MetaGündem: 27 Mart 2023

meta

Metaverse ve NFT dünyasındaki gelişmeleri sizin için derledik.

Karlie Kloss, Roblox’ta Fashion Klossette’i Tanıttı

Karlie Kloss, kullanıcıların moda sanal dünyasını keşfetmelerini sağlayan yeni ve sürükleyici bir Roblox deneyimi olan Fashion Klossette’i tanıttı. Hızla gelişen dijital moda sektörüne farklı bakış açısı sunan Kloss, Roblox’un dijital moda tasarımcılarını ve uzmanlarını, bir yetenek yönetimi ve danışmanlık şirketi olan Copper ve bir geliştirici stüdyosu olan Sawhorse’un yardımıyla, en son teknoloji ve işlevselliklerle karşılayan bir deneyim yaratmak için bir araya getirdi.

Fashion Klossette’de yer alan yenilikçi unsurlar arasında insansı avatarlar, son teknoloji grafikler, değiştirilebilir 3D katmanlı giysiler, makyaj ve kıyafet değişikliği sağlayan türünün tek örneği bir stil atölyesi yer alıyor.

meta

Ready Player Me, RLTY ile Ortaklık Kurdu

Ready Player Me, Web3’e girmekle ilgilenen işletmelerin metaverse’e hazır avatarların geliştirilmesini kolaylaştırmak için RLTY ile ortaklık kurdu.

RLTY, Sandbox, Decentraland, Vega City, AlphaVerse, Somnium Space ve Cryptovoxels dahil olmak üzere halihazırda var olan çeşitli meta verilerle çalışan sanal etkinlikler yaratıyor.

Ready Player Me ile yaptıkları işbirliği sayesinde RLTY, insanların sanal dünyaları daha hızlı ve etkili bir şekilde inşa etmelerine yardımcı oluyor. Sanal etkinliklere gelen ziyaretçiler, işbirliği sayesinde avatarlarını yüzlerce seçenekle özelleştirebiliyorlar. Kullanıcılar cüzdanlar, şapkalar, gömlekler, gözlükler, mücevherler ve hatta evcil hayvanlar gibi çok çeşitli dijital aksesuarlar arasından seçim yapabiliyor.

meta

Decentraland’da Taş, Kağıt, Makas

SurdegenS tarafından geliştirilen NFT projesi, geleneksel oyunu güncelledi ve tüm oyunculara heyecan verici bir deneyim sunuyor. 3 Nisan’da, 10:00-11:00 saatleri arasında (UTC + 1), Decentraland Metaverse’deki Canessa’nın Köşesi, şampiyonların Büyük Final’de yer almasından önceki son tur olan mücadelenin 8. Turuna ev sahipliği yapacak.

Bu çığır açan olay, çevrimiçi oyunlarda bir dönüm noktasını ifade ediyor çünkü Metaverse’de klasik bir oyuna yeni bir canlılık kazandırıyor ve dünyanın her yerinden oyuncuları kendine çekiyor.

meta

Balmain’in Unicorn NFT Spor Ayakkabıları Tanıtıldı

Tanınmış Fransız lüks moda evi Balmain, şirketin sevilen Unicorn ayakkabı serisinden sonra modellenen sınırlı sayıda NFT spor ayakkabı serisine giriş yaptı.

21 Mart’ta piyasaya sürülen Unicorn Phygital Giyilebilir Koleksiyonu, 130 sınırlı sayıda Unicorn Sneaker NFT’yi içeriyor. Bu yenilikçi çizgi, Pantera, Polychain, Jump Capital ve Animoca gibi pazardaki büyük oyuncular tarafından desteklenen dijital bir moda markası olan Space Runners NFT ile işbirliği içinde oluşturuldu.

Balmain Unicorn NFT’lerin, şu anda herhangi bir metaverse oyun platformuyla çalışmamasına rağmen, Space Runners’ın özel, kapalı döngü metaverse’inde giyilebilir olması planlanıyor.

meta

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.