Kariyer Platformu LinkedIn Siber Saldırıya Uğradı! 500 Milyon LinkedIn Kullanıcısının Bilgileri Çalındı!

İş arayan ve işverenleri ortak bir platformda buluşturan online kariyer platformu LinkedIn’den 500 milyon kullanıcının verileri çalındı. Sızan bilgiler arasında telefon numaraları ve mail adresleri de yer alıyor.

Çok yakın zamanda, 530 milyondan fazla Facebook kullanıcısının verilerinin çalınması gündemde büyük bir yankı uyandırmıştı. Üstelik sadece sosyal medya platformları değil, çeşitli platformlar veri sızıntısı krizleri yaşamıştı. Bu haberleri sizlere, “Paribu Verileri Çalındı Mı ? İddialara Cevap Geldi!” ve “Yemeksepeti Hacklendi” yazılarımızda aktarmıştık. Bu haberlerimizden kısa bir süre sonra, bir başka sosyal medya platformu olan LinkedIn’in hacklenmesi gündemde hızla yerini aldı.

Çeşitli platformlar üzerinde üst üste yaşanan veri sızıntısı krizlerinden Microsoft bünyesindeki kariyer ve sosyal platformu LinkedIn’de etkilendi. Platformdan 500 milyon kullanıcının bilgileri çalındı ve 2 milyon LinkedIn kullanıcısının bilgileri ispat amaçlı yayınladı. Yaşanan bu veri sızıntısından sonra hangi verilerin çalındığı merak edilen sorular arasında yer aldı.

LinkedIn’den Hangi Veriler Çalındı?

-Profil isimleri & gerçek isimler

-Cinsiyet

-Telefon numaraları

-E-posta adresleri

-Çalışma  ve meslek bilgileri

-Uygulamaya bağlı diğer sosyal medya bağlantıları ve diğer bağlantılar

Çalınan Verilere Ne oldu?

Yarım milyon kullanıcının verilerinin çalınmasından sonra gündemde çeşitli iddilar yerini almaya başladı. Cyber News’in raporuna göre çalınan kullanıcı bilgileri, internet satışa çıkarıldı ve bu bilgiler arasında işyeri bilgisi, e-posta ve kullanıcı adları gibi bilgiler bulunuyor. Ancak, LinkedIn yetkililerine göre sızan bilgiler kendi platformları üzerinden olmadıklarını savundular.

Veri Sızıntısına Karşı Kullanıcılara Tavsiyeler

Sadece LinkedIn özelinde değil, tüm platformlar üzerinde son zamanlarda üst üste yaşanan veri sızıntısı krizlerinden sonra kullanıcılar için önlem almak büyük bir önem kazandı. Peki kullanıcılar olarak nelere dikkat etmemiz gerekiyor?

Güvenlik uzmanların tavsiyelerinden yola çıkarak, herhangi bir sosyal platformunda yaşanan veri sızıntısında ilk olarak parola ve şifrenizi değiştirmeniz gerekmektedir. Burada dikkat etmeniz gereken güçlü bir şifre oluşturmak ve aynı şifre-mail ikilisini her uygulamada veya platformda kullanmamaya özen göstermek.

 

İlginizi çekebilecek diğer yazılarımız:

Elon Musk Kirasını Bitcoin İle Ödeyecek

Amazon Türkiye’de Gıda ve İçecek Kategorisi Açıldı!

Clubhouse’da Para Kazanma Dönemi Yakında Başlıyor! Platformdan Nasıl Para Kazanılacak? Kullanıcılar Nasıl Para Gönderebilecek?

Forbes 2021 Yılının En Zenginlerini Açıkladı

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.