Martı, 4 Yılın Ardından New York Borsasına Açılıyor!

Genç girişimci Oğuz Alper Öktem’in 2019’un mart ayında faaliyete geçirdiği paylaşımlı elektrikli scooter girişimi Martı, New York Borsası’na açılıyor. New York Borsası’nda MRT sembolü ile işlem görecek Martı’nın bilançosuna brüt 280 milyon dolar nakit girmesi bekleniyor.

Martı, New York Bölgesinde Halka Arz Gerçekleştirecek

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Martı, kuruluşundan 4 yıl sonra New York Borsası’na açılan ilk Türk şirketi oldu.New York Borsası’nda MRT sembolü ile işlem görecek Martı’nın bilançosuna brüt 280 milyon dolar nakit girmesi bekleniyor.

 

Şirket, halka açılma ile birlikte sermayesini artırarak araç filosunu genişletecek ve yeni hizmetleri verebileceği kaynaklara ulaşacak.Martı; Coca Cola, Mastercard, Twitter, Ferrari ve Boeing gibi şirketlerin işlem gördüğü New York Borsası’nda işlem görecek.Verilen bilgiye göre, ulaşım Super App’i olma hedefiyle ilerleyişini sürdüren şirket, paylaşımlı, elektrikli, çevreci ulaşımı daha da yaygınlaştırmak istiyor.

 

Milyonlarca kişinin şu anda kullandığı Martı, 2018 yılında iki kardeş Oğuz Alper Öktem ve Sena Öktem tarafından kurulmuş ve 2019’un mart ayında uygulamaya geçmişti. 2020’de Start Up dergisi için Özlem Bay Yılmaz’a konuşan Martı Kurucusu Oğuz Alper Öktem, 15 mühendisle yola çıktıklarını söyleyerek, şu bilgileri vermişti: “Teknolojiyi tamamen kendimiz yaptık; tamamen yerli, bizim ofisimizde üretildi. Martı, Mart 2019 gibi sokağa çıktı. Ufak bir pilot uygulamayla start verdik. O zamandan beri de büyüyerek devam ediyoruz.

 

Martı için “Tutmaz, çalarlar, yokuş var, yollar müsait değil” dediler. Ancak bunlara aldırmadık. Şirketi kurmadan önce 7 şehre gittim, kaldırımlarda saatlerce yürüdüm, uygunluk durumuna baktım. İstanbul’da kaldırımların bu işe çok daha müsait olduğunu gördüm. Mesela Lizbon’da kaldırımlar kaygan ve scooter kullanmak çok daha zor. Ama orada binlerce scooter var. O açıdan İstanbul, scooter kullanımı için global standartların çok üzerinde.” ifadelerini kullandı.

 

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.