/

MetaGündem: 20 Kasım

Metaverse
Metaverse

Apple’ın Son Zamanlardaki İş İlanları, Metaverse Dünyasını İşaret Ediyor

Mark Zuckerberg’in Metası  yeniden adlandırılmasıyla özetlenen meta evrenine girişi başarısız oldu ve şirket kısa süre önce 11.000 çalışanını işten çıkardı. Bu durum görünen o ki Apple’ı caydırmadı ve yeni iş ilanlarının gösterdiği gibi, şirket artırılmış ve sanal gerçek anlamında gelişmeler kaydediyor.

Apple and Metaverse
Apple and Metaverse

Man Group, Kripto Para Hedge Fonu Oluşturmak İçin Hazırlıklara Başladı

138 Milyar dolarlık değerlemeyle dünyanın en büyük halka açık hedge fonu şirketi Man Group, kripto para hedge fonu oluşturmak için hazırlıklara başladı. Londra merkezli yatırım yöneticisi Man Group Plc, FTX’in bu ayın başlarındaki devasa çöküşünün ardından yatırımcıların dijital varlıklara yönelik iştahının devam ettiğini gösteren bir kripto para hedge fonu başlatmaya hazırlanıyor. Bloomberg, 18 Kasım’da Man Group’un bilgisayar liderliğindeki ticaret birimi AHL aracılığıyla kripto odaklı hedge fonunu başlatmaya hazırlandığını bildirdi. Özel kaynaklara atıfta bulunan Bloomberg, yeni koruma fonunun yıl sonuna kadar hazır olabileceğini açıkladı.

Man Group ve Metaverse
Man Group ve Metaverse

F1 Takımı, Oracle Red Bull Racing’nde Metaverse Rüzgarı

Türünün ilk örneği bir işbirliğiyle Abu Dabi’deki sezon finali için Oracle Red Bull Racing, ana sponsorları Bybit ve Azuki işbirliğinde, Tezos blokzincirinde basılan heyecan verici yeni bir NFT’yi hayata geçiriyor. Şirket metaverse evreninde ilklere geçen bir haberle yarış araçlarına mavi çipli Nft yerleştirdi. “Lei the Lightning Azuki” NFT’si, anime karakterlerinden ilham alan Azuki NFT koleksiyonunda “Azuki #8494” kodunu kullanıyor. Bu hamleyle beraber ilk kez bir yarış arabasına mavi çipli Nft yerleştirildi.

Oracle ve Metaverse
Oracle ve Metaverse

Nike, .Swoosh Platformu ile Web3 Stratejisini Destekliyor

İnsanlar ürünlerini sergilemek ve potansiyel olarak satmak için “.nike” alanı altında kendi destinasyonlarını oluşturabilecekler. Proje, Nike’ın blockchain, Web3 ve metaverse stratejilerini yöneten, Nike’ın yeni Sanal Stüdyolar bölümünün başkanı Ron Faris tarafından yönetiliyor. Faris, projenin amacının Web3 yerlileri yerine Nike topluluğunu eğiterek ve bünyesine katarak “oyun alanını eşitlemek” olduğunu iddia ediyor.

“Sanal bir ürünü sanal bir ayakkabı gibi düşündüğünüzde, bu sadece bir ayakkabı değil; ürün ve deneyim, hizmet veya faydadır. Bu sanal ürünü satın alma yolculuğunun sonu olarak görmüyoruz; yolculuğun başlangıcıdır”.

Nike ve Metaverse
Nike ve Metaverse

Nft Pazarı’ndaki Düşüşten Justin Bieber de Etkilendi

Büyük bir ivmeyle son zamanlarda en çok üzerinde durulan konulardan biri olan Nft piyasasında, yükselme ivmesi kadar düşüş ivmesi de dikkatleri üzerine çekti. Ünlü koleksiyonlerler, kısa zaman içerisinde %50 lere varan düşüşler yaşadı.

Bu talihsiz koleksiyonerlerden bir tanesi de Justin Bieber oldu. Bieber, Bored Ape koleksiyonundaki 3001 numaralı Nft’ yi Ocak 2022’de 1.29 milyon dolara satın aldı fakat gümüzdeki değeri 69.000 dolara kadar geriledi.

Justin Bieber ve Bored Ape
Justin Bieber ve Bored Ape

Sony, NFT ve Blokzincir Piyasasına Giriyor

Sony, blockchain ve NFT’leri kullanarak oyun içi varlıkların geçmişini keşfetme yollarını öneren bir patent yayınladı. “Tracking Unique In-Game Digital Assets Using Tokens on a Distributed Ledger” başlıklı patent, sahiplik, görsel görünüm ve meta veriler dahil olmak üzere oyun içi varlıklardaki değişiklikleri izlemek için teorik bir mekanizma gösteriyor.

Etkili bir şekilde Sony, oyuncuların orijinalliği blok zinciri aracılığıyla doğrulanan benzersiz oyun içi öğeleri alıp satabilecekleri bir sistem öngörüyor.

Sony ve Nft-Metaverse Piyasası
Sony ve Nft-Metaverse Piyasası

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #MetaverseYazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Eray Avcı

Kendimi arıyorum, yoldayım, tadını çıkarıyorum

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.