MetaGündem: 4 Aralık

Metaverse dünyasındaki gelişmeleri sizin için derledik.

Animoca, Geliştiriciler İçin Milyar Dolarlık Bir Metaverse Fonu Yaratıyor

Şirketin kurucu ortağı, fonun halen devam ettiğini ve metaverse odaklı girişimlere milyarlarca dolar teklif etmeyi planladığını duyurdu.
Nikkei Asia’nın 30 Kasım tarihli bir raporuna göre GameFi lideri ve metaverse geliştiricisi Animoca Brands, 1 milyar dolarlık bir fon planlıyor. Fon ve geliştiriciler için mevcut olan kesin miktar henüz kesin değil.
Animoca Brands kurucusu Yat Siu bir röportajda, fonun potansiyel olarak metaverse’ye odaklanan orta ve geç aşama girişimleri hedeflemek için 2 milyar dolara ulaşabileceğini söyledi.
Siu röportajına göre, fonların alıcıları üzerinde herhangi bir coğrafi kısıtlama yok ve fonun ana odak noktası “dijital mülkiyet haklarıyla ilgili her şey”.
Siu ayrıca fonların, yatırımcıların sermaye verimliliğini izlemesine ve getirileri optimize etmesine olanak tanıyan Web3 ve meta sürümünün daha olgun geliştirme atmosferini çekmeye çalıştığını söyledi.

meta

Porsche, NFT Pazarına Girdi

Porsche, beyaz Porsche 911’den ilham alan NFT koleksiyonunu piyasaya sürdü. Miami’deki Art Basel sanat fuarında tanıtılan NFT’ler, Hamburglu tasarımcı ve 3D sanatçısı Patrick Vogel ile işbirliği içinde geliştirildi. Şirket, bu koleksiyonla NFT pazarına ilk adımını attı.

NFT’ler, 1 Aralık tarihinde ABD’nin Miami kentinde düzenlenen Art Basel sanat fuarında sunuldu ve Hamburglu tasarımcı ve 3D sanatçısı Patrick Vogel ile işbirliği içinde tamamlandı.
Verilen bilgiye göre; Müşteriler, bir NFT satın almadan önce “Performans”, “Eski” veya “Yaşam Tarzı” kategorisinde bir NFT tasarlamak isteyip istemediklerini seçebilirler. Porsche tarafından piyasaya sürülen NFT cihazlarının sahipleri de hem sanal hem de gerçek deneyimlere erişebilir.
Ayrıca, koleksiyon 7500 NFT’den oluşmaktadır. Koleksiyondaki NFT satışı gelecek yıl Ocak ayında başlayacak. Satış için önceden kayıt yaptırmak da mümkün. Ancak her müşteri koleksiyondan en fazla 3 NFT satın alabiliyor.

meta

Pudgy Penguins NFT’leri, Açık Artırmada 12 Bin 900 Dolara Satıldı

Yeni “Pudgy Penguins” NFT koleksiyonu Sotheby’s ABD’de tamamen tükendi. “Snowed In: A Rare Pudgy Penguins Sale” adlı koleksiyonda toplam 10 NFT, tasarımı normal Pudgy Penguins NFT’lerinden farklı olan dijital koleksiyon parçalarına yer verdi. Koleksiyon, açık artırmada toplam 129.000 $ ‘a satıldı.
Verilen bilgiye göre; Koleksiyondaki her bir NFT ortalama 12.900 dolara satıldı. Pudgy Penguins NFT’nin taban fiyatı genellikle 1.300 dolardı. Sotheby’s, koleksiyonun satış fiyatının satış öncesi tahminlerle uyumlu olduğunu kaydetti.

meta

Çin’de Sıfır COVID Protestosu OpenSea’de NFT Oldu

Sıfır COVID” politikasına ve Çin’in karantina önlemlerine karşı protestoların fotoğrafı OpenSea NFT’leri oldu. Polygon’a dayalı NFT koleksiyonunun 135 fotoğraftan oluştuğu tespit edildi. Çin’in sıfır COVID politikası doğrultusunda karantina çabalarına karşı düzenlenen protestolardan alınan fotoğraf, dünyanın en büyük NFT platformu OpenSea’de “Silent Speech” adlı bir NFT koleksiyonuna dönüştürüldü. 27 Kasım’da müzayedeye çıkacak olan NFT’lerin başlangıç ​​fiyatı ise 0,01 Ether.

meta

NFT Platformu Magic Eden, Telif Hakkı Aracı Başlatacak

Solana merkezli bir NFT pazarı olan Magic Eden, içerik oluşturucuların koleksiyonlarını korumalarına olanak tanıyan bir aracı kullanıma sunan en yeni NFT ticaret platformudur.
Magic Eden’in platformunda telif hakkı koruması başlattığı haberi, rakip NFT pazar yeri OpenSea’nin geçen Kasım ayında platformunda başlatmasının ardından geldi.
1 Aralık tarihli bir duyuruya göre, Solana’nın açık kaynaklı telif hakkı takipçisi SPL belirteci standardına dayalıdır ve Açık Yaratıcı Protokolü (OCP) olarak adlandırılır. Bu kuralın, 2 Aralık’tan itibaren standarda katılan yeni koleksiyonlar için telif hakkını etkinleştirmesi bekleniyor.

meta

MetaMask Kurucu Ortağı, Apple’ın App Store’unu Bir Kenara Attı

MetaMask’ın kurucusu Dan Finlay, kripto hizmetini tam olarak destekliyor ve Apple’ın App Store’undan ayrılıyor. Kriptoya ilgisiyle bilinen Finlay uygulama içi satın alımlardaki %0 vergiyi “tekelin kötüye kullanılması” olarak nitelendirerek Apple’ı reddediyor.
Coinbase cüzdanı Perşembe günü yaptığı açıklamada, “Apple Taxi”ye katılmak istese bile Apple gibi yapamayacağını iddia ederek, kullanıcılarının artık iOS uygulaması üzerinden NFT ticareti yapamayacağını veya aktaramayacağını duyurdu.
Bunun şu anki Metamask iOS kullanımı için ne anlama geldiği açık değil. Metamask şimdilik uygulama mağazasında kalmaya devam ediyor ancak ekip, kullanıcıların kripto varlıklarına sınırsız erişime sahip olmaya devam etmesini sağlamak için önümüzdeki haftalarda ve aylarda durumu yakından izleyecek.

meta

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.