//

Lumen, 62 Milyon Dolar Yatırım Aldı!

Lumen

Lumen, 62 milyon dolar yatırım aldı!

Lumen ne yapıyor?

Lumen

Avi Smila, Daniel Tal, Dror Ceder, Merav Mor ve Michal Mor, taşınabilir bir nefes analiz cihazı sunan Lumen’i 2014 yılında kurdu. Bu cihaz, kullanıcının nefes alıp verirken yaydığı karbondioksit miktarını ölçüyor. Kullanıcının metabolizmasının yanı sıra beslenme alışkanlıklarının metabolik sağlığı üzerindeki etkisini kolay ve pratik bir şekilde takip etmesini sağlayarak veriye dayalı bir beslenme programı oluşturmasına olanak tanıyor.

Kurucu ortak Merav Mor şu açıklamalarda bulundu;

“Şimdiye kadar, standart ekipmanlarla metabolizmayı incelemek hem araştırmacılar hem de katılımcılar için zordu. Veri toplama en az düzeydeydi ve katılımcıların her ölçüm için bir kliniğe ve sonuçları analiz etmek için bir pratisyene gelmesini gerektiriyordu. Artık araştırmacılar katılımcılardan kolayca birden fazla veri noktası toplayabiliyor ve yeni fizyolojik bulguları ortaya çıkaran daha karmaşık araştırma protokolleri oluşturabiliyor.”

Yatırım detayları

Lumen

Giyilebilir teknoloji girişimi Lumen, 62 milyon dolar yatırım aldı. Pitango Venture Capital 62 milyon dolarlık tura liderlik etti. Hanwha Group, Resolute Ventures, RiverPark Ventures, Unorthodox Ventures, Almeda Capital ve Disruptive VC de tura katıldı. Şirketin yatırım yaptığı toplam miktar 72,3 milyon dolara yükseldi. Lumen, yeni yatırımın Ar-Ge süreçlerini iyileştirmek ve ABD pazarına açılmak için kullanılacağını belirtti.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.