/

MetaGündem: 26 Mart

Metagündem: 26 Mart

MetaGündem: 26 Mart

Decentraland’de Moda Haftası!

Metagündem: 26 Mart

Popüler metaverse platformu Decentraland, 2022 yılının Mart ayında bir Metaverse Moda Haftası’na (MVFW) ev sahipliği yapmak için lüks pazar yeri UNXD ile işbirliği yaptığını duyurdu. Defile 24-27 Mart tarihleri ​​arasında gerçekleşecek.

Katılımcılar sanal podyum etkinliklerini izleyebilir, diğer izleyicilerle bağlantı kurabilir ve çevrimiçi avatarlar için NFT’ler  biçiminde sanal giysiler ve aksesuarlar satın alabilir. Dolce & Gabbana ve Tommy Hilfiger gibi dev isimlerin de yer alacağı sanal moda haftasına herkes konuk olarak katılabilir.


Madonna Bored Ape (Sıkılmış Maymun) NFT’lerine 570 bin dolar ödediğini duyurdu!

Dünyaca ünlü şarkıcı Madonna da Justin Bieber, Paris Hilton ve Eminem gibi sanal dünyadaki NFT dünyasına girdi. Madonna, son dönemde birçok ünlü ismin satın aldığı Bored Ape (Sıkılmış Maymun) NFT’lerine 570 bin dolar ödediğini duyurdu.


Bored Ape Yacht Club yaratıcısı, bir NFT evreni inşa etmek için 450 milyon dolar topladı!

Metagündem: 26 Mart

Bored Ape Yacht Club yaratıcısı, bir NFT metaverse inşa etmek için 450 milyon dolar topladı. Şirket bugün yaptığı açıklamada, piyasadaki en büyük üç NFT markasının sahibi olan Yuga Labs’ın 4 milyar dolarlık bir değerleme ile 450 milyon dolarlık fon sağladığını duyurdu. Bored Ape Yacht Club’ın arkasındaki ekip, parayı oyunlardan ve kendi metaverse projesinden başlayarak NFT’ler etrafında bir medya imparatorluğu kurmak için kullanmayı planlıyor.


The Sandbox ve bankacılık devi HSBC ortaklıklarını duyurdu!

Metagündem: 26 Mart

The Sandbox, bankacılık devi HSBC ile ortaklık kurduğunu duyurdu. Metaverse evrenine atılan HSBC, The Sandbox üzerinden sanal arsa da satın alacak. Yakın zamana kadar kripto paralara şüpheyle yaklaşan şirketin Asya-Pasifik bölgesi Pazarlamadan Sorumlu Başkanı Suresh Balaji, anlaşma hakkında şu şekilde açıklamada bulundu:

“Metaverse, insanların artırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik ve genişletilmiş gerçeklik gibi sürükleyici teknolojileri kullanarak internetin yeni nesli Web3’ü deneyimleme şeklidir. The Sandbox ile ortaklığımız sayesinde haberler ve mevcut müşteriler için yenilikçi marka deneyimleri oluşturmamıza olanak tanıyacak şekilde metaverse’e adım atıyoruz.”


Ukrayna MetaHistory NFT Müzesi’ni piyasaya sürüyor!

Ukrayna, Rus işgalinin tarihçesi olarak MetaHistory NFT Müzesi’ni piyasaya sürüyor. Meta Tarih UA, Savaşın NFT tarihçesini sergileyecek. İlk düşüş 29 Mart’ta gelebilir. Tüm karlar insani yardım çabalarına dağıtılacak.


Meta, sekiz yeni ticari marka başvurusunda bulundu!

Metagündem: 26 Mart

Meta, logosunu kaydetmek için sekiz yeni ticari marka başvurusunda bulundu. Sosyal medya devi, logosunu kripto para birimleri, kripto ticareti, blok zinciri yazılımı ve kripto para borsaları gibi çeşitli kripto ürünlerinde kullanmayı amaçlıyor.

 

 


Amazon Metaverse oyununda!

Metagündem: 26 Mart

Amazon metaverse oyununu başlattı. Amazon, oyuncuların sanal bir şehirde gezinirken, insanların gerçek teknoloji sorunlarını bulut aracılığıyla çözmelerine yardımcı olduğu bir 3D web oyunu başlattı. Bezos’un planladığı yeni oyun, Amazon Web Servislerini (AWS) güçlendirmeyi hedefliyor. AWS, dünyanın en geniş çapta benimsenen bulut platformudur.


Kia Motors NFT dünyasında!
Metagündem: 26 Mart

Kia Motors, elektrikli araçlar için NFT yayınlayan ilk Koreli otomobil üreticisi oldu Güney Kore’nin Hyundai otomobil grubuna bağlı olan Kia Motors, Nft yapan ilk yerli otomobil üreticisi oldu. Müşteriler, bir çevrim içi kripto para piyasası aracılığıyla Kia’nın elektrikli araçlarına dayalı dijital sanat eserleri için dijital jetonlar satın alabilirler.


Axe, sanal evren marka başvurusunu yaptı!

Metagündem: 26 Mart

Unilever şirketine ait bir bakım markası olan Axe, Metaverse’e girmek için marka başvurusu yaptı.


Türk fotoğrafçı Dilek Uyar’ın ‘Tarhana’ isimli NFT eseri 0.2 ETH (626$)’den alıcı buldu!

Metagündem: 26 Mart

NFT eserleri ana sayfasında öne çıkaran OpenSea, Türk fotoğrafçı Dilek Uyar’ın ‘Tarhana’ isimli NFT eserini gün boyunca öne çıkardı. NFT, 0.2 ETH (626$)’den alıcı buldu.

Bir NFT sanatçısı market listelemesinde yanlış bir değer girince 1 milyon dolar değer biçilen NFT, 1 cent’ten daha düşük bir fiyata satıldı.


Paris Saint-Germain Futbol Kulübü Dosyaları sanal evren ve NFT’lere Girmek için Ticari Marka Başvurusu!

Metagündem: 26 Mart

Paris Saint-Germain Futbol Kulübü Dosyaları Metaverse ve NFT’lere Girmek için Ticari Marka Başvurusu: Paris Saint-Germain , metaverse’de çevrimiçi bir varlık oluşturmak için ilk adımlarını attı.

Kulüp, kimlik doğrulama amacıyla yazılım, hatıra ve NFT’ler bağlantılı makaleler de dahil olmak üzere bir dizi hizmet sunmak için adını kaydettirmek için bir dizi ticari marka başvurusunda bulundu.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Selcan Güler

“Okuyan mı bilir gezen mi?" sorusuna yazmayı da ekleyerek, öğrenmeyi çok seven bir üniversite öğrencisiyim. Konuşur, dinler ve merak ederim. Farkında olarak yaşadığım bu dünyaya, bir nebze olsun güzellik katabilirsem ne mutlu bana.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.