L’Oréal Grup , Dünyayı Harekete Geçiren Güzelliği Yaratarak Kadınları Güçlendiriyor

L’Oréal Grup , Dünyayı Harekete Geçiren Güzelliği Yaratarak Kadınları Güçlendiriyor

L’Oréal Grup, hayatın her alanında kadınların potansiyellerine ulaşmasını ve fırsat eşitliği yaratmayı hedefliyor ve dünya çapında hayata geçirdiği gelişim projeleriyle kadınları sosyal ve ekonomik anlamda destekliyor.

L’Oréal Grup’ta cinsiyet eşitliğine verilen önem, Grup’un kendi çalışanlarından başlıyor. 88.000’den fazla kişiye ulaşan global iş gücünün %69’u,

Yönetim Kurulu Üyeleri’nin %58’i, şirket genelindeki tüm yöneticilerin ise

%64’ü kadınlardan oluşuyor. Buna ek olarak, bilim temelli lider Tekno-Güzellik şirketi olarak öne çıkan L’Oréal Grup bünyesinde, 4 bini aşkın bilim insanı görev yapıyor ve bu sayının %64’ünü de yine kadınlar oluşturuyor.

 

Equileap’ın Cinsiyet Eşitliği sıralamasında ilk 5 arasında bulunan L’Oréal Grup, aynı zamanda Bloomberg Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Endeksi’nde üst üste 5. kez yer alma başarısı göstererek bu konudaki çabalarını taçlandırdı

L’Oréal Grup , Dünyayı Harekete Geçiren Güzelliği Yaratarak Kadınları Güçlendiriyor

 

 

 

 

L’Oréal Grup için güzellik “evrenseldir” ve dünyayı harekete geçiren güce sahiptir. Bilimden doğan, “Çeşitlilik, Eşitlik ve Kapsayıcılık” kavramlarına bağlılığıyla kendini her geçen gün daha da geliştiren, etik ilkeleriyle liderlik misyonunun hakkını veren L’Oréal Grup, kadınların güçlendirilmesinde her zamankinden çok daha iddialı bir rol üstleniyor. Hem kendi bünyesinde hem de tüm dünyada kadınları güçlendirmek için kararlılıkla çalışan L’Oréal Grup, dünyanın her yerinde cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve kadınların güçlendirilmesi için hem kurumsal sürdürülebilirlik ve sosyal sorumluluk programları hem de markaları tarafından gerçekleştirilen farkındalık projeleriyle somut adımlar atıyor.

L’Oréal Türkiye’de de cinsiyet eşitliği en öncelikli konulardan biri olarak öne çıkıyor. 1000’den fazla çalışanı bulunan L’Oréal Türkiye Genel Müdürlüğü’nde kadınların oranı %65’ken şirketin tüm yönetici seviyelerinde bu oran %51 ve Ülke Yönetim Komitesi’nin ise %56’sı kadınlardan oluşuyor.

L’ORÉAL GRUP KADINLARIN GÜÇLENDİRİLMESİ AMACIYLA  DÜNYA ÇAPINDA FARK YARATAN PROJELER GERÇEKLEŞTİRİYOR.

Kadınların güçlendirilmesi için 50 Milyon Euro fon ayrıldı.

L’Oréal Grup, dünyanın dört bir yanındaki kadınların güçlendirilmesi için 50 milyon Euro’luk bir fon ayırdı. Bu fon ile bugün hala Covid-19 pandemisinin yarattığı sosyal ve ekonomik krizden orantısız bir şekilde etkilenen kadınlara tüm dünyadaki STK’lar aracılığıyla destek olunması amaçlanıyor. Grup, dünyanın karşı karşıya olduğu büyük sosyal ve çevresel zorlukları ele alan global sürdürülebilirlik programı L’Oréal for the Future (Gelecek İçin L’Oréal) kapsamında gerçekleştirdiği çalışmalarla geçtiğimiz yıl dünya genelinde 1 milyon kadın ve kız çocuğunu destekledi.

