Keiretsu Forum Türkiye: MENA ve Avrupa’da Örnek Melek Yatırım Ağı

Geçen yıl Mart ayı sonrası 9 ayda 11 girişime yatırım yapan Keiretsu Forum Türkiye, 2022’de 20’nin üstüne yatırım yapmayı hedefliyor. 
Dünyanın en büyük melek yatırım ağı olan ve 4 kıtada 56 ülkede bulunan Keiretsu Forum’un Türkiye ofisi, MENA ve Avrupa bölgesinin en aktif ağlarından biri olma özelliğini taşıyor.
Keiretsu Forum Türkiye Başkanı Hulusi Berik, merkezi San Francisco’da bulunan Keiretsu Forum’un, toplam 3 binin üzerinde akredite lisanslı melek yatırımcısı olduğunu ve bugüne kadar global olarak bini aşkın girişime toplamda 900 milyon doların üzerinde yatırım gerçekleştiğinin altını çizerek,
Keiretsu Forum Türkiye olarak, MENA ve Avrupa bölgesinin en aktif ağları arasındayız. Yaptığımız toplantılarla, girişimcilere yatırımcı bulmamız, yatırımcıları girişimcilerle tanıştırma konusunda geliştirdiğimiz becerimizle, kurumsal yatırımcılara ürünlerimizle MENA ve Avrupa ağlarına örnek olarak gösteriliyoruz. Global içindeki Türkiye’deki yatırım miktarımız parite etkisiyle daha küçük kalıyor, ancak işi ele alış biçimimiz kaliteli girişim ve iyi yatırımcı bulma çalışmalarımızla Türkiye’nin farklı bir yeri var.
keiretsu forum türkiye
Yönetim Kurulu Başkanı Hulusi Berik;
Doğru girişimi geri çevirmeyiz, alan ayırt etmiyoruz. Ama son yıllarda ağırlıklı olarak deep tech, IoT, mobil oyunlar, pazaryeri, teknolojik ürünler ve blockchain gibi konularda başvurularla karşılaşıyoruz. Girişimcilik sorundan beslenen bir sektör, bir sorun çıkacak ki girişimci çözüm üretecek. Bu çerçevede baktığımız zaman pandemi süreci 3 ana dalı netleştirdi: İlk olarak on demand yani talebe bağlı girişimler öne çıktı. Özellikle online market teslimat girişimleri çok belirgin şekilde yükseldi. Öte yandan evde çok zaman geçirildiği için oyun sektöründe önemli gelişme oldu. Konsol oyunlarında değil de hyper casual dediğimiz yani mobil telefonlardan oynanan, mantığı çok basit bir veya iki oyun mekaniğine dayanan, sürekli kendini oynatmayı amaçlayan sade oyun sektörüne çok ciddi yönelim oldu.
Keiretsu Forum Türkiye
Keiretsu Forum Türkiye Kimdir?
Keiretsu Forum, 4 kıtada 53 şubesi ve 3.500’ün üzerinde lisanslı melek yatırımcı üyesi ile dünyanın en büyük melek yatırımcı ağıdır. Teknoloji, tüketim malları, internet, sağlık, enerji, gayrimenkul vb. yüksek büyüme gösteren
çeşitli sektörlerdeki 1500’ü aşkın girişimci şirkete, $950 milyon üzerinde melek yatırım gerçekleştirilmesine aracılık etmiştir. Türkiye’de 100’den fazla melek yatırımcısı ve 66 girişime 90 milyon TL’den fazla gerçekleştirdiği yatırım ile Türkiye’nin en büyük ve en güçlü melek yatırımcı ağı olmayı başarmıştır. Keiretsu Forum, iş dünyasının önde gelen isimlerinden, özel sermaye yatırımcılarından, risk sermayedarlarından ve kolektif/kurumsal yatırımcılardan oluşan dünyanın lider yatırımcı topluluğudur. Keiretsu Forum kaliteli bir girişim yaratmak için gerekli olan sermaye, yetenek, teknoloji ve kaynaklara erişimi kolaylaştırmak için girişim sermayedarları, üniversiteler ve diğer partner kuruluşlar ile iş birliği içerisinde çalışır.
*Bültenden düzenlenmiştir.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

 

Diğer yazılarımız için:

Kütüphanenizi Yanınızda Taşıyabileceğiniz 4 Uygulama

Whatsapp’a 225 Milyon Euroluk Ceza

Türk Oyun Sektöründe Son 8 Ayda Neler Yaşandı?

Dinçer Lojistik’ten teknoloji tabanlı atık yönetimi firması Fazla Gıda’ya destek ‘2021’

IdeaSoft Dijital Pazarlama Müdürü Cenk Kanıkman İle E-ticaret Trendleri

Sosyal Medya Hesaplarımız

LinkedIn

Twitter

Instagram

Ayça Doğan

Gezmeyi, hayal kurmayı, yeni kültürleri ve dilleri öğrenmeyi seven bir üniversite öğrencisiyim. Okumak ve devamlı araştırarak kendime bir şeyler katmak ve bunları insanlarla paylaşmak beni ben yapan temel yapı taşlarından.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.