MetaGündem: 11 Aralık

Metaverse dünyasındaki gelişmeleri sizin için derledik.

FTX Krizi, NFT Endüstrisini Kötü Etkiledi

FTX krizi, NFT endüstrisini de sert bir şekilde vurdu. Birçok kullanıcı şu anda FTX özellikli NFT dosyalarını görüntüleyemiyor.
FTX borsasının iflas başvurusunda bulunmasının ardından FTX.us domaininin ana sayfaları tamamen borsanın iflas işlemlerine yönlendirildi. Bu nedenle, NFT sahipleri hala NFT’lerinin var olduğunu görüyorlar. Ancak, NFT görüntüleri artık mevcut değil. Bu NFT’ler şu anda yalnızca cüzdan adreslerinde görüntülenebiliyor.

Solana mühendisi jac0xb.sol tarafından Twitter’da paylaşılan bir mesajda, FTX baskılı NFT’lerin Web2 uygulama programları kullanılarak oluşturulduğunu, bu nedenle görüntülerin görüntülenemediğini iddia etti.

meta

Decentraland Sanal Arazi Sahipleri Artık Mülk Kiralayabilir

Metaverse platformu Decentraland (MANA), sanal LAND kullanıcılarının fiilen arazi sahibi olmalarını sağlayan yeni bir platform özelliğini duyurdu. Decentraland’ın bu yeni özelliği, kullanıcılarının fonlarından pasif gelir elde etmelerini sağlıyor.
Decentraland, LAND sahiplerini arazi, gayrimenkul veya her ikisi için akıllı bir sözleşmeye sahip hesaplar veya cüzdan adresleri olarak sınıflandırdı. Tüm LAND kiralık mülklerinin ödemesi MANA kodu ile peşin olarak yapılıyor. Twitter’daki Decentraland takipçileri de bir kıyafet kiralama sisteminin getirilmesini önererek platform tarafından geliştirilen yeni özelliğin tüm Decentraland topluluğu üzerinde olumlu bir etki yarattığını gösterdi.

meta

Kripto İçin Apple’ın Yeni Şifreleme Politikası

Çarşamba günü, Apple Inc artık kullanıcıların iCloud depolama hizmetlerine kaydettikleri materyallerin çoğu için tam şifreleme sunacağını duyurdu.
Bu, bir bitcoin cüzdanının yalnızca özel anahtarın sahibi tarafından yönetilebilmesi gibi, bulut depolamanın içeriğine yalnızca yetkili bir cihaza sahip bir kullanıcı tarafından erişilebileceği anlamına geliyor. Yeni özellik, etkinleştirmeyi seçen kullanıcılar için fotoğrafları, notları ve diğer dosyaları korumaktadır. Etkileyici yeni yüksek güvenlikli mesajlaşma özelliklerini de tanıtan duyuruda Apple, şifreli iCloud depolamanın 2023’ün başlarında dünya çapında kullanıma sunulacağını belirtti.

meta

Starbucks, Web3 Odyssey Sadakat Programının Beta Sürümünü Yayınladı

Starbucks Perşembe günü, müşteri sadakati ödüllerini NFT koleksiyonu ve diğer oyun öğeleriyle birleştiren uzun zamandır beklenen Odyssey programının beta testini başlattı.
Popüler kahve zinciri, Starbucks Rewards programının bir Web3 uzantısını, çalışanları ve müşterileri içeren “küçük bir bekleme listesi grubu” açarak, Poligon tabanlı “Yolculuk Pulları” kazanan etkileşimli “Yolculuklara” katılmalarına olanak sağladı. Kullanıcılar ayrıca sanal espresso martini yapma dersleri, özel etkinlikler, Starbucks manastırlarına ve kahve çiftliklerine geziler dahil olmak üzere gelecekte yeni ödüllere ve deneyimlere erişim sağlayan “Odyssey Puanları” kazanıyor.

meta

Steve Aoki ve 3LAU, CryptoPunks IP Kullanarak PUNX Müzik Projesini Başlattı

DJ’ler ve NFT meraklıları Steve Aoki ve Justin “3LAU” Blau, kendi CryptoPunks NFT’lerinden ilham alan kavramsal bir müzik ve sanat projesi olan PUNX için bir araya geldi.
Bir basın açıklamasına göre proje, görselleri için CryptoPunks ikilisini kullanan “yenilikçi bir görsel-işitsel IRL-meet-metaverse süper grubu” olacak. Grup, Yuga Labs tarafından satın alınmasının ardından Ağustos ayında sahiplerine fikri mülkiyet (IP) hakları veren CryptoPunks’a bağlı ilk DJ grubu olduğunu iddia ediyor.
Aoki yaptığı açıklamada, “PUNX, sevdiğimiz müziğe ve bugün kim olduğumuzu şekillendiren müziğe selam veren, ileri görüşlü bir kavramsal müzik sanatı projesidir. Web3’e olan ortak tutkumuz bu işbirliğine ilham verdi.” dedi.

meta

En Sevilen Metaverse Coin’ine Dava

Aralarında Justin Beiber, Paris Hilton, Jimmy Fallon ve Madonna’nın da bulunduğu birçok ünlü, NFT projesinin arkasındaki popüler metaverse madeni para ve Yuga Labs’ı içeren bir davaya karıştı. Yuga Labs’ın NFT koleksiyonlarının “yanıltıcı bir şekilde” reklamının yapıldığı iddia edildi. Bu nedenle, sanıklardan maddi zararın tazmin edilmesi için yapılan yargılamada tanınmış kişiler yer aldı.

Dava, Amerika Birleşik Devletleri Kaliforniya Merkez Bölgesi Bölge Mahkemesinde açıldı. Perşembe günü açılan dava, Bored Ape Yacht Club da dahil olmak üzere Yuga Labs’tan NFT satın alan “yatırımcılar” adına geldi. Böylece BAYC NFT koleksiyonları ve ApeCoin (APE) gündeme geldi. Geçen yılın Nisan ayından beri aktif olan ekosistemde, iki davacı, California’dan Adam Titcher ve Florida’dan Adonis Real, Yuga Labs’ın varlıklarını satın aldı.
Titcher, Ağustos 2021’de Mutant Ape Yacht Club #1984’ü 5,3 ETH’ye (o sırada yaklaşık 17.000 $) satın aldı. Nisan ayında OpenSea, Otherside #16235 için Otherdeed basarken, Adonis Coinbase’de açıklanmayan miktarda ApeCoin satın aldı. Belgeye göre, her iki yatırımcı da mülkü Yuga Labs ve ünlülerin “yanıltıcı reklamlarına” dayanarak satın aldı. Bu, “yatırım kayıplarına” neden oldu.

meta

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.