/

MetaGündem: 22 Mayıs 2023

Metaverse ve NFT dünyasındaki gelişmeleri sizin için derledik.

Pudgy Penguins Oyuncak Koleksiyonunu ve Etkileşimli ‘Pudgy Dünya’ Sosyal Merkezini Başlatarak NFT Evrenini Genişletiyor

Pudgy Penguins, son zamanlarda inanılmaz bir sürpriz yaparak dalga yarattı. NFT öncüleri, ‘Pudgy Dünya’ olarak bilinen büyüleyici sanal alemin eşlik ettiği büyüleyici oyuncak koleksiyonlarını tanıttı.

19 Mayıs’tan itibaren dünyanın dört bir yanından gelen Pudgy meraklıları, Amazon gibi önde gelen çevrimiçi perakendeciler aracılığıyla satın alınabilecek oyuncakla kendilerini şımartabilirler. Bu keyifli koleksiyon, her biri bir evlat edinme kartı, doğum belgesi ve büyüleyici ‘Pudgy Dünya’da gizli hazineler içeren bir ganimet kutusu eşliğinde Pudgy Penguen figürleri, peluş oyuncaklar ve hatta minyatür iglolar dahil olmak üzere bir sürü seçenek sunuyor.

Pudgy Dünyasının sınırları içinde ziyaretçiler, dinamik bir karakter oluşturucu aracılığıyla kendi ‘Forever Pudgy’lerini yaratmaya davet ediliyor. Sonuçlandırıldıktan sonra kullanıcılar, kişiselleştirilmiş Pudgy Penguenlerini dünyaya sergileyerek bir NFT olarak yaratımlarını geliştirme fırsatına sahip olurlar. Bu NFT, diğer Pudgy meraklıları arasında da takas edilebilen ve değiştirilebilen çeşitli giysiler ve süslemelerle sürekli olarak özelleştirilebilir.

meta

Mattel, Hot Wheels NFT Garage ile Hızlı ve Öfkeli Hayranları Dijital Aleme Taşıyor

Merakla beklenen ‘Fast X: Fast & Furious 10’ sürümü yaklaşırken Mattel, dijital dünyayı heyecan verici bir fırsatla ateşlemeye hazırlanıyor. 22-29 Mayıs tarihleri arasında Hızlı ve Öfkeli NFT’leri piyasaya sürecekler ve hayranlarını daha önce hiç olmadığı gibi adrenalin yüklü gişe rekorları kıran diziye çekecekler.

Cryptoys ile işbirliği yapan ve blok zincirinden yararlanan Mattel’in Hot Wheels NFT Garajı, efsanevi filmlerden ikonik arabaları içerecek. Meraklılar; Brian o’conner’ın 1969 Camaro’su, Dominic Toretto’nun 1970 Dodge Charger’ı ve Suki’nin Honda S2000’i gibi ünlü araçları temsil eden dijital varlıklara sahip olabilir.

nft

Moonbirds, Ethereum NFT Sahipleri için Özel Spotify İçeriğinin Kilidini Açtı

Ethereum tabanlı bir NFT projesi olan Moonbirds, Spotify ile işbirliği yaparak müzik endüstrisine giriyor. Pikselli baykuş profil resimlerinin (pfp’ler) sahipleri artık ünlü müzik akışı hizmetindeki özel müzik içeriğine erişimin keyfini çıkarabilir.

Song Birds ve Danny Lee’nin küratörlüğünü yaptığı Moonbirds’ün Spotify’daki “Dijital Rönesansın Sesi” başlıklı sınırlı sayıda çalma listesi, Diplo ve Tame Impala gibi ikonik sanatçılarından oluşan çok çeşitli hitlere sahip.

Müzik akışı endüstrisindeki hakimiyeti ile tanınan Spotify, Web3 alanındaki fırsatları aktif olarak araştırıyor. Bu yılın başlarında platform, Kingship adlı Bored Ape Yacht Club (BAYC) süper grubuyla ortaklık kurarak BAYC üyelerine özel çalma listesi erişimi sağladı. Moonbirds’e benzer şekilde, Kingship tarafından sunulan Spotify parçaları yalnızca Android kullanıcıları tarafından kullanılabiliyor.

meta

Meta, Yapay Zeka Çip Geliştirmeye Giriyor, Makine Öğrenimi Yeteneklerini Artırmayı Hedefliyor

Yapay zeka çabalarını geliştirmek ve hızla genişleyen makine öğrenimi pazarında rekabet avantajı elde etmek için stratejik bir hamleyle Meta, özel çip geliştirmeye başladığını duyurdu. Teknoloji devinin yapay zeka modellerine güç sağlamak için özel olarak tasarlanan ilk çipi, şirketin yapay zeka temsilcilerini milyarlarca insana tanıtma arayışında önemli bir kilometre taşını işaret ediyor.

“Meta Eğitim ve Çıkarım Hızlandırıcı” (MTIA) olarak bilinen bu çip, çıkarım iş yüklerini işlemek üzere uyarlanmış. Çıkarım, verileri analiz etmek ve daha önce karşılaşılan kalıplara dayalı anlayışlı sonuçlar çıkarmak için makine öğrenimi modellerinden yararlanmayı içeriyor.

Meta, MTIA çipinin karmaşık makine öğrenimi modellerini verimli bir şekilde yürütmede önemli bir rol oynayacağını vurguladı. Derin öğrenme algoritmalarını çalıştırmak için gereken süreyi önemli ölçüde azaltarak, bu işlemci daha hızlı ve daha kesin sonuçlar sunmayı vaat ediyor.

meta

Volvo Group, Elektrikli Kamyonlar için Artırılmış Gerçeklik Güvenlik Uygulamasını Tanıttı

Kamyon üretiminde güvenliğe öncelik verme taahhüdüyle tanınan Volvo Group, acil durumlarda ilk müdahale ekiplerini desteklemeyi amaçlayan artırılmış gerçeklik (AR) güvenlik uygulaması olan en son yeniliğiyle güvenlik standartlarını yükseltti. Volvo’nun elektrikli kamyon serisi için özel olarak geliştirilen bu uygulama, elektrikli araçların karıştığı kazalarla uğraşırken ortaya çıkan zorlukları ele alıyor.

İsveçli kamyon üreticisi, çarpışmadan kaçınma sistemleri, şeritten ayrılma uyarıları ve kör nokta tespiti gibi her Volvo kamyonuna entegre edilmiş birkaç gelişmiş güvenlik özelliği ile artık ilk müdahale ekiplerine daha fazla destek sağlamak için AR teknolojisini benimsedi. Elektrikli kamyonlar acil durumlarda farklı dikkat ve özen gerektirir ve Volvo’nun AR güvenlik uygulaması bu boşluğu kapatmayı amaçlıyor.

Uygulama, gerçek dünyadaki önemli bilgileri kaplamak için en son AR teknolojisini kullanıyor. Akıllı telefonlarını veya AR özellikli cihazlarını kullanarak, ilk müdahale ekipleri elektrikli kamyonu tarayabilir ve eldeki duruma göre anında görsel rehberlik alabilir. Elektrikli kamyonlar için bir AR güvenlik uygulaması başlatmada öncü olan Volvo Group, güvenlik inovasyonundaki liderliğini bir kez daha teyit ediyor. Volvo, ilk müdahale görevlilerine hayati bilgiler sunmak için teknolojiden yararlanarak sürücülerinin ve daha geniş toplulukların güvenliğini sağlıyor.

meta

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.