/

MetaGündem: 8 Mayıs 2023

Metaverse ve NFT dünyasındaki gelişmeleri sizin için derledik.

Renault, Fiziksel Spor Ayakkabılara Sahip ikinci NFT Koleksiyonunu Piyasaya Sürecek

Fransız otomobil üreticisi Renault, fiziksel ve dijital dünyaları birleştirmeyi amaçlayan “RACING SHOE5” adlı ikinci NFT koleksiyonunu piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Koleksiyon, her biri yakın alan iletişim çipi ve sahiplerinin ürünün bileşimi ve üretim yolculuğu hakkındaki ayrıntılara erişmelerini sağlayacak bir “dijital ikiz” nft’ye sahip 960 çift spor ayakkabıdan oluşuyor.

NFT sahipleri, Renault’nun tasarımcılarıyla Araştırma ve Geliştirme Merkezinde tanışma fırsatı da dahil olmak üzere çeşitli avantajlar elde edecekler. Koleksiyon, Renault’nun web3 projesi web sitesinde 17 Mayıs’ta satışa sunulacak ve R3NLT topluluk üyelerine erken erişim sağlanacak. Şirketin önceki NFT koleksiyonu “genR5” Aralık 2022’de piyasaya sürüldü ve Renault ayrıca 2025 yılına kadar piyasaya sürülecek olan ilk endüstriyel metaverse üzerinde çalışıyor. “RACING SHOE5” koleksiyonundaki her spor ayakkabının fiyatı 265 € olacak.

meta

Prada, Web3 Yıldönümünü Kutlamak için 12. Timecapsule NFT Koleksiyonunu Başlattı

İtalyan lüks moda evi Prada, Prada Şifreli girişiminin bir parçası olarak 12. Timecapsule NFT koleksiyonunun piyasaya sürüldüğünü duyurdu. Bu yeni koleksiyon, moda markasının Mayıs 2021’de başlayan web3 girişiminin birinci yıldönümünü kutlamaya hazırlanıyor. Timecapsule koleksiyonunda mavi ve sarı renk şemasına sahip çizgili teknik kumaştan yapılmış bir kolsuz bluz bulunuyor. Üst kısım, Prada’nın ikonik triangles logosu ve arkasındaki “Mayıs” kelimesi ile süslendi ve bu, yayınlanma ayını ifade ediyor. Sınırlı sayıda üretilen parçanın her biri, ilk hizmet esasına göre satılacak ve karşılık gelen değiştirilemez bir belirteç (NFT) ile birlikte gelecek. NFT, özel Prada Şifreli Discord topluluğuna bir geçiş görevi görüyor.

Ek olarak, rastgele seçilen bir NFT sahibi, 12 ve 13 Mayıs tarihlerinde Tokyo’daki dokuzuncu Prada Mode etkinliğine katılabilecek. Sanatı ve tarihi mimariyi farklı biçimlerde keşfetme şansına sahip olacak. Çekilişe katılabilmek için katılımcıların kripto cüzdanlarında Prada Timecapsule NFT bulundurmaları, Prada Şifreli Discord’un bir parçası olmaları ve markanın Discord’unda yeşil onay işareti bulunan doğrulanmış bir sahibi olmaları gerekiyor.

meta

Bebe Rexha, Üçüncü Albümünün Çıkışını Kutlamak için Sanal Dünyası Bebeverse’i Tanıttı

Şarkıcı Bebe Rexha, uzun zamandır beklenen üçüncü albümünün çıkışını kutlamak için “Bebeverse” adlı meta evreni başlattı. Warner Records, sanal dünyayı yaratmak için markalar ve işletmeler için metaverse çözümleri ve aktivasyonları sağlama konusunda uzmanlaşmış Vancouver merkezli bir şirket olan TerraZero ile ortaklık kurdu.

Kullanıcılar Bebeverse’e girdiklerinde kişiselleştirilmiş Bebe avatarlarına dönüşürler ve renkli parti ışıklarıyla diskodan ilham alan sanal bir alanda diğer “Bebes”lere katılabilirler. 70’lerden ilham alan sanal mekanda 70’ler tarzı bir disko lobisi, klasik bir kalp arabası ve bir disko silindir halkasının yanı sıra oyun salonları ve mini oyunlar yer alıyor. Oyunları etkinleştirmek için oyuncuların tekerlekli paten giymeleri gerekiyor. Kullanıcılar Bebe Rexha’nın yeni albümünün imzalı kopyaları ve sanatçıdan kişiselleştirilmiş video mesajları gibi ödüller kazanma şansına sahipler.

meta

Nestlé, Decentraland’da “Cereals Metaclub”ı Başlattı: Sürdürülebilirlik Odaklı Sanal Bir Kahvaltı Deneyimi

Nestlé, sanal bir oyun platformu olan Decentraland’da “Cereals Metaclub”ı piyasaya sürerek web3 pazarlama trendine katılıyor. İsviçreli çok uluslu yiyecek ve içecek şirketi, ekoloji bilincini geliştirmek için sanal kahvaltı deneyimini yarattı. Ziyaretçilerin Arapça ve uluslararası müzik çalma listeleriyle dans edebilecekleri, biri “Anghami Lab Rooftop” olan on sanal cazibe merkezi içeriyor. Bir müzik akışı platformu olan Anghami, girişimin ortaklarından biri ve Anghami Plus aboneliklerini ödül olarak sunuyor. Oyuncular ayrıca sınırlı sayıda NFT satın alabilir. Satışlardan elde edilen tüm gelir, ormanları koruyan ve orman topluluklarının geçim kaynaklarını ve insan haklarını destekleyen uluslararası bir STK olan Rainforest Alliance’a gidecek.

meta

LeBron James, RTFKT Nike Spor Ayakkabı Giyerken Görüntülendi, Yalnızca Ethereum Blok Zincirinde NFT Olarak Mevcut

NBA yıldızı LeBron James’in kısa bir süre önce, yalnızca Ethereum blok zincirinde bir NFT satın alarak edinilebilen bir çift RTFKT Nike spor ayakkabı giydiği görüldü. RTFKT x Nike Air Force 1 Genesis spor ayakkabıları olarak bilinen sınırlı sayıda üretilen kırmızı ve siyah spor ayakkabılar, James tarafından takımının NBA Batı Konferansı Yarı Finallerinde Golden State Warriors’a karşı oynadığı maçtan önce giyildi. Hayranların coşkulu yorumlarının ardından, RTFKT’nin kurucu ortağı Steven Vasilev, kendisinin ve RTFKT’nin COO’su Nikhil Gopalani’nin bir fotoğrafını paylaşarak James’e kişiselleştirilmiş bir Clone X NFT avatarı hediye etti.

meta

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.