MetaGündem: 20 Şubat 2023

Metaverse dünyasındaki gelişmeleri sizin için derledik.

Upland ve Decentraland, Brezilya Karnavalını Metaverse’e Taşıyor

En büyük metaverselerden ikisi olan Decentraland ve Upland, en ünlü Brezilya Karnaval şenliklerini sanala taşımak için bir araya geldi. Blockchain üzerine inşa edilmiş bir sanal emlak işletme oyunu olan Upland ve Decentraland, mümkün olan en sürükleyici ve heyecan verici sanal deneyim için güçlerini birleştirdi.

Web3 Metaverse ile, iki platform engelleri yıkıyor ve birlikte çalışabilirlik hayalini sağlamlaştırarak, dünyanın dört bir yanındaki kullanıcıların Salvador, São Paulo ve Rio de Janeiro sokaklarından Karnavalın önemli anlarını izlemelerine olanak tanıyor.

Brezilya Karnavalı, milyonlarca insanı Brezilya sokaklarına çeken dünyaca ünlü bir yaşam, kültür ve müzik kutlamasıdır. Ancak pandemi nedeniyle etkinlik 2021’de iptal edildi. Karnaval ruhunu canlı tutmak için Decentraland ve Upland; şenliği Metaverse’e getiriyor, katılımın benzersiz ve etkileşimli bir yolunu sunuyor.

meta

Soho Studio Labs’ın James Rizzi imzalı “First Love” Koleksiyonu

Modern çağın en başarılı “Pop Sanatçılarından” biri, sevgililer günü için blok zincirine girdi. Çarpıcı çizgilerin ve tonların parlak ustası James Rizzi, technicolor “First Love” NFT serisinde insanlarla yeniden bağ kurdu. Muhteşem koleksiyon, Hamburg merkezli Web3 ekibi Soho Studio Labs tarafından gönderildi ve halka açık prömiyeri, şirketin yerel web sitesinde ve OpenSea NFT pazarında eşzamanlı olarak yayınlandı. Sonuç olarak 2023 Sevgililer Günü itibarıyla Pop Art ve NFT koleksiyoncuları 142 parçadan birini koleksiyonlarına ekleyebilecekler.

Rizzi’nin kendine özgü tasarımlarına dayanan çeşitli resimlerin her biri, New York City’nin ayırt edici özelliklerini temsil etmeye çalıştığı, sanatçının ünlü “Yüzler” projesine dayanan aşık bir çifti içeriyor.

meta

LeBron James Rekor Kırdı, NFT Piyasasını Ateşledi

LeBron James, basketbol kariyerinde NBA için tüm zamanların sezon skor rekorunu kırdı. LeBron’un NFT’leri, sahadaki başarısı ve taraftarların bir tarihe sahip olma arzusunun sonucu olarak gördüğü ilgi sürekli artıyor. 7 Şubat’ta 38 yaşındaki Los Angeles Lakers oyuncusu, Kareem Abdul-önceki Jabbar’ın 34 yıldır süren 38.387 sayı rekorunu kırdı ve 38.388 sayı ile NBA’in tüm zamanların en fazla sayı yapan ismi oldu. Raporlara göre, LeBron’un NFT satışlarının, rekoru kırdıktan sonra toplam 652 bin dolarlık işlem hacmiyle önemli ölçüde arttığı bildirildi. Satışlar 5 Şubat’tan bu yana istikrarlı bir şekilde arttı ve şu ana kadar toplamda 234.000 doları aştı.

meta

PUMA, Süper PUMA NFT’lerin Lansmanıyla Büyük Bir Sıçrama Yapıyor

Spor şirketi PUMA’nın NFT pazarına en son girişi olan Super PUMA NFT’ler, pazarda heyecan yaratıyor. Şirket, 75. yıl kutlamalarının bir parçası olarak tanınabilir “Süper PUMA” karakterine sahip bir dijital dönüşüm ve Profile Pic NFT (PFP) serisini tanıttı.

Markanın maskotu, Super PUMA NFT koleksiyonunda, 1970’lerin Super PUMA çizgi romanlarından ve PUMA’nın son 75 yılın en sevilen atletik anlarından ilham alan çeşitli pozisyonlarda ve maceralarda tasvir ediliyor. Artık PUMA hayranları, markanın geçmişinden bir parçaya sahip olabilir ve en sevdikleri karakterle yepyeni bir şekilde etkileşim kurabilir.

meta

Paris Hilton, Sandbox’ta Sevgililer Günü Etkinliği Düzenledi

The Sandbox’ta yer alan bir sanal gerçeklik flört programı olan Parisland’da Paris Hilton, Metaverse’ye geri dönüş yaptı. Oyun öğelerini ve etkileşimli TV’yi kullanan bu Sevgililer Günü özel etkinliği, kişileri yeni bir flört deneyimi için bir araya getirdi.
Katılımcılar, 13 Şubat’tan itibaren Paris tarafından dijital bir tropik adada karşılanacak ve burada diğer beş oyuncuyla etkileşime geçebilecek, görevleri yerine getirebilecek ve aşık olabilecekler. Yarışmacıların birlikte çalışabilirliğini test eden sanal zorluklar yol boyunca sunulacak.

Kullanıcı tarafından oluşturulan sanal arazileri ve NFT koleksiyonlarıyla tanınan Sandbox, lansmanından bu yana NFT alanında dalgalar yaratıyor. Şimdi Hilton, sürükleyici ve eğlenceli bir realite şovu yaratmak için flört dünyasındaki yıldız gücünü ve uzmanlığını getirerek bunu bir sonraki seviyeye taşıyor.

meta

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.