dolar Yatırım!

Abrakadabra Games, İlk Yatırımını WePlay Ventures’dan Aldı

İletmen’e 70 Milyon TL Değerleme Üzerinden Yatırım

GoDaddy KolayBi’ ile İş Birliği Yaptı!

Dünyanın İlk SMS’i NFT Olarak Satışa Sunuluyor

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Ayça Doğan

Gezmeyi, hayal kurmayı, yeni kültürleri ve dilleri öğrenmeyi seven bir üniversite öğrencisiyim. Okumak ve devamlı araştırarak kendime bir şeyler katmak ve bunları insanlarla paylaşmak beni ben yapan temel yapı taşlarından.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.