L’Oréal Grup ayrıca 2014’ten bu yana, Birleşmiş Milletler Global İlkeler Sözleşmesi kapsamında Kadınları Güçlendirme İlkeleri’ni de destekliyor.

L’Oréal Grup, “Dünyanın Bilime, Bilimin Kadınlara İhtiyacı Var” misyonuyla bilimde cinsiyet eşitliği için çalışmaya devam ediyor.

DNA’sında bilim olan lider Tekno-Güzellik şirketi L’Oréal Grup, bilimde cinsiyet eşitliğini savunan ve bilimde kadınların varlığını destekleyen “Bilim Kadınları İçin” sosyal sorumluluk ve sürdürülebilirlik programını, UNESCO iş birliğiyle tüm dünyada hayata geçirmeye devam ediyor.

Bilim kadınları dünya çapında çığır açan araştırmalara liderlik ediyor ancak olağanüstü keşiflerine rağmen, kadınlar hala global olarak araştırmacıların sadece %29’unu temsil ediyor ve çalışmaları nadiren hak ettiği değeri görüyor. STEM ile ilgili alanlara kayıtlı öğrencilerin yalnızca %35’ini kadınlar oluşturuyor. Bugüne kadar Nobel Bilim Ödülleri’nin sadece %3’ü kadınlara verildi ve Avrupa’daki kıdemli araştırmaların yalnızca %11’i kadınlar tarafından yürütülüyor. Türkiye’de Ar-Ge’nin tüm alanlarında %37, doğa bilimleri ve mühendislik alanında %35, sosyal bilimler ve beşeri bilimlerde %43 oranında kadınlar görev alıyor. Kadınların yaratıcılık ve yeniliğin itici gücü olduğuna inanan L’Oréal Grup, “Bilim Kadınları İçin” programıyla 1998 yılından beri tüm dünyada yetenekli bilim kadınlarının hak ettikleri değeri görmelerine yardımcı oluyor ve gençlere bilim kadını olma yolunda ilham veriyor.

Türkiye’de de tüm hızıyla devam eden “Bilim Kadınları İçin” programı, 20. Yılına giriyor. L’Oréal Türkiye’nin UNESCO Türkiye Milli Komisyonu iş birliğiyle yürüttüğü programda bugüne kadar 112 genç Türk bilim kadını projeleriyle ödüle layık görüldü. 2022’de ödül almaya hak kazanan 4 bilim kadınının her birine bilimsel araştırmalarında kullanılmak üzere 120.000 TL proje desteği verilecek.

L’Oréal Grup , Dünyayı Harekete Geçiren Güzelliği Yaratarak Kadınları Güçlendiriyor

KADINLARI GÜÇLENDİREN MARKA PROJELERİYLE  TÜRKİYE’DEKİ KADINLAR DESTEKLENİYOR!

 L’Oréal Paris “StandUp – Sokak Tacizine Karşı Dur” programıyla Türkiye’de 50 bin kişi eğitildi.

Bireylerin önündeki engelleri yıkmaya dair kararlılığını sürdüren ve Grup’un önde gelen markalarından olan L’Oréal Paris, insanlara öz değerlerini hatırlatma ve hayallerine ulaşmaları için onlara güç verme hedefiyle somut adımlar atarak L’Oréal Paris “StandUp – Sokak Tacizine Karşı Dur” 5D eğitim programını yürütüyor. L’Oréal Paris; dünya çapında Hollaback!, Türkiye’de ise BÜYEM (Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi) ile yürüttüğü StandUp programı ile sokak tacizi konusunda farkındalık yaratmayı ve daha fazla insanın bu soruna karşı durmasını sağlamayı hedefliyor. Programın Türkiye ayağı için belirlenen hedef aşılarak şimdiye kadar 50 bin kişiye eğitim verildi. 2022’de ise 5D eğitimi ile toplamda 100 bin kişinin eğitilmesi hedefleniyor. Program dünya genelinde 20 dile çevrilirken, 7,5 milyon kişi StandUp web sitesini ziyaret etti.

