MetaGündem: 2 Ocak

Metaverse dünyasındaki gelişmeleri sizin için derledik.

HSBC, NFT ve Metaverse için Ticari Marka Başvuruları Yaptı

HSBC çevrimiçi sanal dünyada kullanılmak üzere NFT tarafından doğrulanan banka, nakit, çek kartları ve daha fazlasını içeren ürünler geliştirmek istiyor. Sanal ödemeli işlemler, sanal ön ödemeli kartlar ve sanal kredi kartlarının meta veri deposunda işlenmesi henüz yapım aşamasında.

HSBC ayrıca finansal bilgilerin sağlanması, veri güvenliği hizmetleri, çevrimiçi topluluklar, NFT’ler, metaverse vb. için çevrimiçi web sitesine ev sahipliği yapmak istediğini belirtti.

meta

KIA NFT’leri 22.000’den Fazla Barınak Hayvanına Yuva Oluyor

Kia, tamamen elektrikli Kia EV6 için Super Bowl reklamının odak noktası olan robot köpek yavrusu ‘Robo Dog’u temel alan bir dizi NFT yarattı.

Otomobil üreticisi Kia, robot yavrusu NFT’lerinin satışından elde edilen 100.000$ ve 22.422 barınak hayvanına yuva bulmak için Petfinder Vakfı’na 500.000$ daha bağışladığını duyurdu.

Sweet NFT pazarında 20.22$’lık NFT’lerin tamamı aynı gün tükendi. Bir Robo Dog NFT’si ikincil pazarlarda tekrar satıldığında ise Petfinder Vakfı’na %10 yaratıcı telif hakkı ödemek gerekiyor.

meta

Manchester United, NFT Sanatçısı DesLucrece’in Çalışmasını Çalmakla Suçlandı

En iyi futbol kulüplerinden biri olan Manchester United, Tezos blokzinciri ile işbirliği içinde başlattığı NFT koleksiyonu ‘DEVIL’ için DesLucrece’in eserini çalmakla suçlanıyor.

Twitter kullanıcısı ClownVamp, Manchester United NFT koleksiyonu ile Lucréce’nin ‘Des Monsters’ NFT koleksiyonunun benzer eserler sergilediğini belirtti.

DesLucrece, Tezos’un kurucu ortağı Arthur Breitman ile temasa geçtiğini ve Manchester United ile yazışmaya başlamayı beklediğini tweetledi.

meta

Rolls-Royce ‘The Six Elements’ Serisini Piyasaya Sürüyor

İngiliz lüks otomobil üreticisi Rolls-Royce, dünyaca ünlü sanatçı Sacha Jafri ile işbirliği içinde, türünün tek örneği bir NFT ile birlikte gelen Phantom Extended Series II motorlu otomobil olan ‘The Six Elements’i piyasaya sürdü.

Jafri’nin ‘İnsanlığı’nın ‘altıncı element’ olarak hizmet verdiği ‘The Six Elements’ serisindeki altı Rolls-Royce Phantom Series II otomobilin her biri, beş elementin birinden ilham alan, elle boyanmış bir Sacha Jafri galerisi içerir: Toprak, Su, Ateş, Rüzgar ve Hava.

Altıncı unsur olan İnsanlık, Sacha Jafri’nin Guiness Rekorlar Kitabı’na göre şimdiye kadar tuval üzerine yapılmış en büyük tablo olma rekorunu elinde tutan en tanınmış eser, ‘İnsanlığın Yolculuğu’na atıfta bulunur.

Türünün tek örneği Rolls-Royce Phantom Series II otomobillerin altısı da resmi duyurudan sonraki beş gün içinde satın alındı. Bu arabaların tüm geliri hayır kurumlarına 1 milyon doların üzerinde bağış sağladı.

Dünyanın karşı karşıya olduğu dört temel sorun olan eğitim, sağlık, sürdürülebilirlik ve eşitlik seçilen kurumların ortak noktası olarak belirlendi.

meta

Çin, İlk Ulusal Pazaryerini Açtı

Yerel haber kaynağı Sina News tarafından 28 Aralık’ta yayınlanan bir rapora göre Çin, NFT ticareti için düzenlenmiş ilk platformunu 1 Ocak 2023’te açtı. NFT ticareti için ikincil bir pazar olarak hizmet veren platform, Chinese Technology Exchange ve Art Exhibitions China ile birlikte Huban Digital Copyrights tarafından oluşturuldu.

Platform dijital varlıklarla ilişkili telif hakları ve NFT’lerin ticaretini kolaylaştırırken ikincil NFT piyasasındaki aşırı spekülasyonu düzenlemeyi ve önlemeyi amaçlıyor. Çin’de dijital varlıklar ve metaverse gelişmeleri konusunda uzman olan Yu Jianing, bu konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Sektör denetimi ve düzenlemesi açısından, dijital varlıklar yeni bir alım satım biçimini temsil ediyor ve kanunlar, yönetmelikler ve denetleme politikalarıyla ilgili pek çok şey iyileştirilmeyi bekliyor. Bu nedenle, çok fazla belirsizlik var. Platformların da listeleme ve alım satım konusunda bariz bir sorumluluğu var. Fikri mülkiyet hakları ve dijital telif haklarına kıyasla, dijital varlıklar daha büyük bir düzenleyici sağlamlık riskiyle karşı karşıya bulunuyor.”

meta

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.