/

Meta Pay Dönemi Başlıyor

1 Ekim Cumartesi Neler Oldu? 📢

Meta şirketi altında bulunan platformlarda ödeme imkanı sunan Facebook Pay şirketin Metaverse alanında yaptığı yeniliklerin doğrultusunda adını Meta Pay olarak değiştirdi.

 

Meta Pay Dönemi Başlıyor

 

Başta Meta şirketinin çatısı altında bulunan Messenger, WhatsApp, Facebook ve İnstagram olmak üzere pek çok platformda ödeme imkanı sunan Facebook Pay Mark Zuckerberg’in Facebook üzerinden yaptığı açıklamayla adını Meta Pay olarak değiştirdiğini açıkladı. Yapılan bu değişikliğin şirketin geçtiğimiz ekim ayında şirketin vizyonunu Metaverse tarafına çevirmesiyle doğrudan ilişkisi olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Mark Zuckerberg Ve Metaverse

Facebook geçtiğimiz yıl yaptığı fikirsel devrim sonucu dümeni metaverse alemine çevirmiş ve bu alanda pek çok girişimde bulunmuştu belki bunlar arasında en sansasyonel olanı şirketin adını Meta olarak değiştirip platformları bu çatı altında toplamasıydı fakat bu Mark Zuckerberg’in yaptığı tek yenilik olmayacaktı Metarvese aleminde iz bırakmak isteyen Mark Zuckerberg Techtalk, Horizon gibi metaverse aleminde yer edinebilecek işlere imza atsa da bu işlerle de sınırlı kalmayacak ve yıllardır kullanılan Facebook pay’in adını Meta pay olarak değiştirerek insanlara bu vizyonunu bir kere daha göstermeyi ihmal etmeyecekti. 21.yüzyılda pek çok iş insanına kurucuya tanıklık etsek de Mark Zuckerberg  ve Elon Musk bu yüzyıla şimdiden damga vurmuşa benziyorlar bir çok kişiye ilham olan bu ikilinin önümüzde daha neler yapacakları da ayrı bir merak konusu

 

Meta Pay Dönemi Başlıyor

Meta Pay

Geçtiğimiz haftalarda avatarlar için dijital giyim mağazasını duyuran Mark Zuckerberg şimdi ise Facebook Pay ismini Meta Pay olarak değiştirdi bir çok platformda ödeme kolaylığı sağlamasının yanı sıra Metaverse alemi için ise dijital cüzdan olarak konumlanması beklenenen Meta pay için insanların metaverse aleminde ID, ödeme yöntemi gibi işlerini güvenli bir biçimde yapacakları bir ortam hazırladıklarını ve bu bağlamda metaverse aleminde insanların dijital alanda üretim ve satın alma gibi işleri de yoğunlaştıracağını dile getirdi. Meta pay şimdilik ABD kullanıcılarının hizmetine sunuldu zamanla diğer ülkelere de gelmesi bekleniyor aynı zamanda yaklaşık 13 yıldır kullanılan Meta pay 160 ülkeden yaklaşık 55 para birimini de destekliyor.

 

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Haberlerden ve gelişmelerden hızlı ve kolayca haberdar olmak için,

Dilerseniz Girişim Haberleri uygulamasını buradan iOS cihazınıza indirebilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri uygulamasını buradan Android cihazınıza indirebilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.