/

Lydia, 86 milyon dolar yatırım aldı!

Bir fintech girişimi olan Lydia, B serisi yatırım turunu genişleterek 86 milyon dolar daha yatırım aldı!

Lydia Nedir?

Lydia, fransız kökenli bir fintech girişimi olup, kullanıcılar arasında para aktarımını sağlayan bir ödeme uygulamasıdır. Fransız kökenli olmasında rağmen tüm avrupa genelinde hizmet vermeyi amaçlayan bu girişim; farklı banka hesaplarınızı, saniyeler içinde para transferleri ve ödeme gibi finansal işlerinizi tamamını tek bir uygulama üzerinden yapabilir ve bu bankacılık uygulamasında hesabınıza her zaman erişim sağlama kolaylığına sahip olabilirsiniz. Üstelik bu bankacılık uygulamasına hesap numarası girmenize bile gerek kalmadan para transferi gerçekleştirebiliyorsunuz. Para göndereceğiniz kişinin telefon numarasını bilmek yeterli oluyor.
Bu Fransız fintech girişiminin sağladığı bir başka kolaylık ise hesabınızda da paranız varsa parayı çekmeye gerek kalmadan herhangi bir visa kredi kartınızla parayı harcayabiliyorsunuz. Uygulamadan para yatırmayı da destekleyen; Apple Pay, Samsung Pay ve Google Pay gibi iyi markalarla işbirliği halinde olan Lydia, Mastercard logolu kartaları ve birbirinden çeşitli para biriktirme fonksiyonları ile ilerleyen zamanlarda bir banka olarak hizmet vermesi bekleniyor.
Lydia
2020 yılının ocak ayında Tencent’ten 45 milyon dolarlık Seri B yatırımı almış olan Lydia bu sefer de B serisini genişleterek 86 milyon dolar yatırım almayı başardı. Böylelikle şirketin B serisinden aldığı toplam yatırım, ocakta aldığı 45 milyon dolar ve yeni aldığı 86 milyon dolar yatırım ile 131 milyon dolara kadar yükseldi.
Lydia’dan, henüz şirketinin değeri ile ilgili hiçbir açıklama gelmezken kurucu ortağı ve CEO’sunun yaptığı açıklama şirketin değerinin ne kadar fazla yükseldiği ile ilgili bize biraz kopya verdi. TechCrunch‘ın edindiği bilgilere göre şirketin kurucu ortağı ve CEO’su “Şirketin değeri B serisinin iki ayrı yatırım turu arasında önemli oranda arttı.” dedi.
Lydia
Venmo’nun Genel Müdürü Amit Jhawar, bu yatırımı Accel için yönetti. Accel’e de temmuz ayında girişim ortağı olarak katılan Jhawar, Lydia’nın da yönetim kuruluna katılmayı planlıyor.
Lydia şu anda Fransa’nın Venmo’su olarak biliniyor. PayPal Venmo’yu satın aldıktan sonra Amerika Birleşik Devletleri’nde 52 milyon kişinin kullandığı bir fintech tüketici uygulamasına dönüştürmüştü. Bu fintech girişimi de Venmo’ya yetişiyor.
Şu anlık sadece Fransa’da hizmet veren Lydia, yeni aldığı yatırım ile dünyaya yayılmak için ilk adımı atıyor. Fransa dışında açacağı ilk şube Portekiz’de açılacak.
Fransa’nın en önemli bankacılık uygulaması haline gelen fintech uygulamasına biz başarılar dileriz 🙂

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazı ve Haberlerim

1997’de Netflix’i Kuran Reed Hastings

imece impact’e Katılmaya Hak Kazanan 7 Girişim

Steve Jobs’ın Evinin Garajında Başlayan Başarı Hikayesi

Elon Musk, 12 Yaşında İlk Parasını Kazanan Büyük Girişimci

UNDP Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları, 17 Tane Hedef!

Zorlu Holding, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Doğrultusunda 2019 Sürdürülebilir Raporunu Yayımladı!

Jeff Bezos, 113 Milyar Dolarlık Servetiyle Dünyanın En Zengin Adamı

Mark Zuckerberg, 12 Yaşında Bile Girişimci!

Hipporello, 500 bin dolar yatırım aldı!

Siber güvenlik girişimi SentinelOne, 267 milyon dolar yatırım aldı!

Sanders İntihar Eşiğindeyken Onu Hayata Döndüren KFC

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.