Yves Saint Laurent “Abuse is Not Love”

Yves Saint Laurent’in Kasım 2020’de, BM’nin Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması Uluslararası Günü’nde başlattığı “Abuse is Not Love” kampanyası, “Yakın Partner Şiddeti” ile mücadeleye odaklanıyor. “Yakın Partner Şiddeti”, her yaştan ve cinsiyetten insanı etkileyebiliyor. Bununla birlikte kadınlar, mağdurların açık ara çoğunluğunu oluşturuyor. Her 3 kadından 1’i, yaşamı boyunca yakın partner şiddeti yaşıyor ve bu şiddetin yaygınlık oranı COVID-19 pandemisi sonucunda yüzde 30 ila 60 oranında arttı. Birleşmiş Milletler’e göre dünya çapında 600 milyondan fazla kadın, partnerleri tarafından uygulanan şiddetin suç olarak görülmediği bir ülkede yaşıyor. YSL Beauty, genel kamuoyunda, özellikle genç yetişkinler arasında farkındalık yaratarak bu istismara karşı mücadeleye yardımcı olmayı taahhüt ediyor. Girişim kapsamında, 2030 yılına kadar 2 milyon kişinin eğitilmesi amaçlanıyor ve L’Oréal Türkiye organizasyonu da lokal bir STK iş birliğiyle projeyi hayata geçiriyor.

La Roche-Posay LipiBebek projesiyle kadınların ekonomik olanakları artıyor.

La-Roche Posay, ekonomik anlamda imkanları sınırlı olan kadınlar ile lokal bir dayanışma hareketi hayata geçirdi. Bu projeyle tüm Türkiye’den, imkanları kısıtlı ve bu projeye gönüllü olmak isteyen ev kadınınlarına bez bebek üretimi için gerekli materyaller La-Roche Posay tarafından gönderiliyor. Ev kadınlarının el emeğiyle üretilen bebekler, eczanelerde her bir La-Roche Posay Lipikar ürünü yanında hediye ediliyor. 2021 Eylül ayında başlayan projede şu ana kadar 255 kadına iş imkanı sağlandı ve 22.500 adet lipibebek üretildi. Tüketicilerden büyük ilgi ve destek gören proje, 2022 yılında da devam edecek.

L’Oréal Grup , Dünyayı Harekete Geçiren Güzelliği Yaratarak Kadınları Güçlendiriyor

Lancôme Türkiye’de, Isparta’da gül hasadı yapan kadınları güçlendiriyor. 

Lancôme’un ikonik sembolü olan gül aynı zamanda biyoçeşitliliği ve gezegenin kaynaklarını gelecek nesiller için korumayı amaçlayan “Brook the world to Bloom” adlı iddialı girişiminin de odak noktasında yer alıyor. Lancôme, Türkiye’deki Pur Projesi ile birlikte, Şam gülünü hasat eden Ispartalı kadınlara yardım ederek onları güçlendiriyor. Isparta gülü, Idôle Aura’daki iki gülden biridir, formulün önemli bir bileşenidir ve kadınların desteklenmesi anlamında da marka için de anlamlı bir yeri bulunmaktadır.

Lancôme, Write Her Future kampanyası ile kadınların eğitimini destekliyor.

Tüm dünyada 18-65 yaş arası nüfusun %7’si okuma yazma bilmiyor ve bu oran, tam 2,5 milyon kişiyi ifade ediyor. Bunun %40’ını ise kadınlar oluşturuyor. Lancôme, Write Her Future kampanyasını ile kadınların hayal ettiklerini gerçekleştirebilmesinde onları desteklemeyi ve tüm dünyada ihtiyaç sahibi kadınların eğitime erişebilmesi için çalışıyor.

