Meta’nın Yeni Yapay Zekâ Botu: LLaMA

Meta, 10.000 Daha Çalışanını İşten Çıkarıyor

Facebook ve Instagram’ın ana şirketi olan Meta, yapay zekâ yarışına yeni yapay zeka botu LLaMA ile katılıyor. Bu yapay zekâ botunun ChatGPT ve Bing’de kinden farklı olarak araştırma amaçlı olması.

Bildiğiniz üzere OpenAI’ın geliştiridği ChatGPT ile birlikte yapay zeka sektörünün önemi bir hayli arttı ve büyük teknoloji şirketleri arasında konuşma amaçlı yapay zeka botu geliştirme yarışı çoktan başladı. Bu yarışa Bing ile birlikte Microsoft da katılmış hatta Bing’in yaptığı chat botu insanlara küfrettiği için gündem olmuştu.

Meta’nın Yeni Yapay Zekâ Botu: LLaMA

Meta, LLaMA isminde yeni bir yapay zeka konuşma botu geliştirdiğini duyurdu. Ancak bu, ChatGPT veya Bing gibi basit bir bot olmayacak. Yani asıl amacı araştırma olacak bir bot olacak. Yani herhangi bir kullanıcının mesajı ile etkileşme girmeyip daha akademik sorulara yönelik olacak.

Meta, araştırma kullanım durumlarına odaklanan ticari olmayan bir lisans altında LLaMA’yı yayınlayarak uzmanların, akademisyenlerin ve bilim insanlarının yapay zekâ dil modellerinde önyargıya sahip olması gibi sorunları çözmek için üniversitelere, STK’lere ve endüstri laboratuvarlarına erişim sağlayacak.

Meta’nın Yeni Yapay Zekâ Botu: LLaMA

LLaMA aslında tek değil de farklı boyutlu 4 adet modelden oluşuyor. Bunlar ise şöyle: LLaMA 65B, LLaMA 33B, LLaMA 13B ve LLaMA 7B. Modellerin isimlerindeki sayılar, her modeldeki milyarlarca parametreyi ifade ediyor. İkinci en önemli model olan LLAMA-13B, tek bir veri merkezi sınıfına sahip NVIDIA Tesla V100 ekran kartında bile çalışabilecek şekilde tasarlanmış durumda ve bu sistemlerde test yapmak isteyen daha küçük kurumlar için çok büyük bir imkan da böylelikle sağlanmış oldu.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.