MetaGündem: 23 Ocak

Metaverse dünyasındaki gelişmeleri sizin için derledik.

NFT ve Oyun Bir Araya Geliyor

PetaRush, kullanıcıların popüler NFT koleksiyonlarını oyun ekosisteminin dışına entegre etmesine olanak tanıyan bir platform yarattı. Oyunun yaratıcı ekibi, oyuna daha fazla NFT entegrasyonu eklemek için sürekli çalışıyor.

Bu yenilikçi proje PetaRush’a blockchain endüstrisindeki diğer rakiplere göre rekabet avantajı sağlıyor. Ayrıca oyun, genellikle Web3 oyunlarıyla ilgilenmeyen kullanıcıların da ilgisini çekebilir.

Bu iki endüstri, yeni nesil Web3 projelerini oluşturmak için birleştikçe, daha fazla kullanıcı kripto alanına akın ediyor. Kripto kışının sona ermesi, hem sıradan kullanıcılara hem de kripto meraklılarına fayda sağlayacak Web3 projelerinin artmasına neden olabilir.

PetaRush şu anda ikinci tur beta testinde ve oyun herkes için ücretsiz.

metaFTX Mağdurlarına Müjde

FTX CEO’su John J. Ray III, Wall Street Journal ile yaptığı bir röportajda FTX.com’u canlandırmanın yollarını aradığını belirtti.

Ray’in, FTX.com’u yeniden canlandırmanın müşterilerinin hisselerini satması veya varlıklarını tasfiye etmesi karşılığında daha iyi bir tazminat ödeyip ödemeyeceğini araştırmak istediği söyleniyor.

FTX ve yasal ortağı Sullivan & Cromwell, yaptığı açıklamada FTX.com ve FTX US’de “önemli bir dijital varlık açığı” olduğunu söyledi.

Ancak kurucu ve eski CEO Sam Bankman-Fried, FTX US ile ilgili açıklamada yer alan rakamların hatalı olduğunu savundu ve ABD kolunun hala ödeme gücüne sahip olduğunu iddia etti. FTX.com ile ilgili veriler hakkında ise bir açıklama yapmadı.meta

Play-to-Earn Sürdürülebilir Hale Geliyor

Çoğu Web3 oyunu, oyuncuların zamanları, çabaları ve oyun içi başarıları için ödüllendirildiği bir P2E (play-to-earn) teması kullanır. Bu şekilde oyuncular, NFT’ler veya platforma özgü oyun içi öğelerle ödüllendirilir. Ancak yakın zamanda bu modelin son derece sürdürülemez olduğu kanıtlandı.

Hem NFT’leri hem de çoklu tokenleri (FT’ler) içeren hibrit bir çözüme geçmeye zorlanan Web3 oyun operatörleri, düşük maliyetli daha iyi likidite sunmaya başladı. Şimdi P2E Web3 oyun endüstrisinin sürdürülebilirliği için devrim niteliğinde bir ekonomik tasarım hazırlanıyor.

Bu yöndeki ilk adım, daha yüksek işlem hacmine sahip öğeleri temsil eden değiştirilebilir jetonları ve daha değerli oyun içi öğeler için NFT’leri kullanan yeni nesil Web3 oyunlarının tanıtımı oldu.

Sınırlı bir ömre sahip olan ve oyun içinde yerel belirteç kullanılarak satın alınabilen değiştirilebilir belirteçler sunan bu tarz projeler çok daha yüksek ticaret hacimleri oluşturabilir ve esas olarak istikrarlı arz ve talep ölçütlerini koruyabilir.meta

Genesis İflas Başvurusunda Bulundu

FTX iflasının ardından likidite eksikliği nedeniyle 16 Kasım’da para çekme işlemlerini askıya alan kripto para şirketi Genesis, dün gece iflas koruması için başvuruda bulundu.

Genesis’in cüzdanındaki kripto para birimini diğer kripto para borsalarına aktardığı ortaya çıktı.

Genesis’in kripto para birimini taşıdığını kaydeden blockchain güvenlik platformu PeckShieldAlert, yaptığı bir paylaşımda Genesis’in Ethereum (ETH), USDC ve USDT’yi taşıdığını bildirdi.

Genesis, FTX’in iflasından sonra alacaklılarla anlaşmaya çalıştı ve acil durum finansmanı için 1 milyar dolar toplamayı planladı. Ancak bu planlar başarıya ulaşamadı.meta

Güney Kore Metaverse’e Yatırım Yapıyor

Yeni bir dijital ekonomi yaratma vizyonuna sahip olan ve metaverse’nin bu vizyonun önemli bir bileşeni olarak gören Güney Kore, altyapıyı iyileştirmek için ‘Metaverse Seol’ün ilk bölümünün açıldığını duyurdu.

Metaverse platformu, şehir yönetimi tarafından halka açık bir şekilde desteklenmekte ve kamu hizmetlerini iyileştirmeyi amaçlıyor.

Metaverse Seol, 2026’da tamamlanması beklenen üç girişime bölünecek. Güney Kore hükümeti metaverse’ye 180 milyon USD yatırım yapmayı planladı ve Metaverse Seol bulmacanın sadece bir parçası. Tamamlandığında, Metaverse Seol, XR entegrasyonu, kamu hizmeti iyileştirmesi ve emlak optimizasyonu ile karşımıza çıkacak.

Güney Kore, yenilikçilik ve girişimciliğe yönelik politikalar ve girişimler yoluyla metaverse teknolojilerinin geliştirilmesini ve benimsenmesini aktif olarak teşvik etmek için çalışmalarını sürdürüyor.meta

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.