//

Lizy, 40 Milyon Euro Yatırım Aldı!

Lizy

Belçika’da yerleşik bir şirket olan Lizy, serbest çalışanlar, küçük işletme sahipleri ve girişimcilerin eski otomobilleri kiralamalarını daha basit ve uygun maliyetli hale getirmek için 40 milyon euro yatırım aldı.

Lizy ne yapıyor?

Lizy

LOSC’nin eski hissedarlarından ve RSC Anderlecht kulübünün sahibi olan Alychlo, yatırım turunun lideri olarak görev yaptı. Diğer katılımcılar arasında New Alpha Asset Management, La Française Group (Crédit Mutuel Nord Europe) ve Volkswagen grubunun Belçika’daki ana distribütörü D’Ieteren Automotive yer aldı.

Sam Heymans ve Vincent Castus, 2018 yılında küçük ve orta ölçekli işletmeler için araç kiralama prosedürünü kolaylaştırmak amacıyla bu girişimi kurdu. Lizy Fransa ülke müdürü Martin Lehec: “Amacımız, mütevazı bir filoya sahip olan ve pazardaki daha büyük oyuncularla rekabet etmekte zorlanan KOBİ’lere araç sağlamak. Bugünlerde tüketim alışkanlıklarımızın bir araca sahip olmanın gerekliliğinden ziyade, bir aracın kullanımına ve servisine odaklandığına inanıyorum.” açıklamarında bulundu.

Yatırım nasıl kullanılacak?

Lizy

Girişim, giderek artan sayıda insanın ilgisini çeken bir harekete katılmak istiyor. Şirketin temeli, öncelikle perakende sektöründe olmak üzere ikinci el otomobillerin kiralanması oluyor. Firma, Fransa’da ikinci el otomobillerin uzun vadeli kiralanmasına yönelik B2B platformunu geliştirmek için fondan 40 milyon euro yatırım aldı. Belçika’da yaklaşık 1.500 işletme Lizy’nin platformunu araç kiralamak için kullanıyordu. İşletme, yatırım turuyla birlikte Fransa, Almanya ve İngiltere’ye odaklanarak Avrupa pazarına tamamen girmeyi planlıyor.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.