/

MetaGündem: 13 Haziran

MetaGündem: 13 Haziran
Metaverse, virtual reality, augmented reality and blockchain technology, user interface 3D experience. Word metaverse with world map globe in futuristic environment background.

MetaGündem: 13 Haziran

MetaGündem: 13 Haziran

Metaverse Kavramını Ortaya Atan Yazar Stephenson, Kendi Metaverse’ünü Oluşturuyor

Popüler bilim kurgu yazarı Neal Stephenson, metaverse kavramını hayatımıza soktuğu romanı “Snow Crash”i 1992 yılında yayınlamıştı. Yazar şimdi vizyonunu hayata geçirmek için başka bir kripto OG olan Peter Vessenes ile birlikte çalışıyor. İkili Çarşamba günü, Lamina1 adlı kendi metaverse odaklı blok zincirini oluşturduklarını duyurdu.

Stephenson bir röportajda “Microsoft [MSFT] gibi büyük şirketler ilgilenmeye başlarken, aynı zamanda birçok küçük oyuncunun da ilgilenmeye başladığını gördük. Metaverse’e girmek ve hayallerini inşa etmek, fikirlerini inşa etmek, yaratıcı fikirlerini veya ticari emellerini gerçekleştirmek isteyen birçok insan var.” dedi. Lamina1’in test ağı ve Betanet’inin bu yıl içinde piyasaya sürülmesi planlanıyor ve nihai hedef, romanın kendisinden ilham alan sürükleyici bir 3D metaverse oluşturmak.


MetaGündem: 13 HaziranMetaverse’te Aldığı Siparişlere Yetişemeyen Kebapçı

23 yaşındaki genç girişimci Ahmet Yahyazade, babasından kendisine kalan kebapçıyı işletirken sanal evrene de markasıyla adım attı. Sanal evrenden arsa alan girişimci, kendi kebapçısına benzer bir mimaride dükkan açtı ve sanal evrenden gelen kebap siparişlerine yetişemediğini dile getirdi.


Hyundai’den NFT pazar yeri hizmeti

Güney Koreli otomotiv devi Hyundai’nin kredi kartı kolu olan Hyundai Card, teknoloji girişimi Like Lion ile NFT pazar yeri başlatmak için ortaklık kurdu. Açıklama Hyundai Card‘ın resmi Twitter hesabı üzerinden yapıldı.


MetaGündem: 13 Haziran

Türkiye’ye Özel Metaverse Dünyası Kuruluyor

Dünyadaki ilk ve en popüler metaverse projelerinden olan ve 3,9 milyar dolarlık pazar hacmine ulaşan The Sandbox, Türkiye pazarına giriş yapıyor. Kullanıcıların tasarım, paylaşım ve NFT varlıkları satabilme yetkisine sahip olduğu, topluluk tarafından yönetilen merkeziyetsiz bir dünya olan The Sandbox, geliştiriciler ve oyun severler tarafından oluşturulan içerikleri ödüllendirmeyi de hedefliyor.


MetaGündem: 13 HaziranMastercard’dan NFT Hamlesi

Resmi web sitesinden açıklama yapan Mastercard, kullanıcılarının kartlarıyla NFT alabilmesine imkan sağladıklarını duyurdu.  Mastercard, Immutable X (IMX), Candy Digital, The Sandbox (SAND), Mintable, Spring , Nifty Gateway ve Web3 altyapı sağlayıcısı MoonPayile anlaşma yaptıklarını belirtti.


MetaGündem: 13 Haziran

NFT Koleksiyonu The Bored Ape Yacht Club Tekrar Hacklendi

Geçtiğimiz Nisan ayında Instagram sayfası hacklenen ve 2,8 milyon dolarlık bir zarara uğrayan popüler NFT koleksiyonu Bored Ape Yacht Club (BAYC), yine benzer bir durumla karşı karşıya kaldı. Twitter üzerinden yeni bir duyuru paylaşan BAYC, Discord sunucularına kimlik avı saldırısı yapıldığını ve 360.000 dolar değerinde bir adet Bored Ape Yacht NFT, iki adet Mutant Ape jetonunun çalındığını doğruladı.


Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Selcan Güler

“Okuyan mı bilir gezen mi?" sorusuna yazmayı da ekleyerek, öğrenmeyi çok seven bir üniversite öğrencisiyim. Konuşur, dinler ve merak ederim. Farkında olarak yaşadığım bu dünyaya, bir nebze olsun güzellik katabilirsem ne mutlu bana.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.