/

MetaGündem: 17 Nisan 2023

Metaverse ve NFT dünyasındaki gelişmeleri sizin için derledik.

Hugo Boss’tan NFC Beyzbol Şapkaları: Fiziksel ve Dijitalin Mükemmel Karışımı

Hugo Boss, NFC etiketlerini beyzbol şapkaları serisine dahil ederek fiziksel ve dijital dünyaları birleştirme yolunda bir adım attı. Müşteriler artık satın aldıkları şapkaların NFT dijital ikizlerini oluşturabilir ve Metaverse avatarlarını giydirebilir. NFC etiketlerini tarayarak müşteriler giyilebilir cihazlarının dijital sürümlerine erişebilir. Ayrıca müşteriler, “Ready Player Me” platformunu kullanarak bir 3D avatar oluşturabilir ve özçekimlerini sanal dünyada bir karakter olarak kullanarak Hugo Boss’un dijital beyzbol şapkalarını ve kapüşonlarını giymelerine izin verebilir.

Hugo Boss daha önce Kasım 2022’de bir Metaverse karakter sağlayıcısı olan Imaginary Ones ile ortaklaşa bir NFT koleksiyonu olan “Embrace Your Emotions” (Duygularınızı Kucaklayın)’ı piyasaya sürmüştü. Bu koleksiyon, kullanıcıları benzersiz Snapchat lenslerine yönlendiren fiziksel tişörtler ve QR kodlarıyla birlikte gelen 1.001 duygusal temalı 3D avatardan oluşuyordu. NFC etiketlerini entegre ederek koleksiyon artık “fijital” bir deneyim haline geldi ve değerini önemli ölçüde artırdı. Ek olarak, Hugo Boss ve Ready Player Me arasındaki ortaklık, markayı daha büyük bir kitleye erişebilecek şekilde genişletti.

meta

Bruce Lee, Open Edition Mint ile Blockchain’de Devrim Yarattı

Efsanevi dövüş sanatları ikonu Bruce Lee, NFT’lerin kullanımıyla blokzincirinde ölümsüzleştirilen ünlü isimler listesine eklendi. Bruce Lee Mülkü ile Pplpleasr’ın Shibuya video platformu arasındaki bir ortaklıkta, oyuncunun hayranları, değiştirilemeyen jetonlarını 12 Nisan’dan 14 Nisan’a kadar House of Lee: Genesis adlı 36 saatlik bir açık baskı şeklinde basabildiler.

Bruce Lee Twitter hesabı, aktörün bir anime karakterine dönüşmesinin nostaljik bir video klibini içeren ve filmlerdeki ikonik performanslarını sergileyen etkinliği duyurdu. Bruce Lee Malikanesi’nin kurucusu ve başkanı ve dövüş sanatçısının kızı Shannon Lee ile işbirliği içinde Emily “pplpleasr” Yang tarafından tasarlanan ve elle çizilen NFT’ler, aktörün sanat eserlerini içeriyor ve koleksiyonerlerin “Lee Evi” ne girmesine izin veriyor.

meta

Nfinity, TikTok’u NFT’lerin En İleri Alanına Getiriyor

“Collect” adlı çığır açan bir özelliği tanıtan öncü bir sosyal medya platformu olan Nfinity sayesinde NFT’ler TikTok alanına ulaştı. Bu yeni özellik, TikTok içerik oluşturucularının fiyatlandırma ve ödeme yöntemleri üzerinde tam kontrol sahibi olarak videolarını NFT’lere dönüştürerek para kazanmalarını sağlıyor. Platform ayrıca mevcut NFT sayısını sınırlayarak ve bir zaman sınırı belirleyerek içeriğin değerini artırıyor.

Nfinity’nin yenilikçi NFT teknolojisi, kullanıcıların en sevdikleri TikTok içeriğini kolayca satın almalarını, satmalarını ve takas etmelerini sağlayarak güvenli ve şeffaf dijital sahiplik sağlıyor. İçerik oluşturucular, NFT koleksiyonlarını dakikalar içinde başlatabilir ve doğrudan Nfinity uygulaması aracılığıyla takipçilerine sunabilir. Platform ayrıca kullanıcıları TikTok, YouTube ve Twitter gibi sosyal uygulamalarda en sevdikleri influencer ile bağlayarak içerik keşfini basitleştirir ve hayran katılımını artırır.

meta

Adidas, Metaverse Girişiminin Son Aşamasına Geçti

Adidas, 11 Nisan’da “ALTS by adidas” ın piyasaya sürülmesiyle NFT girişiminin son aşamasını Metaverse’te başlattı. Lansman, Meta Evrende kendini ifade etmede devrim yaratmayı amaçlayan etkileşimli bir olay örgüsüyle zaman içinde gelişen dinamik bir kullanıcı kimliği sunuyor. Bu evrim, sekiz farklı özelliğe sahip olan ALT [er] Ego NFT ile başlıyor.

“ALTS by adidas” ın özelliklerinden biri, her ALT [er] Ego nft’nin sahip olduğu ve kullanıcının ilgi alanlarına göre uyarlanmış avantajlar sunan özel yardımcı program. Aşama 3 ve ERC-721 jetonunu basmak için, kullanıcıların Aşama 1 veya Aşama 2 NFT’ye sahip olmaları ve cüzdanlarını resmi web sitesine bağlamaları gerekiyor.

