Metaverse Hayatlarımızı Nasıl Etkileyecek?

metaverse

Facebook’un adının Meta olarak değişmesi dünyaya bir nebze de olsa şok yaşattı. Ancak Mark Zuckerberg tarafından verilen açılış konuşması , Facebook’un dokunabileceğimiz ve hissedebileceğimiz bir gerçekliğin ötesine geçtiğini gösteriyor. Peki, Metaverse hayatlarımızı nasıl etkileyecek?

Bu değişim, Facebook’un temsil ettiğinden daha büyüktü ve bunun sonucunda Meta doğdu. Meta verinin potansiyeli, her birimizin en iyi benliğimizi ifade etmesine izin veren bir dünya inşa edebilmemizdir. Zuckerberg, insan deneyimimizin günlük bir parçası olarak hem sanal hem de artırılmış gerçekliği kullanarak dünyanın nasıl görünebileceğini gösterdi.

Meta verinin keşfedilmeye değer birçok kısmı var, ancak burada çalışma şeklimizi nasıl değiştireceğine ve daha kabul edici bir topluma doğru sosyal bir evrimi nasıl yönlendireceğine dair birkaç tahmin var.

Kendimizi yeni ve heyecan verici yollarla ifade etmeye başlayacağız.

İnsanlar yaratıcılar için yaratıcılar tarafından yapılmış araçları kullanarak çevrelerindeki sanal dünyayı nasıl manipüle edeceklerini öğrendikçe, bu ortamlarda radikal şekilde kendini ifade etmeye başladıklarını görmeye başlayacağız. Kendi dünyanızı yaratmak için zamanınız yoksa, başkalarının dünyalarını keşfedebilir ve hatta potansiyel olarak onların yarattıklarını kendi dünyanız gibi kullanabiliriz.

Herkes Metaverse’de avatar adı verilen kendini temsil eden bir karaktere sahip olabilecek. Bu avatarlar aracılığıyla daha önce test edememiş olabileceğimiz şekillerde kendimizi nasıl ifade edeceğimizi öğreneceğiz.  Amaç, avatarlarımızda sahip olduğumuz özgüveni gerçek hayatlarımıza da yansıtabilmek olacaktır. Bu, her birimize kendimizi daha derinden ifade etme kapısını açacak ve insanların kendilerini tamamen işlerine vermelerine olanak tanıyacaktır.

“Her çeşitten avatar kabul edildikçe, umarım biz insanlar da farklılıkları kabulleniriz.”

Daha kabullenici ve hoşgörülü bir çalışma kültürü haline geleceğiz.

Büyük ölçekli kültürel kabulün en büyük zorluklarından biri bilinçsiz önyargıdır. Her insan, işteki eylemleriyle kendini gösteren bir tür bilinçsiz önyargıya sahiptir. Bunu ele almak için topluluk olarak birçok çalışma yaptık ve daha fazla çalışma yapılması gerekiyor. Ancak meta veri tabanında bu bilinçsiz önyargıların kaybolmaya başlamasını bekliyoruz.

Avatarları değiştirebilme yeteneği, birinin görünüşünün tamamen yansıtmadığını anlamaya başlayacağımız için bu önyargıların devam etmesini zorlaştırıyor. Ne de olsa avatarın arkasında hala bir insan olduğunu unutamayız. Avatarlarımızdaki, bizi biz yapan benliğimizi daha fazla kabul etmemize yol açan farklılıkları kutlamaya başladığımızda, dünyanın daha kabullenici olacağını umut ediyoruz.

Daha sağlam ortamlardan ve avatarlardan bazılarını yaratma becerisine sahip yaratıcılar, metaverse’de insan olmanın ne anlama geldiğinin ve nasıl göründüğünün tanımını genişletmede kesinlikle öncülük edecekler. Ama nihayetinde, teknolojinin ve gerçek dünyanın bu yakınlaşmasının birbirimizi olduğumuz gibi kabul etme yeteneğimizi hızlandıracağını hayal ediyoruz.

metaverse

İşteyken Oyundaymış Gibi Hissedeceksiniz.

Ofiste, baş mühendisinizle bir toplantı için kendinizi Londra’ya, patronunuzla bir toplantı için İstanbul’a ve bir satıcı ortağıyla toplantı için hayali bir diyara ışınladığınızı hayal edin. Toplantılar için kendimizi çok farklı gerçek ve hayali dünyalara ışınlama yeteneği, günümüze yaratıcı bir hava katacaktır.

Tamamen çevreye dalmışken daha önce hiç görmediğimiz yerleri deneyimleyeceğiz. Sadece toplantının yapıldığı yere bakmayacağız. Bunun yerine, sanki gerçekten oradaymışız gibi yaşayacak ve deneyimleyeceğiz. Mevcut olacak saf yaratıcı güç, hayal gücümüzü genişletmemize yardımcı olacak. Elveda, sıkıcı konferans salonları. Merhaba, işbirliği hedefleri.

Ortak çalışma ortamları oluşturulacak.

Çalışma ortamları meta veri tabanında yepyeni bir anlam kazanacak. Yaratabileceğimiz ortamların sınırı olmayacak. Aralarında geçiş yapabileceğimiz için ortamlar arasında hiçbir engel olmayacak. Her büyüklükteki şirketin, eşit şartlarda arzu edilen bir çalışan deneyimi yaratabileceği bir dünya hayal edin. Bunun çalışma koşulları ve çalışan memnuniyeti üzerinde derin bir etkisi olacaktır.

İnsanları hayal gücünüze davet edebileceksiniz.

Birini hayal gücünüze davet etme yeteneğine sahip olduğunuzu hayal edin. Onlar için ne yaratırsın? Bir iş arkadaşınızı “evinize” davet etme konsepti, her zamankinden daha ulaşılabilir ve daha da kişisel olacağı için yeni bir anlam kazanacak.

Gerçeklik ve metaverse arasında uyumsuzluk yaşayabiliriz.

Kabul edelim, istediğim her şeye, istediğim zaman sahip olabileceğimiz bir dünyada yaşamak kulağa bir rüya gibi geliyor. Ama bazı olumsuzlukları da beraberinde getirecek. Gerçek zamanlı bir deneyim etrafında inşa edilmiş bir Metaverse’den gitmek ve ardından işlerin daha yavaş işlediği gerçeğe geri dönmek, insanlar için biraz şok etkisi yaratacaktır. Öyle ki, insanların Metaverse’de yarattıkları dünya lehine gerçek hayatlarından kopmalarına neden olabilir. Ya da iki deneyim arasında gidip gelmek kafa karıştırıcı olabilir. Aynı anda iki dünyada da nasıl gezineceğimizi öğrenmemiz gerekecek.

Artırılmış gerçekliği filmlerde ve televizyonda görmüşsünüzdür. Bu, insan deneyimine hem bilgi hem de entegre gerçek yaşam deneyimleri sağlayan dijital bir kaplamanın olduğu zamandır. Henüz deneyimlemediğimiz dünya hakkında daha fazla şey öğrenmek için teknolojiyi kullanırken, Dünya’nın gerçek dünyada sunduğu deneyimlerimizi dengelememiz bizim için önemli olacak. Dünyamız teknoloji ile değişirken ve biz metaveriye girerken, hiç şüphe yok: kontrol teknolojide olacak.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Metaverse Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.