Meta’dan Messenger’a Düzenleme

2 Ağustos Çarşamba Neler Oldu? 📢

Meta’dan Messenger’a Düzenleme

Dünya devi Meta bildiğimiz üzere sosyal medya devi ve bu konuda kendini güncel tutmak için elinden geleni yapıyor. Son zamanlarda bir çok uygulamasında güncellemeler için çok çalışıyor. Bu seferki güncelleme ise Messenger uygulamasına. Meta, Facebook Messenger uygulamasına büyük bir önem veriyor. Şirketin bu uygulamasında her gün dünya çapında 300 milyondan fazla sesli ve görüntülü arama gerçekleşiyor. Bu çapta fazla kullanılan bir özellik için ayrı bir sekmesi bulunmuyordu. Bunun için kollar sıvandı ve yeni güncellemeyle düzenlendi.

pastedGraphic.png

 

Yeni güncellemeyle birlikte Facebook Messenger uygulamasına Aramalar butonu ekleniyor. Hem İos hem de Android’e gelen bu özellikle aramalar daha kolay takip edilebilecek. Yeni sekme sesli ve görüntülü arama sekmelerinin yanı sıra kişiler listesini de barındıracak. Bu şekilde kullanım kolaylığı sağlanacak.

 

 

pastedGraphic.png

Açıkçası sosyal medya devi olan Meta’nın bu zamana kadar böyle bir şey yapmamış olması şaşırtıcı. Çünkü Meta’nın diğer bir mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp’ta uzun zamandır Aramalar sekmesi bulunuyor. Meta bu hamleyle WhatsApp’ın yolundan gitmiş oldu.

Meta’nın bu tarz özellikleri Facebook Messenger uygulamasında gerçekleştirmesi gayet doğal. Çünkü bu uygulamanın popüleritesi ve kullanımı son yıllarda artmıştı. Meta’nın açıkladığı rapora göre 2020’nin başından beri yapılan günlük sesli ve görüntülü arama sayısı yüzde 40 arttı. Şirket bu yılın başında tepkiler, çıkartmalar, mesaja özel yanıtlar ve yönlendirmeler gibi bir çok özelliği uygulamasına katmıştı.

Meta ‘nın en çok isteği özellik ise 2023’te Facebook ve Instagram için uçtan uca şifrelemeyi varsayılan hale getirmek.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Haberlerden ve gelişmelerden hızlı ve kolayca haberdar olmak için,

Dilerseniz Girişim Haberleri uugulamasını buradan iOS cihazınıza indirebilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri uugulamasını buradan Android cihazınıza indirebilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

İsmail Karaçengel

Bahçeşehir Üniversitesi Yeni Medya
Girişim Haberleri Kurucusu

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.