Adidas’ın ITM girişimi, dünya çapında markalar ve sanatçılar tarafından başlatılan ve NFT pazarının büyümesine katkıda bulunan birçok NFT projesinden sadece biri. Yeni gelişme, kullanıcıların Metaverse’de kendilerini nasıl ifade ettiklerini dönüştürmeyi ve NFT’leriyle benzersiz ve kişiselleştirilmiş bir deneyim sunmayı amaçlıyor.

meta

Bang & Olufsen, SuperRare İle İşbirliği İçinde Web3 Galerisini Başlattı

Üst düzey bir tüketici elektroniği üreticisi olan Bang & Olufsen, Soho’da bir Web3 galerisi başlatmak için NFT marketplace SuperRare ile işbirliği yaptı. Mağaza, 11- 15 Nisan tarihleri arasında beş gün boyunca dijital sanat eserlerinin DNA Koleksiyonunun yanı sıra RarePass sanatçılarının seçkin parçalarının yer aldığı bir sanat galerisine dönüştürüldü. Geçtiğimiz Kasım ayında Bang & Olufsen tarafından başlatılan DNA Koleksiyonu, şirketin kuruluş yılına saygı gösteren 1925 değiştirilemez token içeriyor. Nft’lerin şirketin Metaverse’e girişini yönlendirdiği ve gelecekteki özel ürünlere ve deneyimlere erişim sağladığı söyleniyor.

Hackatao, Thomas Lin Pedersen, Shavonne Wong ve Richard Nadler gibi ünlü sanatçılar, Grammy ödüllü plak sanatçısı RAC ile elektronik müzik yapımcıları ve bestecileri Gramatik ve Luxas’ın küratörlüğünü yaptığı sürükleyici bir ses deneyiminin de yer aldığı Web3 galerisi’nde eserlerini sergiledi.

meta

Elon Musk’un Bir Twitter AI Projesi İçin Binlerce 100,000 GPU Satın Aldığı Bildirildi

Kaynaklara göre Elon Musk’un, şirketin yapay zeka girişimi için olduğuna inanılan Twitter’ın kalan veri merkezlerinden biri için 100.000 GPU satın aldığı bildirildi. Twitter’ın bu teknolojiyi, büyük veri kümesi üzerinde eğitilmiş üretken bir yapay zeka oluşturmak için kullanmayı planladığı öne sürülse de, nasıl kullanılacağının özellikleri belirsizliğini koruyor. Musk, 2015 yılında kurduğu AI araştırma kuruluşu openaı’yi eleştirdi ve yakın zamanda AI geliştirme konusunda altı haftalık bir moratoryum çağrısında bulunan açık bir mektup yazdı. Musk’un Openaı’den ayrılmasının AI üzerindeki bir güç mücadelesinden kaynaklandığı bildirildi, ancak bunun Tesla’nın dahil olduğu bir çıkar çatışmasından kaynaklandığını reddetti.

meta

Web3 Odaklı Yapay Zeka Platformu Mindverse, Beta Lansmanını Hazırlıyor

Singapur merkezli bir yapay zeka oluşturma platformu olan Mindverse, Web3 ve diğer endüstrileri hedef alan küresel kapalı betasını başlatmaya hazırlanıyor. Platform, kullanıcıların işletmelere satış ve hizmet sunumunda yardımcı olabilecek akıllı sanal varlıklar oluşturmasına olanak tanıyor. Mindverse’in MindOS teknolojisi, kullanıcıların özelleştirilebilir bir Büyük Dil Modeli (LLM) tarafından desteklenen sektöre özgü bilgileri besleyerek Yapay Zeka Dahilerini eğitmelerini sağlıyor. Bu yapay zeka varlıkları, Meta Verilerde NFT avatarları olarak kullanılabilir, sohbet botları olarak dağıtılabilir ve dağıtımdan önce görünüm, kişilik, bilgi alanı ve uygulama entegrasyonu açısından özelleştirilebilir. Mindverse’in kapalı beta lansmanı 18 Nisan’da, ardından açık beta Mayıs ayında gerçekleşecek.

meta

Sound.xyz, Hizmetlerini Tüm Sanatçılara Genişletmeye Hazırlanıyor

Sanatçıların topluluklar oluşturmasına ve NFT’ler aracılığıyla gelir elde etmesine yardımcı olmaya adanmış bir Web3 platformu olan Sound.xyz, hizmetlerini tüm sanatçılara genişletiyor. Platform, 420 müzisyenle işbirliği yaptıktan sonra, sanatçıların karşılaştığı zorlukları anlamak için bire bir görüntülü görüşmeler gerçekleştirdi ve ekibin tüm yeni kullanıcılar için sorunsuz bir katılım deneyimi sunmasını sağladı.

Sound.xyz, müziğin evrensel bir dil olduğunun farkında ve platformun milyonlarca hayranı ve binlerce sanatçıyı çekmesini bekliyor. Gelişime uyum sağlamak için ekip, mobil cihazlar için optimize edilmiş bir arayüz ve müzik için bir keşif katmanı da dahil olmak üzere birinci sınıf kullanıcı deneyimi yaratmaya odaklandı. Platformun başarısı, ekibin hızlı bir şekilde çalışmasına ve platformu geliştirmesine olanak tanıyan kapsamlı testlere bağlanıyor.

meta

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.