Maybelline Brave Together, 2025’e kadar 1 milyon kadına dokunacak.

Maybelline New York’un Eylül 2020’de başlattığı ve şu anda 10 ülkede aktif olan programı Maybelline Brave Together, dünya genelinde kaygı ve depresyonu ortadan kaldırma ve ruh sağlığı desteğini herkes için erişilebilir hale getirme misyonuna sahip, küresel bir girişim olarak öne çıkıyor. Marka; program kapsamında 2025’e kadar bire bir destekle 1 milyon kişiye ulaşmayı, 2025 yılına kadar ruh sağlığı STK’larına 10 milyon dolar bağışlamayı ve 2023 yılına kadar çalışanlarının %100’üne ruh sağlığı ilk yardım eğitimi vermeyi taahhüt ediyor.

“Tüm kadınların güzelliğin gücüne sahip olmasını istiyoruz” 

Güzelliğin etkili bir güç olduğunu ve L’Oréal Grup olarak tüm kadınların bu güce sahip olmasını istediklerini belirten L’Oréal Türkiye Genel Müdürü Sinem Sandıkçı Gökçen, “Geçmişten günümüze, toplumsal yaşamda kadınlar her zaman aktif bir rol oynuyor. Kadınların ilham verici, cesur girişimlere imza attıklarını ve iş yaşamında da güçlendiklerini görmek gurur verici. “Dünyayı harekete geçiren güzelliği yaratmak” misyonumuzla kadınların güçlendirilmesi için elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam ediyoruz. Kadınlara karşı şiddete karşı durulmasından kadınların hayatlarının her alanında karşılaştıkları eşitsizliğin üstesinden gelinmesine kadar, kadınların her alanda güçlenmeleri, potansiyellerini ortaya çıkartmaları ve özgüvenlerini artırmaları için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kadınların yoksulluktan kurtulmasına, daha fazla kadının bilim ve akademi dünyasına girmesine yardım etmek, hem Grubumuz içinde hem de tüm dünyada kadınların eşit fırsatlara sahip olmasını sağlamak, başlıca amaçlarımız arasında yer alıyor. L’Oréal Türkiye’nin ilk Türk ve ilk Kadın Genel Müdürü olarak böyle değerli amaçlar için çalışan bir şirketin parçası olmaktan gurur duyuyorum” dedi.

 

L’Oréal Grup Hakkında 

L’Oréal Grup, 100 yılı aşkın bir süredir kendisini güzelliğe adadı. 36 farklı ve tamamlayıcı markadan oluşan benzersiz uluslararası portföyü ile Grup, 2021’de dünya çapında 88.000 kişiye istihdam sağladı. Dünyanın önde gelen güzellik şirketi olarak L’Oréal Grup, toplu pazar, büyük mağazalar, eczaneler, kuaför salonları, seyahat perakendeciliği, markalı perakende ve e-ticaret olmak üzere tüm dağıtım ağlarında yer alıyor. Araştırma ve yenilik ile 4.000 kişilik özel bir araştırma ekibi, L’Oréal Grup’un tüm dünyadaki güzellik isteklerini karşılamak için, çalışan stratejisinin merkezinde yer alıyor. L’Oréal Grup, 2030 için Grup genelinde iddialı sürdürülebilir kalkınma hedefleri belirliyor ve daha kapsayıcı ve sürdürülebilir bir toplum için ekosistemini güçlendirmeyi amaçlıyor. Daha fazla bilgi için https://www.loreal.com/en/mediaroom/

*Bültenden Düzenlenmiştir

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Fatma Koyun

Güncellenen dünyayı kendi değerlerim etrafında dizayn ederek her gün deneyim kazanmaya çalışan bir üniversite öğrencisiyim. Asıl maharetin bilmekten geldiğine inanırım ve buna paralel olarak da bir öğrenme hevesine sahibim . Ayrıca gözlemlemeyi , yazmayı , insanlarla konuşmayı ve araştırmayı da çok severim.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.