MetaGündem: 13 Mart 2023

Metaverse ve NFT dünyasındaki gelişmeleri sizin için derledik.

Lamborghini’nin ‘Epik Yol Gezisi’ bitiyor 

60. Yıl kutlamaları kapsamında Lamborghini, NFT manevrasını son yarışla bitiriyor. “Epik Yol Gezisi” olarak adlandırılan NFT girişimi, geçen yılın Ağustos ayında başladı ve lüks araç üreticisi, sonraki yedi ay boyunca her ay dört sınırlı sayıda ve bir nadir sürüm NFT yayınladı. 20 Mart’ta sona erecek olan etkinlik, koleksiyoncuları artık ünlü bonus materyali ile ödüllendirecek.

Koleksiyonerler, sahip oldukları NFT’lerin türüne bağlı olarak çeşitli heyecan verici programlara ve karşılaşmalara erişebilecekler. Bunlar arasında Metaverse’e erişmek için bir GLB dosyası, yalnızca koleksiyonculara özel Discord topluluğuna erişim, özel mobil ve masaüstü duvar kağıtları, Lamborghini’nin Tasarım Başkanı Mitja Borket’in Centro Stile taslağı, şirketin genel merkezinin VIP turu ve en yeni Lamborghini modeline erken bir bakış yer alıyor.

Lamborghini’nin Pazarlama Direktörü Christian Mastro:

“Epik Yol Gezisi, bizi altı yıldır güçlendiren alışılmadık yaklaşımımızın en son örneğidir. 60 Yıllık ileriye dönük tutumu kutlarken, geçmişin, günümüzün ve geleceğin müşterilerini sadakatleri için ödüllendirmek istiyoruz – onlara marka ile daha fazla katılım ve bağlantı kurma şansı veriyoruz.” dedi.

meta

 

Binance NFT Marketplace’ten Polygon NFT desteği

Polygon Ağı artık Binance NFT Marketplace üstün hizmetinin güncellenmiş bir sürümü tarafından destekleniyor. Bu entegrasyon sayesinde, pazar topluluğu daha geniş bir NFT yelpazesine erişebilir ve bunları farklı blok zincirlerinde araştırabilir ve takas edebilir. Kullanıcılar Nfs’yi Ethereum ağında, BNB Smartchain’de (BSC) ve şimdi Polygon’da yalnızca tek bir Binance hesabıyla kullanabilirler.

Başlangıçta Binance NFT; özenle seçilmiş, tanınmış birkaç NFT koleksiyonuna destek sunacak ve zamanla daha fazlası sürekli olarak eklenecek. Platform şu anda Cyberkongz VX, ICEPoker giyilebilir cihazlar, Voxies ve Midnight Society Founders Pass gibi çokgen tabanlı NFT koleksiyonlarını desteklemektedir.

nft

Metaverse’de yeni nesil zihinsel sağlık hizmetleri

Sağlık hizmetleri, ihtiyacı olanlara daha iyi hizmet verebilmek için diğer birçok sektör gibi Web3 teknolojilerinde de uygulanmaya başladı. Özellikle psikiyatrik sağlık hizmeti arayanlar için sağlık hizmetleri artık metaverse’de mevcut. Bir metaverse ruh sağlığı destek grubu girişimi olan Innerword’den iki yöneticiye göre, yeni nesil ruh sağlığı hizmetleri metaverse’den etkilenebilir.

Sanal ortamlar, kullanıcı adlarını ve avatarları kullanarak daha anonim etkileşim kurma yeteneğinin yanı sıra bağlantı düşünülerek tasarlanmıştır. Platformun CEO’su ve yaratıcısı Noah Robinson’a göre, “Bu, insanların daha fazla açılmasına ve daha savunmasız olmasına yardımcı oluyor ve bu da daha hızlı iyileşmeye yol açıyor.”

Erişimleri genellikle sınırlı olan geleneksel terapi seanslarının aksine, metaverse tabanlı seansların insanların 7/24 mevcut olan “empatik, şefkatli insanlarla dolu bütün bir topluluğa” erişmesine izin verdiği belirtiliyor.

meta

Amazon’un NFT Platformu Nisan ayında piyasaya sürülüyor

Amazon, önümüzdeki ayın başlarında kendi NFT ağını tanıtmayı planlıyor. Büyük Balina’dan özel bir hikayeye göre, e-ticaret devi bu platformu 24 Nisan’da tanıtacak. Sitenin kullanıcıları başlangıçta 15 koleksiyona erişebilecek ve zaman içinde daha fazla koleksiyonun eklenmesi bekleniyor.

Amazon’un ilk olarak Ocak ayında kendi NFT teknolojisini geliştirdiği bildirildi. Girişim, kullanıcılara oyun içi Nfs ticareti yapabilecekleri bir yer vererek Web3 oyunlarını daha da popüler hale getirmeyi amaçlıyor. Şirketin itibarı ve büyük müşteri tabanı göz önüne alındığında, bu karar NFT’lerin yaygın olarak kabul görmesi için gereken itici güç olabilir.

meta

Metaverse’de NFT çiçeklerle dolu bir sera inşa ediliyor

Web3 evreni, kullanıcılara çevrimiçi kişiliklerini yeniden keşfetme ve yeni bireysellik ve yaratıcı ifade araçlarını keşfetme şansı veriyor. Bu, özellikle değiştirilemez belirteçlerin (NFT’LER) daha esnek ve özelleştirilebilir olması nedeniyle geçerli sayılabilir.

Heterosis, Snark’tan yepyeni bir Snark.art ve OG.Art, 8 Mart’ta piyasaya sürüldü ve sahiplerinin özelleştirebileceği dinamik NFT çiçeklerinden oluşan bir seçki sunuyor.

NFT çiçeğinin orijinal sürümünün ardından, kullanıcılar daha geniş bir çiçek koleksiyonuna erişebilir ve melez türler geliştirmek için çiçekleri “yetiştirmeye” başlayabilir. Yeni bir çiçek özelliği bulunduğunda, proje duyurusuna göre “tıpkı doğadaki çeşitlendirme çalışmaları gibi” tüm popülasyona yayılır.

NFT çiçeğinizi melezlemek istediğiniz çiçeğin sahibine küçük bir ücret ödenmelidir. Bu şekilde iki sanal çiçek pazarı yaratılmış olur: biri DNA özelliklerini satmak, diğeri ise nadir dijital çiçekler satmak.

nft metaverse

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

0 Comments

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.